Февруарски недоспали мами на кресливи господа и дами

• 43 083
  • 734
  •   1
Отговори
# 150
И аз да се включа. Ние също бяхме на ваксина - тази втората част на хепатитната ваксина. Малко закъсняхме с нея , че педито ни беше в отпуск и не исках друг да й я бие. Поплакахме ама малко, само ми се скъса сърцето как ядосано ме погледна като й държах крачето докато я бодоха, все едно я предадох... Поне така ми се стори Simple Smile

Сложиха ни и лепенка на пъпчето, въпреки че педито се поколеба - каза, че то вече само се е прибрало почти, нооо решихме да му помогнем за всеки случай да се доприбере, че нали ще е мацка, не може с издаден пъп. Като гледам обаче как яко е залепена тая лепенка, отсега ви запитвам за меоди за безболезнено отлепяне, ако знаете такива...

Бяхме и на ортопед, при Алексиев - беше доста бързо, но като ти кажат, че всичко е наред и някак си не си недоволен... Цената беше 40 лв. Иначе ми се струва, че прегледа всичко - крачета, ръчички, и тазовите стави, разбира се. Крвото ни пръстче можело да се оправи с масаж, но и да не се оправи, не било драма каза лекаря, все пак ще масажираме... Каза, че всичко е прекрасно и че може да я слагаме на крака и да седи, когато бебето е готово и иска. Много се учудих - няма ли желязно правило да не поставяме децата така до 6м, макар и с придържане. Даже снаха ми не даваше да изправяме малката до 9м на крачетата й, че щели да се изкривят... Странна работа. На вас казаха ли ви такова нещо при ортопеда?

Също така - днес за пръв път се наканихме да излезем с количката - друг път поизлезем на терасата, а докато се наканим с количката и то времето се нацупи и край... Но днес бая пообикаляхме и шушката беше много доволна... 1stroller

Ааа нещо да попитам - някой слагал ли е в очите на детето си кърма? Ние имаме някакви упорити гурлички - засега съм решила да ги боря с физиологичен разтвор, ако не минат - с кърма, ако не минат с Тобрекс... Това с кърмата обаче, ме тревожи - педито вика, че с кърмата не е задължително да убиеш бактериите, а има голям шанс и да ги подхраниш... От друга страна, самата тя призна, че има колеги нейни, които го препоръчват... С две думи - каза, че тя не го препоръчва, но е опция и решението си е финално мое...  Кажете и вие, моля, да ми помогнете в решението...

# 151
Leda,

Споменаваш, че мериш шушката преди и след всяко кърмене. Дали би могла да сумираш количествата приета от нея кърма (само от гърда, без това с което я дохранваш) за 24 чАса и да ги споделиш? Май с теб коментирахме, че обичайно за бебета между 1 и 6 месеца количествата варират от 570 до 900 мл. Сама виждаш колко големи са границите!

До ЛЛЛ:

Моите впечатления са че режимът й е следният:

кърмене 1 - след голямата пауза от 6-8 часа сън - 170-200мл
кърмене 2 - спи пак дълго 4 часа - 140-160мл
кърмене 3, 4, 5, 6 - между 90-120, ако са 7 кърменията по 70-90мл

т.е. 840мл максимум, 670 минимум изяжда на ден. Относно количеството храна - в дебелата книга за бебето, която ми подариха колегите пише, че детето между 1 и 3ти месец, което е само на кърма, трябва да изяжда около 1/5 от теглото си. Не знам колко е вярно, но при нас точно така се получава.

Относно кърмата, която не ми достига - смених чайовете с един лактогонен, който имах вкъщи и преди не ми действаше - сега като текна, направо се стреснах... днес и вчера не съм пила и ето - днес дохранвах с изцедена през нощта кърма... Още не мога да хвана цаката кое работи и кое не, но подължавам да опитвам да сме на зиключително кърмене поне до 4ти месец ...

# 152
  • София
цоп

# 153
  • Страната на чудесата
Ааа нещо да попитам - някой слагал ли е в очите на детето си кърма? Ние имаме някакви упорити гурлички - засега съм решила да ги боря с физиологичен разтвор, ако не минат - с кърма, ако не минат с Тобрекс... Това с кърмата обаче, ме тревожи - педито вика, че с кърмата не е задължително да убиеш бактериите, а има голям шанс и да ги подхраниш... От друга страна, самата тя призна, че има колеги нейни, които го препоръчват... С две думи - каза, че тя не го препоръчва, но е опция и решението си е финално мое...  Кажете и вие, моля, да ми помогнете в решението...

Аз бих  сложила сребърна вода, вместо кърма Peace

# 154
  • София !
Ааа нещо да попитам - някой слагал ли е в очите на детето си кърма? Ние имаме някакви упорити гурлички - засега съм решила да ги боря с физиологичен разтвор, ако не минат - с кърма, ако не минат с Тобрекс... Това с кърмата обаче, ме тревожи - педито вика, че с кърмата не е задължително да убиеш бактериите, а има голям шанс и да ги подхраниш... От друга страна, самата тя призна, че има колеги нейни, които го препоръчват... С две думи - каза, че тя не го препоръчва, но е опция и решението си е финално мое...  Кажете и вие, моля, да ми помогнете в решението...

Аз бих  сложила сребърна вода, вместо кърма Peace

За сребърната вода и аз ти препоръчвам !! Аз и преди съм казвала че на нас все ни се възпаляват очичките , и първия път слагах едни капки , после като пак се възпали мазах с едно гелче и постоянно миене със сребърна вода Peace .
Относно кърмата аз първия път като стана така сложих и то положението стана още по лошо , за това не бих повторила  Stop !!

# 155
Здравейте,
Имам въпрос към ЛЛЛ, а и към останалите мами:
В момента предлагам и двете гърди на малкия и той обикновено яде и от двете, след което аз не доизцеждам втората. Изцеждам я, само когато откаже да яде от нея, или е ял много малко. Но и тогава не я изцеждам до край, а само да намаля напрежението. През деня обикновено изобщо ме прибягвам до помпата, а цедя през нощта или рано сутрин, ако не е ял от втората гърда.
Приятелки обаче ми казват, че било добре да изцеждам всичко и от двете гърди след всяко хранене, за да трупам запаси, защото към 5-6 месец кърмата ми нямало да му достига и аз в момента се чудя какво да правя. Ако изцеждам винаги след всяко хранене и от двете гърди няма ли да си докарам хиперлактация? Дайте съвет какво да правя, защото за сега кърмата му стига.

# 156
Благодаря за отговорите!  Hug

Ами аз сложих вътре капки от физиологичния разтвор, който си е специално за очи и днес нямаме почти никакви гурлички... Ще видим дали ще мине от това, ако ли не - ще пробвам сребърна вода. А простете за невежеството, но това е вода със сребърна монета кисната вътре, нали? Или е нещо, което се купува от аптеката?

Иначе ние като се роди имахме гурлички и слагахме капки - Тобрекс, още от родилното така си ни изписаха... Слагахме ги още седмица и спряхме - ако питате мене още там очичките й си бяха чисти, но лекарите бяха решили превантивно да й слагат капки. Сега това е нещо ново - сълзят й лекичко и образува гурлички, но пак не е много, но ме дразни... а и ме е страх да не се влоши, така че ще действам.

# 157
  • Страната на чудесата
Leda, сребърната вода се купува от аптеката и има антибактериално, антимикотично, антивирусно и антимикробно действие. Аз капя навсякъде при нужда-очи,нос,гърло,обтривам обриви и т.н. Най-хубавото е, че е безвредна и приложима и при бебета.

# 158
Мерси за разяснението Lucky Palm

Преди време ММ купи една сребърна монета от тези на БНБ от чистото сребро  и ни я ръгна в галона с водата за пиене вкъщщи и аз си мисля, че това е сребърна вода  Embarassed

# 159
Leda може ли координати на Алексиев на лични?  bouquet Нещо след последните отзиви на момичетата за Драганов се отказах от него  Rolling Eyes
За капването на кърма в окото, научих от момичетата тук Peace Имахме жълто-зелен секрет, направо не можеше да си  отвори очите. Не исках да ходя до педиатъра, точно от риск да ми изпише Тобрекс, които са си антибиотични капки, не бих сложила на бебе на 1 месец. И момичетата много ми препоръчаха кърма в окото. Ами с голямо недоверие капнах няколко капки вечерта. На следващият ден нямаше нищо Peace
За сребърната вода, с каката много я ползвам за какво ли не. Е, не прави чудеса, но поне не вреди.

# 160
Leda,

Споменаваш, че мериш шушката преди и след всяко кърмене. Дали би могла да сумираш количествата приета от нея кърма (само от гърда, без това с което я дохранваш) за 24 чАса и да ги споделиш? Май с теб коментирахме, че обичайно за бебета между 1 и 6 месеца количествата варират от 570 до 900 мл. Сама виждаш колко големи са границите!

