Февруарски недоспали мами на кресливи господа и дами

• 43 197
  • 734
  •   1
Отговори
# 555
Момичета, вие започнахте ли захранването с пюрета и каши вече?

# 556
  • Sredets/Burgas
Вяра - А е пропуснала предните 2-3 страници с полемиката около захранването Mr. Green ...
Шегувам се! Peace Доста от нас вече да...

Вие на кой номер сте вече? Ние смело вървим към 4-ката  Whistling!
Не знам на кое казвате 4-ка... При някои видове пелени има разминаване...
 Аз си ги карам по килограми... В момента сме на Midi 5-9 кг...

# 557
засега сме на 3-ка Simple Smile А до 4-ката имаме да растем още Simple Smile)))

# 558
Вяра - А е пропуснала предните 2-3 страници с полемиката около захранването Mr. Green ...
Шегувам се! Peace Доста от нас вече да...

newsm62 да, наистина не си прочела споровете. Е, то не бяха сериозни спорове де! Слава Богу тук сме все културни и добрички, та не сме се заскубали хихихи.  smile3525
Та и аз имам още един въпрос по тази тема, ама в предходният пост забравих да пиша. Та, ние сега все още си хапваме пюре от тиква (само тиква). Вече сме на 2/3 бурканче и много ни харесва  Grinning. Утре - вдруги ден смятам да му дам и цяло бурканче, с което ще заместим и едно цяло хранене. Та, тук имам следният въпрос - смятам следващото пюре да бъде тиква + картоф и се чудя цяло ли бурканче да му дам или по-малко количество  newsm78. По този въпрос не си спомням какво говорихме с педито .... Вие как процедирате с новите пюрета, когато ги въвеждате?

Вие на кой номер сте вече? Ние смело вървим към 4-ката  Whistling!
Не знам на кое казвате 4-ка... При някои видове пелени има разминаване...
 Аз си ги карам по килограми... В момента сме на Midi 5-9 кг...

От 5 до 9 кг си е 3-ка  Grinning.

# 559
Ооо , минах през всякакви памперси ,защото или ни пропускат или на Ради дупето светва като червен светофар.Та най-доволна съм от Кан бебе(4-ка ползвахме,че бяха на промоция с подарък мокри кърпи  Mr. Green Mr. Green Mr. Green) и Зелените Памперс(3-ка ).
Вили -цяло бурканче от големите или от малките хапвате  Simple Smile

# 560
като цяло гледам да я разнообразявам, и тя мнного хареса тиквата, даже ми се разсърди оня ден като спрях да й давам. Новият зеленчук прибавям постепенно към нещо вече познато.

# 561
  • Бургас
Аз съм много доволна от Либеро. Пробвах и Пуфис, но пропускат. Не съм взимала Хъджис да пробвам, с каката бях доволна от тях. Но ги има само в Метро, а още не съм стигнала до там.

Още не съм захранвала, ще изчакам 6-ия месец. Нещо ми се върти в главата, че е още рано да замествате изцяло хранене.  newsm78 Дава се пюренце или друго и после пак мляко. Поне аз така ще правя.

# 562
  • София !
Памперси - Ползвам на памперс белите - Premium Care , много съм доволна  Peace , и за напред мисля да сме с тях , дано да нямаме проблеми ( пу-пу ) , а като размер сме на 3-ка 4-9кг.  Wink . Иначе наистина има разминаване , особено между зелените и белите на памперс ( казвам го от личен опит  Simple Smile ) . А иначе пробвахме и с Пуфис и резултата ви бях казала - алергия към памперса , от там гъбична инфекция , та едвам се оправихме  ooooh! !!

Захранване - Мисля след 1/2 седмици да почна със зеленчуково пюре  Wink . Иначе и дадох малко кисело мляко  Laughing , и добре го понесе .

# 563
ау не се съм единствена лудачка с киселото мляко...ама за жалост и него ми го отказа вече Simple Smile Мляко само гърда. Иначе за захранването аз отдавна давам по малко, но още не сме изместили и си се дохранваме ( кърмичка ). Следвам нея в общи линии, то си личи кога бебето яде с охота и иска още и кога се тъпче на сила Wink

