БИО / органик козметика - Тема 3

• 82 417
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
  • Sredets/Burgas
Тъй... изтрих си питането и се надявам да не са го прочели хора,
 които са наясно с химията, че такава глупост написах,
чак ми иде да потъна в земята...  ooooh!  Blush  #Cussing out

Само се чуда кои са точно тези алифатни въглеводороди,
които се ползват в праха за пране и доколко са безвредни...

# 616
  • На земята, която е всъщност звезда.
няма такава съставка, восък с емулГиращи свойства, това е елементаризъм. След като това е грешка, какво остава за останалото!
[/quote]

Ето тук е цитирана такава съставка:

http://www.armina-bg.com/rechnik/item/h.html

Hydrogenated Palm Kernel Glycerides
Восък с емулсиращи свойства, използван да осигури консистенцията на продукта

# 617
няма такава съставка, восък с емулГиращи свойства, това е елементаризъм. След като това е грешка, какво остава за останалото!

Ето тук е цитирана такава съставка:

http://www.armina-bg.com/rechnik/item/h.html

Hydrogenated Palm Kernel Glycerides
Восък с емулсиращи свойства, използван да осигури консистенцията на продукта
[/quote] о, то този сайт е световно известен нАучен, цитиран в не'нам колко си списания, в т.ч. и Нейчър...
Сега сериозно - нито е восък (прочетете какво представляват восъците, нямам намерение да изнасям научна лекция - върнете се назад по моите постигни, има доста обяснения), тези хидрогенирани кокосови мазнини имат 0 (НУЛА) емулгиращи свойства!
Всъщност, това е мазнина за пържене, продава се в Метро например... 

# 618
Ок, а тази съставка как се превежда на бг? Не е ли точно емулгиращ восък?

http://en.wikipedia.org/wiki/Emulsifying_wax

# 619
Ок, а тази съставка как се превежда на бг? Не е ли точно емулгиращ восък?

http://en.wikipedia.org/wiki/Emulsifying_wax
хайде четете докрая:
The ingredients for Emulsifying Wax NF are: Cetearyl Alcohol, Polysorbate 60, PEG-150 Stearate, and Steareth-20. It has the characteristics of cetyl alcohol combined with the viscosity building effect of stearyl alcohol as an effective thickener and helps form stable emulsions.
В червено съм ви набрал официалните и единствено разрешени имена, които се изписват в съдържанието на етикета - според INCI - International Nomenclature of Cosmetic Ingredients.
Восъците са етери на висши алкохоли (химично определение), това за сведение, говорим за козметична употреба - пчелен, карнаубов и канделилов. Има и екзотики, но не са тема.

# 620
Т.е. съществува ли изобщо такава съставка /емулгиращ восък/ или не съществува?   

# 621
Т.е. съществува ли изобщо такава съставка /емулгиращ восък/ или не съществува?   
В химичния и козметичен смисъл - категорично не, макар първите емулсии от XVII век да са използвали именно пчелен восък като емулгатор, но с определени допълнителни въздействия - добавяне на боракс.
Както и по-горе сте посочили, използва се като физичен синоним на вещества, които се топят при температури 50-70 гр по Целзий, може да видите и парафинов восък, церезинов восък и т.н., но те реално нямат общо с химическото определение на восъци, в смисъл, че са въглеводороди.
Всеки е свободен да използва синоними, но реално погледнато няма такива вещества.

# 622
  • Sofia
ползвате ли тази козметика http://www.lavera.com/media/catalog/product/cache/5/image/390x39 … /L/A/LAV37912.jpg  подариха ми този душ гел и крем за ръце/тяло,харесват ми....но са много  силно ароматизирани ooooh!

# 623
  • на терасата
Ползвам на Лавера крема им за крака
http://www.feelunique.com/p/Lavera-Basis-Sensitiv-Organic-Foot-Cream-75ml
Хубав, нямам оплаквания.

# 624
Аз също ползвам на Лавера някои неща, но точно този гел душ и крем за ръце не са ми попадали.

# 625
Здравейте,
някой ползва ли крем за тен? Безвредни ли са, какво мнение имате за тях?
Чела съм че такива кремове се препоръчват пред печенето на слънце например? newsm78
А съставките на тази марка читави ли са?
http://www.theorganicbodycareshop.com/product-details.asp?SID=52 … ral_Tanning_Cream
Съставки:
apricot kernel oil
dihydroxyacetone       
emulsifying wax   
shea butter    
vegetable glycerine        
vitamin E    
water    

# 626
Здравейте,
някой ползва ли крем за тен? Безвредни ли са, какво мнение имате за тях?
Чела съм че такива кремове се препоръчват пред печенето на слънце например? newsm78
А съставките на тази марка читави ли са?
http://www.theorganicbodycareshop.com/product-details.asp?SID=52 … ral_Tanning_Cream
Съставки:
apricot kernel oil
dihydroxyacetone       
emulsifying wax   
shea butter    
vegetable glycerine        
vitamin E    
water    

Ползвала съм на Lavera и съм много доволна,докарва естествен цвят и я няма онази смрад на конвеционалните бронзанти.С времето боичката пада и става не петна,затова избягвам да се мажа изобщо.

