Рекламата с тряскане на шкафове на Икеа

• 11 347
  • 220
  •   1
Отговори
# 90
Katarin X. права си няма смисъл от разговор с теб, очевидно имаш кротко и тихо дете, което не знам дали е по-добре, но за мен все пак си е късмет, това е до темперамент, ако е по-флегматичен, естествено, че ще проявява протеста си мълчаливо, което не знам дали е по-добре, просто е различно, а ако не протестира , за мен поне не е нормално

# 91
  • Ямбол
Аз момчета в тая роля рядко съм срещала, а Катарин Х. каза, че има синове.
Моето момче(14г.) също не реагира така. Всъщност още не си е показал на какво са способни хормоните. Обаче дъщерята(8г.) още от сега е малко по-съскаща, та имам готовност да се стигне и до шкафовете. Засега само събира покривките и пътеките. Има време.... Simple Smile

# 92
Днешните деца са така калени с детските по Fox Tv, че е напълно излишно да се тормозите от тряскането на някакви шкафове! Grinning

# 93
Аз момчета в тая роля рядко съм срещала, а Катарин Х. каза, че има синове.
Моето момче(14г.) също не реагира така. Всъщност още не си е показал на какво са способни хормоните. Обаче дъщерята(8г.) още от сега е малко по-съскаща, та имам готовност да се стигне и до шкафовете. Засега само събира покривките и пътеките. Има време.... Simple Smile

И аз с момчето се разминах с тези номера, вече е извън тийн възрастта. Обаче 11-годишната девойка май ще мине и майка си.  Sad Както казва мъжът ми: "Това играе за три момчета." Те май всички сегашни момичета са такива.

# 94
На мен много ми харесва рекламата  Laughing На моя мъж му е любима и по някакъв странен начин се умилява. Обожава Икеа(  Tired )  и като види рекламата лепва една усмивка все едно гледа Меси и казва " И нашата дъщеря ще е така...в нашата кухня Икеа" Трябва да го снимам някой път и да им го пратя...ще вземат да направят нова  Joy

# 95
Нито обвинявам телевизията, нито се е налагало да санкционирам.
Просто сме намерили начин да решаваме възникнали проблеми разумно и цивилизовано.
Децата ми могат да говорят, знаят как да се изразят така, че да разбера какво искат, не е необходимо да мучат.   Laughing  Явно са се чувствали достатъчно зачитани, уважавани и изслушвани, дори когато говорят нормално....и не се  е налагало да се демонстрират в стил:"Вие ли ш'ми кажете на мен...!!!" с тряскане.    Laughing
А аз съм намерила начина да ги изслушвам, да разговаряме, всеки да обясни неговата гледна точка ( особено ако са над 12-13 години), и да намерим решение.
Досега не са стигали до фаза да блъскат и тръшкат, разбирали сме се на доста по-ранен етап.
А ако отсега нататък изтерясат толкова, най-вероятно ще е пред съпругите им....вече са достатъчно големи и зрели, за да вършат простотии.      Grinning

А пък ако някой го кефи подобно тийнповедение, моля, нека си учи децата така.    Peace

Излиза,че само ти от доста други майки тук, си намерила начин да изслушваш децата си, само ти си намерила начин да разговаряш с тях.Само твоите деца могат да говорят и са зачитани.Майките на другите деца - по-темпераметните - кучета ги яли с такива родители,дето не им пука за емоционалното  им  развитие.Вкарваш хората в някакви рамки и изобщо не се усещаш,че често родителския подход е един и същ, но реакцията отсреща - коренно различна.Толкова ли е трудно да разбереш,че не всичко зависи от добрия тон и пример да възпитателя? Има деца и с цветя да ги галиш, и с камшик да ги биеш - докато не си израстат каквото имат да си израстват са си доста,ама доста чепати.Хубаво ще е да го проумееш, преди да обясняваш кой как си гледа детето.

# 96
Аз само се моля да нямам деца, които да приличат по поведение през пубертета на мен!  Mr. Green

# 97
Аз само се моля да нямам деца, които да приличат по поведение през пубертета на мен!  Mr. Green

То и аз така се молех, но втория път не се получи.  Mr. Green

# 98

То и аз така се молех, но втория път не се получи.  Mr. Green

Това никак, ама никак не ми хареса!  Joy
Но ако ще е така, то поне да имам силите и нервите на моите майка и баща тогава!  Mr. Green

# 99
Аз ще благодаря на девата и Тор ако ми се падне тийнейджър като мен.Отличничка не бях-даже хич, но бях много тихо дете. Претенции никакви нямах, и да имах ме беше страх да питам обикновено  Laughing  Стараех се да слушам, да помагам. Сестра ми беше по-буйна и разхайтена(втора е все пак  Laughing), но като цяло бяхме много добри деца  Grinning

# 100
Искам да напомня, че това е реклама, която иска да ни покаже, че на една верига за мебели кухненските вратички са толкова здрави, че можеш да си ги тряскаш на воля. Не е програма за възпитание на тинейджъри, нито е документално шоу от живота на едно датско семейство.
Един рекламен отдел са седнали, помислили са върху задачата "Как да покажем кви са ни готини и здрави кухненските мебели" и са измислил тази ситуация.
Предполага ли са, че публиката ще си помисли "Я! Кви яки мебели!"
Реакцията "Аз пък си възпитавам детето по-добре", надали е хрумнала в главата на криейтив екипа, защото това е реклама за мебели и проблема на реакцията не е в рекламата, нито в телевизора, а в устройствата пред телевизора.

# 101
Искам да напомня, че това е реклама......................
Един рекламен отдел са седнали, помислили са върху задачата "Как да покажем кви са ни готини и здрави кухненските мебели" и са измислил тази ситуация.
Предполага ли са, че публиката ще си помисли "Я! Кви яки мебели!"
Реакцията "Аз пък си възпитавам детето по-добре", надали е хрумнала в главата на криейтив екипа, защото това е реклама за мебели и проблема на реакцията не е в рекламата, нито в телевизора, а в устройствата пред телевизора.

И като реклама е абсолютно неадекватна.
Писах вече, 2-3 пъти я гледах без звук.Изобщо не разбрах какво рекламират.
Пускайки я със звук, също.Първата ми мисъл беше:"Боже, дано синовете ми не попадат на подобни откачени истерички!"
А подобна тъпня да ме засили към магазина, абсурд.   Laughing
Толкова по "качествения " рекламен бизнес.    Mr. Green

mysterious ,  Не става въпрос дали и как протестира, а че изобщо не се налага да протестира.
Има ли проблем, желание, идва , казва и разговаряме.Ако не сме на едно мнение, търсим заедно решение.Нито аз реагирам с :"Не става.Няма да ходиш/правиш/пътуваш.....!", нито той реагира с тръшкане/блъскане.

Цвети* , не знам дали съм само аз.Ако има друга, да си каже.Аз пиша за себе си и моето семейство.
Цитат
Толкова ли е трудно да разбереш,че не всичко зависи от добрия тон и пример да възпитателя? Има деца и с цветя да ги галиш, и с камшик да ги биеш - докато не си израстат каквото имат да си израстват са си доста,ама доста чепати.Хубаво ще е да го проумееш, преди да обясняваш кой как си гледа детето.
Искаш да кажеш, че децата просто се раждат чепати, инатливи, досадни, истерични, с единствената идея да тровят живота на родителите си?   Laughing
И възпитанието и поведението им не зависят от родителя? 
Че защо тогава си даваш зор да възпитаваш, щом мислиш, че така или иначе детето се е родило такова и ти нищо не можеш да промениш/направиш?

# 102
  Много яка реклама Laughing

По темата за възпитанието - просто има такива хора, като се ядосат блъскат, независимо дали се ядосват на родителите си, на шефа, на лошото време... И възрастни хора има. Даже според някои психолози е препоръчително да се изхвърля агресията физически навън, а да не се трупа вътрешно, или пък да не се осъзнава.

В такива случай, оказва се, шкафовете на Икеа носят доста...

# 103
  • София
Katarin X., рекламата е много готина. Освен добро възпитание и здравословно хранене, можеш да опиташ и проява на малко хумор с цел удължаване на спретнатия ти живот.  Peace Не го казвам с лошо, но наистина звучиш много сухарски.

# 104
Ами, явно съм сухарка......   Laughing   
Чувството за хумор обикновено се проявява/показва, когато има какво да го провокира/мотивира.
В случая с рекламата, няма нищо, което да поражда смях, забава, веселие, или дори подигравка ако щеш...Както писах, за мен е досадна, малоумна, тъпа.....а това е по-скоро за игнор, а не за забава.

относно рекламата:
Целта на една реклама е, или поне би трябвало да бъде, да те накара да пожелаеш нещо, да искаш да го купиш, да искаш да го имаш.
А рекламите отдавна не провокират такива чувства.
Затова и у дома рекламния блок е без звук.......Чат пат се появява обаче и някоя абсолютно тъпа, в която дори не можеш да разбереш какво точно рекламират.Като въпросната....

Апропо, винаги съм се чудила има ли хора, които да си купуват кремче, шампоанче, биричка или каквото и да било, видяно в реклама?     Thinking
Защото аз пазарувам/купувам каквото и да било за дома на принципа:
"Не купувай НИЩО от реклама!" -  и досега фал със стоки не съм имала.Поне не помня да съм имала....

Общи условия

Активация на акаунт