Гледане на новородено от всички :)

• 18 753
  • 260
  •   1
Отговори
# 150
Първо коментарът ми не беше за вмешателство в ежедневието.
А възпитание не беше ти как възпитаваш, а как тебе са възпитали, което ти днес отричаш. И точно от бебе се започва с навиците и възпитанието, факт. Моля ти се, не измествай съвсем смисъла   Stop
Беше по повод всеощото схващане - ауу, бабите ни как са гледали, добре, че днес аз съм по-умна и имам коренно различни виждания. Кои са тия виждания питах - толкоз пагубни?

# 151
Интересно е как оценявате себе си с положителна оценка като човек и възпитание, в същото време отричате да сте възпитавани правилно от родителите или бабите си. И въобще не иде реч за натрапване или изземване на функции, което е съвсем различно.
Но кое например е грешно – като изключим попарата с вино, дето все за пример се дава  Stop
Никой не е казал такова нещо, просто искаме щом имаме деца, те са си наши да не ни изземват функциите. Когато са имали деца навремето, са ги гледали имали са вече тази възможност, няма нужда сега да натрапват мнението, особено че за последните 35-40 години очевидно нещата са се променили много, а и те вече не са на по 25-30, така че ако навремето децата са се повивали сега вече - не, има и други такива, но няма нужда да ти се обяснявам нали?

# 152
  • София
бабите като помощници имат повечко роля в битов план, защото е трудно справянето с новородено, незараснал задник, и цялата домакинска работа. Сега ще кажете за бащите, но пак зависи какво му е работното време на бащата, а доста бащи така и не успяват да си вземат повече от един ден отпуск за изписването.

На поколението на нашите родители функциите им са ги изземвали техните майки и свекърви, така че има някакъв културен модел в цялата история. Едва от едно поколение майките искат сами да си гледат бебетата.

# 153
Не, няма нужда да ми се обяснява на мен - но явно никоя от вас не може да чете. Два пъти обяснявам, че натрапването няма общо с възпитанието и репликите - добре, че баба не ме е учила как да си го гледам...

# 154
бабите като помощници имат повечко роля в битов план, защото е трудно справянето с новородено, незараснал задник, и цялата домакинска работа. Сега ще кажете за бащите, но пак зависи какво му е работното време на бащата, а доста бащи така и не успяват да си вземат повече от един ден отпуск за изписването.

А, как бе, Анди - бащите напускат работа обикновено, като се роди бебе - защото то им е приоритет, не си ли чела  Joy

# 155
Говорим си вчера с едно съвсем прясна баба и тя - нахранихме детето  Laughing А то майката го кърми.

# 156
Първо коментарът ми не беше за вмешателство в ежедневието.
А възпитание не беше ти как възпитаваш, а как тебе са възпитали, което ти днес отричаш. И точно от бебе се започва с навиците и възпитанието, факт. Моля ти се, не измествай съвсем смисъла   Stop
Беше по повод всеощото схващане - ауу, бабите ни как са гледали, добре, че днес аз съм по-умна и имам коренно различни виждания. Кои са тия виждания питах - толкоз пагубни?

Грешиш Вили. Никъде не съм отричала как мен са ме възпитавали.
Да, категорично не желая моето дете да бъде гледано по тертипа на баба ми-с плетени терлъци посред лято. И пържени кюфтета с филии.
Никъде не се говори за възпитание точно.
А за обгрижване на малко бебе. Битово.

Треще-за това говорим, да. Laughing

# 157
Е, как ще греша. Ти самата даде пример - терлици и кюфтета. Те - как са ти се отразили на теб ми е интересно. И аз така съм гледана - в частта с кюфтетата, пък не виждам някакъв проблем засега и затова те питам.

# 158
Не всеки има късмета да не му се отрази.
На мен-здравословно ми се е отразило. Peace
Терлиците и кюфтетата нямат общо с това, че баба ми ме е научила да казвам Добър ден, например.

# 159
Ами няма, втори път съгласие  Peace
Аз затова се дивя кат опрочета - аууу, тия баби не стават за да ми гледат бебето/детето...То и всяка майка може да греши и вероятно след време вашите деца ще говорят за вас самите, че не сте ги гледали правилно. Както и да е. Никога не бих пренебрегнала опита на най-близките си. Не, не бих дала да ми се мешат, което не е лесна задачка - зависи от много неща, но все пак - за мен възрастните са ми най-ценния източник на...всичко  Laughing

# 160
Не, не говорим въобще че не стават да ми гледат детето.
При нужда-ще го отгледат-както те си знаят.
Само дето искам аз да си го отгледам, защото някои неща не кореспондират с моите разбирания, а не, че не могат-могат и те, по техен си начин, различен от моя.
Ей това е. Та, мисълта ми беше, че повечето майки имат такива различни виждания, а и пак, да се върнем на темата-тя е гледане на новородено.
Не на 5-годишен детскоградински юнак.
Приеми, че има хора и съдби разни и не при всеки родата е най-добрия и безценен източник на информация просто. Peace

# 161
Вили, да мъжът ми ще си вземе полагаемите му се 15 дни, досега сме се справяли на 100% без майките си, така че не виждам защо са ми и в този случай? За бебето - на него му трябва храна, преобуване и къпане, за целта няма нужда от баба. За домакинството - прахосмукачка и готвене, не живея с наште от почти 20 години, мъжа ми също, вече не харесваме как готвят те, защото всяко домакинство си има изграден стереотип, мъжът ми може да готви по-добре от техните, поради причина, че сме му свикнали на манджите, ако няма гости, цапането е по-малко и не е проблем, дъщерята или мъжа ми, ако аз пък чак толкова не мога, да пуснат една прахосмукачка. Но ако има и баби и дядовци, колкото повече хора толкова повече цапане, и толкова повече чистене. А свекървата така е отгледала мъжа ми, че му е хлътнала фонтанелата, и има дупка на главата. Не бих и доверила детето си. Има и други неща, с които е ощетен от нейното гледане, но не ми се коментират тук, защото не мисля че е ваша работа. Друго което мога да споделя, е че терлиците и елеците са довели до там, че е боледувал всеки месец, като ми е казвал през какво е минал, еми НЕ благодаря, ще си гледам и това дете сама.

# 162
Jizzlobber - честно казано не виждам какво има аз да приемам, аз само споделям за мен и пиша от мое име.  Laughing Но ми е грозно такова плюване - както и темата - да се оплачем от майките си, от свекитата и тн  Sick

mysterious - ясно е, че всеки си иска своята самостоятелност, тук спор няма, дори и родителите да са най-готините хора на света  Peace

# 163
Вили, тук не съм видяла плюене, нито съм изрекла такова.
В други теми може и да има, където се оплакват от майките си и свекита. Аз там не пиша.
И аз на свой ред изразих мнение, че са излишни роднинските набези след раждане, от моя гледна точка. Нищо повече. Съответно съм се аргументирала защо, пак от моя гледна точка. Нито оспорвам на някой нуждите, нито нищо. Единствено обърнах внимание, че гледане на новородено се коментира в битов план, а не възпитание. Чисто обгрижване-храна, пелени, баня, разходка.

# 164
Вили темата всъщност беше точно за това, ако прочетеш какво е писала авторката, ще разбереш. А по въпроса за възпитанието, по един начин се възпитават собствените деца, по съвсем друг гледаш на внуците. Това ти го казвам от наблюдения, с мен моите родители навремето бяха много строги, баща ми даже прекаляваше, но ела да го видиш с дъщеря ми, нищо общо. Когато съм я пращала при тях, те направо си я глезят, не я възпитават. А и тя не ги слуша така, както мен.

Общи условия

Активация на акаунт