# 627
MSDS dihydroxyacetone в google и чети

# 628
Здравейте, предписаха ми крем за суха кожа на бебето ми, но като видях листа от съставки се хванах за главата. Не мога да разбера какви са половината от тези съставки, все ми се струва,че бебешките мазила трябва да са по-органични и затова питам тук. Мислите ли,че подобен състав е безопасен за бебешката кожа? Махам съставките, които са ми ясни какво са.  Извинявам се ако въпроса ми не е за тук.
Caprylic/Capric Triglyceride, Cetearyl Alcohol, Dicaprylyl Carbonate, Isopropyl Myristate, Dimethicone, Caprylic/Capric/Succinic Triglyceride, Brassica Campestris Sterols, Allantoin,Cetearyl  Glucoside, Tocopherol, Tocopheryl Acetate, Sodium Hyaluronate, Arachidyl Alcohol, Behenyl Alcohol, Arachidyl Glucoside, Ascorbyl Palmitate,Alteromonas Ferment Extract, Cholesterol, Phytosphingosine, Carthamus Tinctorius / Omega Ceramide, Ceramide 1, Ceramide 3, Ceramide 6 II, Caprylyl Glycol, C18-70 Isoparaffin, Polyacrylamide, PEG-5 Pentaerythrityl Ether, PPG-5 Pentaerythrityl Ether, Sodium Lauroyl Lactylate, C13-14 Isoparaffin, Dihydromyrcenol, Butylene Glycol, Disodium EDTA, Laureth-7, Phenoxyethanol, Dichlorobenzyl Alcohol, Carbomer,
В сайта ewg.org не всички са зелени като ниво на риск и затова питам тук какво мислите:)

Последна редакция: вт, 07 яну 2014, 17:29 от caramelle

# 629
Здравейте, предписаха ми крем за суха кожа на бебето ми, но като видях листа от съставки се хванах за главата. Не мога да разбера какви са половината от тези съставки, все ми се струва,че бебешките мазила трябва да са по-органични и затова питам тук. Мислите ли,че подобен състав е безопасен за бебешката кожа? Махам съставките, които са ми ясни какво са.  Извинявам се ако въпроса ми не е за тук.
Caprylic/Capric Triglyceride, Cetearyl Alcohol, Dicaprylyl Carbonate, Isopropyl Myristate, Dimethicone, Caprylic/Capric/Succinic Triglyceride, Brassica Campestris Sterols, Allantoin,Cetearyl  Glucoside, Tocopherol, Tocopheryl Acetate, Sodium Hyaluronate, Arachidyl Alcohol, Behenyl Alcohol, Arachidyl Glucoside, Ascorbyl Palmitate,Alteromonas Ferment Extract, Cholesterol, Phytosphingosine, Carthamus Tinctorius / Omega Ceramide, Ceramide 1, Ceramide 3, Ceramide 6 II, Caprylyl Glycol, C18-70 Isoparaffin, Polyacrylamide, PEG-5 Pentaerythrityl Ether, PPG-5 Pentaerythrityl Ether, Sodium Lauroyl Lactylate, C13-14 Isoparaffin, Dihydromyrcenol, Butylene Glycol, Disodium EDTA, Laureth-7, Phenoxyethanol, Dichlorobenzyl Alcohol, Carbomer,
В сайта ewg.org не всички са зелени като ниво на риск и затова питам тук какво мислите:)

Кой ви е предписал това? Да не са ви наплашили, че бебето ви е с атопична кожа?
Първо - това е грубо изкривяване на истината, а тя е, че всички бебета са със суха кожа. Причината - кожата им не синтезира в достатъчен обем кожен себум (естествена мазнина), която да пречи на водата да се изпарява. Натуралната козметика в този случай не помага, а може точно обратното - да навреди! В състава на такива козметични продукти ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да присъства вазелин и течен парафин и няма какво да ви притеснява - бих добавил хубаво е да има и ланолин (най-подобен с човешкия себум). Освен, че се занимавам със съставки професионално имам дъщеричка на годинка, която лятото първо се изчерви от натурално масло Алверде, после се изрина от дехидратация, която преодоляхме за 24 часа с невенов вазелин на Боди Д.
По-горе написания продукт съдържа освен една камара ненужни съставки, но и един стар и гаден консервант, хлорен дириват. Подозирам кой е производителя, но и на него право куме в очи съм му казвал, че използва праисторически съставки. Може да е добър демратолог, но от козметология нищичко не разбира.

Общи условия

Активация на акаунт