Гледане на новородено от всички :)

• 18 762
  • 260
  •   1
Отговори
# 180
е, да, две сестри си е купон, не са две баби това... Grinning

# 181
Hope for Two драма ли? Добре че нямаш моя опит със свекърви, иначе нямаше да говориш така, така че до човек си е. А по въпроса за сестра ти, аз лично не бих досаждала на моята, по скоро ще ида на квартира за няколко месеца, отколкото да създавам неудобство на когото и да е.

# 182
Aз пък се чудя какви са тези взаимоотношения.
Ми и бабите и дядовците имат право да се порадват на внучето. И как хората не си говорят. Дали ако помолите бабата да не влиза докато кърмите тя...няма да се съобрази с вас...
Имам чувството че живея на друга планета. ooooh!

Хоуп, защо трябва да  я моля да не влиза докато кърмя? Тя не може ли да се сети сама, че не е удобно? Все едно да я моля да не влиза с мен в банята или тоалетната?

# 183
Моите родители са също от Северозападна България и най-големият празник за мен беше на село със сладката бежанска баница. Онзи ден ми донесоха, ометох една тава. Поръсена отгоре не я обичам, защото ми хруска захарта, но бежанската я обожавам, вкъщи имам две парчета сега и си ги пазя за довечера  Joy  
 А най-любимите ми манджи са мазните лютики на прабаба от детството ми и нищо в настоящето ми не може да се сравни с тях.  

Повечето хора се усещат, че не е удобно да влизат, докато кърмиш.Но понякога не виждам проблем да влезе за две секунди да вземе нещо. Ако ще и влице да си обърната, детето ти закрива гърдата.Съмнявам се, че ще застане да ти оглежда зърното.Дори да не се е усетила, като е влязла, като те свари или види случайно ареолата,ще се изчерви и после ще внимава.
Сестра ми кърми още, дори снощи бяхме на гости, брше и приятел на нейния мъж.Дискретно си повдигна блузата, завъртя се на една страна и си я кърми.Никой не я гледа точно там, не я притеснява, и самите гости не се притесняват, даже пускат шеги.
Не мисля, че е нещо ужасяващо.

Последна редакция: вт, 09 апр 2013, 13:53 от *Belle-Etoile*

# 184
Ами като говорих вчера с новоизпечената баба, снахата се консултирала с нея.  Не й било неудобно, та хора разни.

# 185
mysterious затова казвам че хората са различни...на нас си ни беше идеално.
Марсинка а ти защо не се сещаш че тя иска да се види със сина си...ако за един човек нещо е нормално, за друг не е.
Свекървата каза нещо за което я ценя: Вие с мъжа ти сте се събрали защото се обичате и пак имате недоразумения...за да нямаме такива. Най- добре е да си казваме нещата директно. Та в такива случаи се чудя - мъже те ви винаги ли се сещат какво ви дразни или вие им казвате...защо свекървата трябва да се сеща.
Аз съм кърмила по паркове, градинки и ресторанти...странно се чувствах първите два дни. После ми беше все тая пред кого кърмя.

# 186
Лесно ви е на вас, ама има такива както казах, като бившата ми свекърва дето идва да гледа как точно и дали правилно кърмиш, не и е неудобно, даже искаше в банята да влиза с мен, че да ми изтъркала гърба, естествено че я отрязах. Мен лично ме е срам, и не бих се разсъбличала пред чужди хора - в случая свекърва.
*Belle-Etoile* вие сте им свикнали, то и мъжа ми не се сеща за техните манджи, ама ако сме на гости във Враца си яде от баницата, докато аз тактично казвам, че не съм гладна. Иначе за мазното и той вече е отвикнал, но още не ми е разправял за бежанска баница, това съм го пропуснала.
Hope for Two да но когато на мъжа ми му кажа, че ме дразни с еди какво си, той не ми се сърди, а са опитва да не ме дразни. Докато при свекървата нещата не стоят така, все пак тя не ми е близка, приема нещата че искам да я променя и се сърди, не живеем заедно по собствен избор. Не че живеем на едно място де.