# 564
Вили -цяло бурканче от големите или от малките хапвате  Simple Smile

Все още не сме стигнали цяло бурканче, но става въпрос за малките - 125 гр. Ама като го гледам май няма да бързам да давам цяло. Току-що приключихме с яденето на пюрето, по-точно с "Великото омазване"  Laughing. Този път не пожела да започнем с пюрето и първо сука около 6-7 мин. После го пробвах с пюрето (около 2/3 от бурканчето) и нашия го обърна на игра. Отваря си устата и му беше много забавно да говори, да прави "бррррррр" и тиквата да лети на всякъде. После започна да си лапа и ръцете, да дърпа лъжицата, абе ........ жестоко омазване. Накрая му казах, че няма да му давам повече и хапвах две лъжички. Калоян много се ръзсърди,че му ям пюрето и веднага заотваря устата  hahaha. Е, резултата беше пак същият и след 2 лъжички го спрях. Метнах го под мивката да го мия и го преоблякох цялостно. Сега стои доволен в шезлонга и май ще спи.
И аз като Summer7ime не смятам да го тъпча насила. Вчера беше много доволен и накрая ми се сърди, че пюрето свърши. Ще видя как ще е утре.
Вече сме цяла седмица на постепенно захранване. Смятате ли, че вече мога към тиквата да добавя и нещо друго или да изчакам да стигнем до цяло бурканче?

# 565
Вили,попитах , защото не са ми ясни нещата.Аз мислих,мислих и реших ,че ще захранвам на 5 навършени месеца с тиква и ще заместя хранене като стане на 6 месеца.(мисля обаче да купувам от големите пюрета,че са на една цена с малките  newsm78 , а в самото начало като се дават по 2-3 лъжички ще е с домашно пюре)Дотогава само ще опитва колкото иска.Тоо аз може много неща да си мисля ,но какво ще стане в действителност ще видим  Mr. Green Mr. Green.Иначе по въпроса ти най-добре да се изкжат майките с по-големи дечица,но аз на твое място бих прибавила зеленчук.Примерно ако хапва 80 гр тиква ще прибавя 1-я ден 10 гр морков и колкото изяде.После 70 гр тиква и 30 гр морков , после 50 гртиква и 50 морков (така 3-4 дена ) После 80 гр морков и 10 картов и т.н.  Mr. Green
Бътарфлай сега се сетих,че беше писала , че сме на различни мнения с теб.Всъщност моето мнение се препокрива до големи части с твоето.Просто преди месец си бях втълпила,че Ради е с атопичен дерматит и седнах да чета по въпроса.После като посетихме педи ми се накара ,че си поставям сама диагнози  Blush . Та там бях чела , че децата с дерматит трябвало да се захранят по-късно и просто реших да споделя "знанията" си с теб.Надявам се , че не си го приела като укор или нещо подобно  Peace

# 566
  • Sredets/Burgas
Steli`аз нарочно не писах нищо повече, да не излезе, че се заяждам...
Атопия се нарича склонността на организма към алергични реакции...
В нашия случай, сега ще се повторя сигурно, става въпрос за външни фактори,
тоест атопичен, контактен дерматит...
Например Кати има 100% реакция на кожата с тъкан прана с омекотител, независимо какъв!
Става много червено, лющещо се петно... Най-вече бузките й...
Но за нас е нормално... нашият татко е лежал доста, като дете в Алергологията,
аз правя обриви от листа на ягоди, сливи, шибой, мъх на праскови и т.н.
Има си ни го в генчето...
А, относно храненето, щом няма реакция към краве белтък,
(основен отключващ елемент за атопичен дерматит), няма за какво да се тревожа...
За едно нормално дете, пък още повече...
Ягоди и шоколад - това трява да се избягва до две години...
Всичко друго си е индивидуално...
Сега изчезвам, че мрънкаме... Simple Smile

# 567
Аз мисля да започна първо с пюре от картоф. Даже съм взела 2 пюрета вече - едно от картоф и едно от тиква. Мислех да започна захранването, но нали започна да се изхожда по 5 - 6 пъти на ден, та педи ми изписа прахчета и каза, че ще изчакаме със захранването докато навърши 5 месеца.
Не смея да започна с тиква, защото тя е сладка и после може да откаже да хапва зеленчуковите пюрета

# 568
щом ходите честичко, картофчето може би е добър вариант, защото ще позатегне малко Simple Smile))

# 569

Ползвахме Humana доста време, невероятно качество,
но са дебелички за топлото време...
Chicco са страхотни, но се намират само онлайн...
Новите Libero, супер меки, супер тънки и... супер пропускливи...
Сега сме на Baby Love Eco, също много добри и хипоалергенни... остана да изпробвам Huggies...

не разбрах какво им е на Бейбилов Еко, че ще ги сменяш?
Аз досега взимах Памперс белите, както и с баткото, но те от 4ти размер нямат вече мрежа и също се чудя с какво да сменям. Взех Бейбилов и са страшно твърди като хартия и дебели. Не миришат, но не ги харесвам. Ще се върна на зелен Памперс и ще видя как ще е. Какви са тия Ганчев? Не знаех, че има такива памперси  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт