Гледане на новородено от всички :)

• 18 775
  • 260
  •   1
Отговори
# 105
violenzaa щом искаш, действай вече знаеш как става  hahaha

# 106
 Когато аз бях в тоз период една жена в градинката ми даде два безценни съвета - "Никога не бутай количка със спящо бебе, щом задреме - седни" и "Научи всички от семейството да го хранят".  По принцип за бебето няма проблем да лапа с лъжицата от всеки, просто майките понякога не се доверяват - страхуват се че ще го задавят, иска им се само те да го правят, защото е адски сладко как си отваря човката и т.н.Laughing

Грижите около бебето са физически труд, при това интензивен и доста изморителен. После като проходи, физическото натоварване става още по-голямо. Няма нищо лошо човек да делегира някои дейности на близките си, хем за тях е умилително, хем самият той не се изтощава. Само казвам.

Тези съвети дирекно ми влизат и излизат. За мен няма нищо ценно в тях. Бутах си количката главно докато детето спи, да кисна по пейки не ми е важно, без крака не съм останала. Ходех къде ли не-кеф. Също никога не съм се притеснявала кой как ще ми нахрани детето, просто си ми беше кеф аз да си го храня и пак не съм се прекършила от това.
Не съм изпитала физическо изтощение, но не съм се и вживявала, че да тичам по децата сакън да не паднат.Може би заради това.
Не случайна е приказката-Много баби, хилаво бебе... Laughing

# 107
Аз и да исках не можех да седна, защото щом спреше количката и дъщеря ми се събуждаше. За да спи трябваше да я возя и навъртах километри по градинките.
Мразех майките които си говореха по пейките седнали на кафе и цигарки, а дечицата кротко спят до тях в количките.  #Cussing out

# 108
$hantal off детето е мислело за теб, да смъкнеш бързо килограмите от бременността  Joy така че има и предимство

# 109
Да бе, аз нямах какво да свалям, бях напълняла 10- 12 кг и още на изписването бях свалила 6.
Бях слаба като щека още първия месец.. LaughingТа тея трамбовки по парка ме довършиха  Tired

# 110
  • До морето :)
И аз имах гадния навик - спи, не спи да друсам количката. Накрая успях да се преборя с него де.  Laughing

# 111
Това друг да ти храни детето не е, защото ти не искаш, а да свикне. Ако ти се наложи да излезеш, естествено не да се забавляваш, детето ще стои гладно.  Е, накрая пак ще яде, ама с много зор за всички. А това - само от мен приема си е точно манията за незаменимата мама. 

# 112
Трещи като новородено, дъщерята само аз си я хранех, по причина, е кой друг да я накърми??? А генералната ми грешка беше, че поради липса да избор, като 2-3 годишна съм я оставяла при баба й, на която и беше по-лесно да намаже една филия, вместо да и стопли яденето, и до сега се караме за мазаните филии, основната й храна.

# 113
  • Fort Worth, TX
Трещи като новородено, дъщерята само аз си я хранех, по причина, е кой друг да я накърми??? А генералната ми грешка беше, че поради липса да избор, като 2-3 годишна съм я оставяла при баба й, на която и беше по-лесно да намаже една филия, вместо да и стопли яденето, и до сега се караме за мазаните филии, основната й храна.
И мислиш, че е заради бабата ли?Трябва да ти кажа, че си в грешка.Тийновете обичат пици, филии, пържени картофи,кюфтета, кебапчета.Нали ги гледам моите дето са израснали с манджи какви са им предпочитанията.Може да има 3 вида ядене , но ще  маже филия и това е.

# 114
Аз бях престанала въобще да купувам салам, те излизат и си купуват пица.

# 115
И мислиш, че е заради бабата ли?Трябва да ти кажа, че си в грешка.Тийновете обичат пици, филии, пържени картофи,кюфтета, кебапчета.Нали ги гледам моите дето са израснали с манджи какви са им предпочитанията.Може да има 3 вида ядене , но ще  маже филия и това е.
Ще видим сега с второто, сега няма баба наблизо, така че ще експериментирам и след време ще кажа наблюдения.
А този номер със салама, и аз съм го правила,и ако съвпадне събитието с момента в който е и наказана обикновено със спиране на парите за седмицата, прави сандвич със сирене, и пак не яде манджа #Crazy

# 116
звучи ми много странно на "дете" на почти 18 години да му бъде казвано от мама какво трябва да яде. до сега вече би трябвало да  има изградени хранителни навици, най-вече с личен пример в семейството. на тази възраст бях студентка и живеех в ст. град... нямаше кой да ме наказва или да ми казва какво да ям.

# 117
звучи ми много странно на "дете" на почти 18 години да му бъде казвано от мама какво трябва да яде. до сега вече би трябвало да  има изградени хранителни навици, най-вече с личен пример в семейството. на тази възраст бях студентка и живеех в ст. град... нямаше кой да ме наказва или да ми казва какво да ям.

А с какво се хpанеше основно?

# 118
orez като ти дойде до главата, се сети за тези си приказки и уж чудене, в нас винаги има нещо сготвено, но незнайно защо, според мен има връзка с филиите на бабата, но според други тук не е и до това отказва да яде манджи, а само филии.Пресен пример, днес имаше пилешка супа, стоя гладна от инат, че не давам филии, но не яде. А иначе аз също на 18 бях студентка, и каквото и да кажеш, ще ти кажа, че се изхранвах с по баничка на ден, и основно мазани филии, да икономисвам от пари за стол.

# 119
И ти предпочиташ да седи гладна, вместо да изяде една филия?

Общи условия

Активация на акаунт