До ЛЛЛ:

Моите впечатления са че режимът й е следният:

кърмене 1 - след голямата пауза от 6-8 часа сън - 170-200мл
кърмене 2 - спи пак дълго 4 часа - 140-160мл
кърмене 3, 4, 5, 6 - между 90-120, ако са 7 кърменията по 70-90мл

т.е. 840мл максимум, 670 минимум изяжда на ден. Относно количеството храна - в дебелата книга за бебето, която ми подариха колегите пише, че детето между 1 и 3ти месец, което е само на кърма, трябва да изяжда около 1/5 от теглото си. Не знам колко е вярно, но при нас точно така се получава.

Относно кърмата, която не ми достига - смених чайовете с един лактогонен, който имах вкъщи и преди не ми действаше - сега като текна, направо се стреснах... днес и вчера не съм пила и ето - днес дохранвах с изцедена през нощта кърма... Още не мога да хвана цаката кое работи и кое не, но подължавам да опитвам да сме на зиключително кърмене поне до 4ти месец ...

Leda,

Звучи чудесно! Радвам се да видя толкова мотивирани майки, които се опитват да правят най-доброто за децата си!
Хубаво е, че продължаваш да опитваш нови неща и че този чай за момента ти е подействал. Може би и преди съм ти споменавала, но отново да кажа - ако прецениш да прибавиш още 1-2 кърмения на малката за 24 чАса, има вероятност да се увеличи кърмата.

Здравейте,
Имам въпрос към ЛЛЛ, а и към останалите мами:
В момента предлагам и двете гърди на малкия и той обикновено яде и от двете, след което аз не доизцеждам втората. Изцеждам я, само когато откаже да яде от нея, или е ял много малко. Но и тогава не я изцеждам до край, а само да намаля напрежението. През деня обикновено изобщо ме прибягвам до помпата, а цедя през нощта или рано сутрин, ако не е ял от втората гърда.
Приятелки обаче ми казват, че било добре да изцеждам всичко и от двете гърди след всяко хранене, за да трупам запаси, защото към 5-6 месец кърмата ми нямало да му достига и аз в момента се чудя какво да правя. Ако изцеждам винаги след всяко хранене и от двете гърди няма ли да си докарам хиперлактация? Дайте съвет какво да правя, защото за сега кърмата му стига.

Здравей, piips!

По това, което пишеш, разбирам, че чудесно се справяте с малкия! Добре е поне до навършването на 6-8 седмици след раждането да предлагаш на всяко кърмене и двете гърди, както и правиш, за да се стимулира адекватно лактацията.
Много добре, че изцеждаш само по малко, колкото да се облекчи напрежението, ако бебето откаже втората гърда. Цедене до край на този етап не е необходимо, защото действително съществува опасност да подадеш неверен сигнал на организма си, че имаш нужда от още кърма. Хиперлактацията не е никак приятно състояние.
Няма причина кърмата ти да намалее към 5-6ти месец на бебето, ако го кърмиш редовно (поне 8 пъти в денонощие).

Успех и хубави кърмачески месеци ти желая!   bouquet

# 161
Leda може ли координати на Алексиев на лични? 
Пратих координатите на лични. Относно прегледа, ако очакваш да е като на клипчето, ще се разочароваш. Обясненията са по-малко и минава доста по-бързо. Но човекът реално пипна всички места като на клипчето, просто не разясняваше. Само за ябълките на таза обясни, че всичко е наред и защо така мисли. Също така отговори на всичките ми въпроси - но отново не супер подробно. Според мен просто човекът си е такъв, не е бъбривко. Но като цяло ми се стори с доста професионално отношение, вдъхва увереност, че всичко е наред Simple Smile 

# 162
Leda  bouquet Получих ги, благодаря. Знам, че той и Драганов са най-хвалените, така че за професионализъм не се съмнявам.

# 163
 Ние сме със Себореен дерматит на едната  веждичка и малко над нея, дерматолога ни изписа едно кремче и коричката падна вече. Имаме и пъпчици по бузките и брадичката, каза да ги третитаме с отвара от лайка и малко сода вътре. Също било хубаво бебетата да се къпят поне веднъж седмично с отвара от лаика.

# 164
  • Бургас
Не съм се разписвала скоро тук. Да се отчета от консултацията.
Алекс вече е 60 см и тежи 6 200 г. Качил е 900 г за един месец. Само на кърма сме още. Биха му хепатитната ваксина, защото миналия месец пропуснахме заради хрема.

Общи условия

Активация на акаунт