# 187
mysterious затова казвам че хората са различни...на нас си ни беше идеално.
Марсинка а ти защо не се сещаш че тя иска да се види със сина си...ако за един човек нещо е нормално, за друг не е.
Свекървата каза нещо за което я ценя: Вие с мъжа ти сте се събрали защото се обичате и пак имате недоразумения...за да нямаме такива. Най- добре е да си казваме нещата директно. Та в такива случаи се чудя - мъже те ви винаги ли се сещат какво ви дразни или вие им казвате...защо свекървата трябва да се сеща.
Аз съм кърмила по паркове, градинки и ресторанти...странно се чувствах първите два дни. После ми беше все тая пред кого кърмя.

естествено е да иска да го види, но трябва да има мярка и като стане късно да си тръгне, а не да си стои до посред нощ, какъвто беше случая това лято. Неудобно е ние да я подканяме да си ходи, ама все пак има неща, които може да искам да кажа или направя насаме с мъжа ми.
За кърменето - всеки го приема различно, но е редно да попита удобно ли е, а не да нахълтва и да ме гледа, заела поза "делва". Така ги виждам аз нещата

# 188
Пък моя мъж директно си казва че такава баница не му харесва...и никой у дома не се сърди.
Все пак всеки е живял в различно семейство с различна кухня. На свекървата директно заявих че не ям..червено цвекло.
Жената ме попита дали да дава на детето аз се съгласих ако му харесва защо да не яде.

# 189
 Shocked Откога е неудобно баба да влиза докато се кърми?

То пък бива-бива комплекси ама чак пък толкова... Sick

# 190
Shocked Откога е неудобно баба да влиза докато се кърми?

То пък бива-бива комплекси ама чак пък толкова... Sick

кое му е чудното, че не искам да стоя гола пред чужди хора? За вас ако е ОК, за някои не е. Редно е да се попита удобно ли е? Дайте да влизаме в банята с нея....

# 191
Ти що кърмиш гола?
Как кърмиш навън?

# 192
Марсинка  не съм на страната на свекървата...сигурно не е цвете за мирисане.
Но това за което я съдиш в момента са пълни глупости....просто намери начин да се сработите с нея. Най близо ти е и може би ще се наложи някога да ти гледа детето....и тогава е по-добре да се разбираш с нея.

# 193
Бежанската баница не знам дали точно в Бежаново е възникнала, но там има турци, а се смята, че е леко потурчена баница.Тошат се дебели кори,слага се сирене.Като се изпече е адски твърда и безвкусна.Сиропира се и става страхотна. Иначе правят и от тази наложената и отгоре я поръсват.Но хруска.
Всеки има вкус естествено, аз много ги обичам, но и моя мъж се мръщи на сладката баница.  Аз се мръщя на разни пататници и баници с ориз.
И мен ме е срам за кърменето и гърдите ми.Предполагам,че ще се пречупя.Сестра ми кърми навън за пръв път в един парк, след големи увещания и пищящо бебе.Завивах я с пелени, якета и намятах, бяхме в една забутана алея, а тя само се озърташе.
С времето се отпусна и вече кърми навън.Естествено не се натрапва, не си размята гърдите, ако се хранят другите сяда настрани, защото има гнусливи хора. Но кърми пред баща ни, пред приятели на мъжа си, свекърва си...пред кой ли не, но си е изработила система, пози.
А е безумно срамежлива, аз никога не съм я виждала гола.Като живеехме още заедно се преобличахме в банята.
Сега се е отпуснала, предполагам, че и аз ще се отпусна.А и ако имам затруднения с кърменето, ще търся първо нейната помощ.

# 194
Аз НИКОГА не съм кърмила навън, така че последният въпроси на Hope for Two отпада.
Лизет откакто попаднах на една анкета - най-неприятната съфорумка и ти водеше класацията, не би ме учудило каквото и да кажеш. Мисля че твоята мисия е да дразниш останалите. Марсинка newsm10 и аз не бих го направила, но явно на някои не им пука да си показват  bombs пред чужди хора, а на Лизет глупостите ако може изобщо не ги чети, само да се ядосваш.

Общи условия

Активация на акаунт