БИО / органик козметика - Тема 3

• 82 261
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
  • Sredets/Burgas
Ами аз си го купувам от Балев Био Маркет, май само те имат внос на Argital...
Даже съжалявам, че внасят само определени неща на фирмата...

В момента за интимен гел ползвам  този на Faith in nature, никак не е лош, много е нежен, приятно ароматизиран...
Както казва моя съпруг: "Мммм, цялата баня вони на трендафил!  Mr. Green".
Но не мие много добре,
задължително слагам по 2-3 пъти и съответно заминава бързо...

Ето състава, CI да си каже тежката дума:

Aqua, betaine*, caprylyl/capryl glucoside*, glycerin*, sodium cocoamphoacetate*, xanthan gum*, aloe barbandensis**, aniba roseaodora*, pelargonium graveolens*, citrus aurantium bergamia*, rosa centifolia extract*, vanilla planifolia extract*, viola odorata extract*, citric acid*, parfum*, geraniolº, citronellolº, linaloolº, * vegetable origin ** certified organic ° from essential oils

Поне за мен, този на Argital е по-добрият...
Следващия път, пак него ще си взема,
 но пак казвам, че в началото усещането за алпийска ливада е много силно Blush,
 ако мога така да се изразя...

# 526
  • София

В момента за интимен гел ползвам  този на Faith in nature, никак не е лош, много е нежен, приятно ароматизиран...

С абсолютно същия съм в момента.  Wink
Душ гелът им с истински шоколад е божествен.  Crazy

В Балев ми препоръчаха интимен на френската марка Gamarde, от няколко месеца ги внасяли и били много купувани.
Купих си техен тоник, тествала съм го само веднъж и все още не мога да споделя отзиви.

Интимния гел:
Natural Origin Ingredients:
Gamarde-les-Bains Water, Calendula Extract, Geranium, Tea tree and Rosewood essential oils.

100% of all ingredients are of Natural Origin

Скрит текст:

# 527
Кажете, моля, някой шампоан, след който наистина косата е красиваPraynig Става въпрос за дълга, чуплива, небоядисана и поддържана коса.

След всичките био, които съм ползвала е или суха, или мазна и като неизмита, без блясък, разпухана, въобще не моята си коса. А след примерно един kerastase или gliss е страхотна.

И вече babylove не ми харесва. Беше добре само първите пъти. Сега много ми изсушава.
Само с шампоан - трудна работа Simple Smile. По-лесно ще ми е да кажа шампоан+балсам+стилизиращ продукт, след които косата да е красива. И като правило балсамът и стилизантът ми оказват по-голямо влияние за крайния резултат. Шампоаните сменям по-лесно. Babylove шампоанът никога не ми е допадал, косата ми виси като палачинка върху главата ми след него. Zero volume.
Обемът на косата наистина не се постига с шампоан, и почти никак, с нулев ефект - с натурални/био продукти. Нещо като оксиморон. Единственият стилизант, за който съм чел, че е натурален е шеллак-а.
Който иска такова нещо, прескача био-рафта.

Аз също имам проблем с обема, но комбинацията био шампоан + био пяна за коса и изсушаване със сешоар при мен работи. Био пяната не утежнява косата като другата. Косата е хем мека на допир, хем стилизирана Simple Smile

# 528
Най-добрият метод за обем е отвара от розмарин, научих го от форума. Пък и е напълно натурално Grinning .

# 529
Каква интересна тема, записвам се да ви следя, че започвам и аз да се интересувам от такава козметика.  Simple Smile

# 530
здравейте, включвам се тук благодарение на Butterfly_Lovehunter    bouquet

# 531
Здравейте!И аз реших да мина на био козметика от вчера насам изчетох какво ли не -искам да попитам някой ползвал ли е terre d"oc хубава ли е козметиката им?Интересува ме и аргановото им масло, че съм решила да си купя дали става или да си избера някое по евтино от зоята newsm78

# 532
Най-добрият метод за обем е отвара от розмарин, научих го от форума. Пък и е напълно натурално Grinning .
Аз пък чух, че с домашни селски кокоши яйца било перфектно!

# 533
Ами аз си го купувам от Балев Био Маркет, май само те имат внос на Argital...
Даже съжалявам, че внасят само определени неща на фирмата...

В момента за интимен гел ползвам  този на Faith in nature, никак не е лош, много е нежен, приятно ароматизиран...
Както казва моя съпруг: "Мммм, цялата баня вони на трендафил!  Mr. Green".
Но не мие много добре,
задължително слагам по 2-3 пъти и съответно заминава бързо...

Ето състава, CI да си каже тежката дума:

Aqua, betaine*, caprylyl/capryl glucoside*, glycerin*, sodium cocoamphoacetate*, xanthan gum*, aloe barbandensis**, aniba roseaodora*, pelargonium graveolens*, citrus aurantium bergamia*, rosa centifolia extract*, vanilla planifolia extract*, viola odorata extract*, citric acid*, parfum*, geraniolº, citronellolº, linaloolº, * vegetable origin ** certified organic ° from essential oils

Поне за мен, този на Argital е по-добрият...
Следващия път, пак него ще си взема,
 но пак казвам, че в началото усещането за алпийска ливада е много силно Blush,
 ако мога така да се изразя...

не е зле

# 534
  • Sredets/Burgas
Да, това е точното определение...

Само не схванах това за яйцата бъзик ли беше? Mr. Green

# 535
Да, това е точното определение...

Само не схванах това за яйцата бъзик ли беше? Mr. Green
бъзик, бъзик...- пробвай, доволна ша останеш Laughing

# 536
Азпак да си задам наново въпроса и дано някой ми отговори -кажете това ли да си купяhttp://www.organicshop.bg/bio-kozmetichni-masla/365-terre-doc-chisto-maslo-ot-argan.html или това http://www.zoya.bg/Арганово-масло-40-мл.2667?filters=selected. подплатено с още нещица ,като  какаово масло и розовата вода на алтея към 30 лв ми излиза искам по малко количество арган като за начало иначе видях ,че има и на акамути Simple Smile Та заслужава ли си да купя по скъпото на терре ,което е 50 лв за 50 мл- искам за коса и лице и ако да защо и ако не пак защо?Аргументирайте се и помагайте  bouquet  bouquet
Излиза като рекламен спам първия линк но е масло от арган на terr doc от органик шоп

# 537
Аз също съм фен на БИО козметиката и влизам в темата да черпя опит вие какво ползвате.
Любими марки са ми Логона; Лавера; Ползвам и на Алверде по нещо, Пюр.

# 538
Да похваля това масло за лице https://www.lovelula.com/products/nourishing-night-treatment-fac … y-ad-skin-synergy поръчах го заради хубавите отзиви и не сгреших.Не е мазно,попива много бързо,сутринта лицето ми не е мазно,кожата е с избистрен тен и овлажнена.Доволна съм.

# 539
Съдейки по състава, кой от двата продукта е по-ефективен в борбата с бръчките около очите?
Това е съставът на крем на Alteya:
Organic Pyrus Malus (Apple) Fruit Extract, Organic Rosa Damascena (Rose) Flower Distillate, Organic Plant Aloe Extract Complex, Organic Glycerin, Organic Ethyl Palmate, Organic Copernica Prunifera (Carnauba Wax), Organic Rosa Damascena (Bulgarian Rose) Flower Oil , Organic Licethin, Tocopherol (Vitamin E), Organic Citrus Extrac, Organic Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Organic Butyrospermum parkii (Shea) butter, Orgnaic Oenothera Biennis (Evening Primrose) Oi, Organic Borago Officinalis (Starflower) Oil, Organic Calendula officinalis (Calendula) Oil , Organic Rosa Canina (Rosehip) Oil, Organic Vitus vinifera (Grape Seed) Oil, Organic Citrus Limon (Lemon) Oil, Organic Citrus bergamia (Bergamot) Oil, Organic Lavandula Officinalis (Lavender), Organic  Chamaemelum Nobile (Chamomile) Oil, Organic Pogostemon Cablin (Patchouli) Oil, Cyamopsis Tetragonoloba (Guar) Gum,
 а този на Cattier:
Aqua, Coco Caprylate/Caprate, Rosa Damascena Distillate*, Glycerin, Cocos Nucifera Oil*, Cetyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Cetearyl Glucoside, Magnesium Silicate, Caprylic/Capric Triglyceride, Argania Spinosa Oil*, Chlorella Vulgaris Extract, Palmaria Palmata Extract, Hydrogenated Vegetable Oil, Polygonum Fagopyrum Seed Extract, Calendula Officinalis*, Glycerin*, Lavandula Stoechas Extract, Sodium Benzoate, Benzyl Alcohol, Xanthan Gum, Lactic Acid.
  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт