Гледане на новородено от всички :)

• 18 726
  • 260
  •   1
Отговори
# 210
Абе, и аз слушах как една позната кърмила дискретно и никой не притеснявала..., а поне за 3-ма наоколо съм сигурна, че притесни.

# 211
Не е нормално съвременна жена с достатъчна степен култура да вижда в процеса на кърмене Ексхибиционистки акт. И да се крие не само от обществени места и непознати хора но дори от най-близки роднини и то от същия пол. Shocked Това е просто...безпросветна селска изостаналост и арабско-турски манталитет.

Ама, Лиз – на мен ми е гадно мъжете от родата на мъжа ми или непознати пък навън- да ми гледат циците все пак, това ме притесняваше, не самия акт на кърменето  Wink

# 212
Не е нормално съвременна жена с достатъчна степен култура да вижда в процеса на кърмене Ексхибиционистки акт. И да се крие не само от обществени места и непознати хора но дори от най-близки роднини и то от същия пол. Shocked Това е просто...безпросветна селска изостаналост и арабско-турски манталитет.
Не е нормално съвременна жена с достатъчна степен възпитание да си показва циците на обществени места. То на този принцип да вземем голи да се разхождаме, защото така е естествено, нали така се раждаме. И кои са тези най-близки роднини, аз със свекървата и свекъра  не съм роднина, и нямам никакво желание да ми зяпат гърдите.

# 213

Ама, Лиз – на мен ми е гадно мъжете от родата на мъжа ми или непознати пък навън- да ми гледат циците все пак, това ме притесняваше, не самия акт на кърменето  Wink

Първо, при нормална техника на кърмене никаква цица не се вижда. Второ, кърменето НЕ Е сексуален акт че да ти е неудобно от каквото и да било. На плажа кой да е бански показва много повече от това което би могло да се вижда при кърмене и на никой не му минава на ум че има нещо неудобно в тази голота. Странно от какво храненето на детето ти трябва да е нещо гадно?
Според мен е гадно изобщо на някой да му минават подобни мисли.

# 214
Има всякакви хора.Срамът не е от самото кърмене, а от това, че чужди хора или въобше друг освен мъжът ти ти вижда деликатна част от тялото. Сексуалното значение на гърдите ни е дълбоко насадено и много хора трудно се отърсват.
И на мен би ми било неприятно да се храня и някоя жена без грам да се извърне или прикрие да си оголи напръщялата гърда.Няма да мога да ям, докато в полезрението ми е  тази гърда. 
Но ако е дискретно, ако просто си е повдигналс блузата, на една страна се е обърнала-проблем няма.Сестра ми ходи и в други помещения или сяда в някоя закътана част на заведението за 10-15 минути да я накърми.  Но с приятели и роднини си е свикнала. Често всъщност и вкъщи си отива в спалнята.Но то е главно ако някой я дразни  Joy И го използва като предтекст да се измъкне и да си гледа сериала.

# 215
Не е нормално съвременна жена с достатъчна степен възпитание да си показва циците на обществени места. То на този принцип да вземем голи да се разхождаме, защото така е естествено, нали така се раждаме. И кои са тези най-близки роднини, аз със свекървата и свекъра  не съм роднина, и нямам никакво желание да ми зяпат гърдите.

Е, хайде сега - "Не е нормално!". За едни е, за други - не. Който, както си иска, стига да не налага мнението си на другите. Тук май това се опитвате да направите. Аз лично съм кърмила навън, но пред роднини не ми е било комфортно. Ако съм имала възможност, съм избирала по-закътано място, за да ми е по-спокойно и на мен и на бебето. Не винаги обаче има такава възможност....  за любопитните пък да не говорим, където ще дойде до теб специално да види какво се случва  Laughing

# 216

Мъжете грам не ги притеснява, обръщат го на шега.Жените са по-мнителни, но тези, с които излизат или им идват на гости съм ги виждала също да кърмят(които могат или все още го правят).

Точно, защото ги притеснява , го обръщат на шега. Иначе нямаше грам внимание да обърнат.

# 217
Вземете си пуснете нова тема, да се кърми ли пред хора или не, не знам защо, но тук темата се измести, а не мисля, че всеки иска да чете как  някоя намира това за нормално или не.

# 218
Има всякакви хора.Срамът не е от самото кърмене, а от това, че чужди хора или въобше друг освен мъжът ти ти вижда деликатна част от тялото. Сексуалното значение на гърдите ни е дълбоко насадено и много хора трудно се отърсват.
И на мен би ми било неприятно да се храня и някоя жена без грам да се извърне или прикрие да си оголи напръщялата гърда.Няма да мога да ям, докато в полезрението ми е  тази гърда.  
Но ако е дискретно, ако просто си е повдигналс блузата, на една страна се е обърнала-проблем няма.Сестра ми ходи и в други помещения или сяда в някоя закътана част на заведението за 10-15 минути да я накърми.  Но с приятели и роднини си е свикнала. Често всъщност и вкъщи си отива в спалнята.Но то е главно ако някой я дразни  Joy И го използва като предтекст да се измъкне и да си гледа сериала.

Никой не говори че при кърмене трябва да се събличаш до кръста гола. Има сутиени за кърмене които оголват само самото зърно. Едно леко разкопчаване на ризката, която загръща и главичката на бебето -това е поза която няма да покаже дори най-малка част от сутиена, та не гърдата. Това е нормална техника на която в западните страни се обучават всички бъдещи майки, по-голямата част от които със сигурност ще кърмят и на обществени места а може би и на работното място.
За какви разголвания говорим? Може ли акт на хранене на бебето да се асоциира с нещо сексуално и непристойно? Срамно е и да си го помисля човек та не да го произнася.

Между другото, в хартата за правата на човека е вписано черно на бяло правото на всяка жена необезпокоявано и недискриминирано да кърми на обществени места, тт.к. това е нормален естествен акт а не ексхибиционизъм. Срамът и комплексите пораждат нежелание на майките да кърмят въобще.

# 219
Никой не говори че при кърмене трябва да се събличаш до кръста гола. Има сутиени за кърмене които оголват само самото зърно. Едно леко разкопчаване на ризката, която загръща и главичката на бебето -това е поза която няма да покаже дори най-малка част от сутиена, та не гърдата. Това е нормална техника на която в западните страни се обучават всички бъдещи майки, по-голямата част от които със сигурност ще кърмят и на обществени места а може би и на работното място.
За какви разголвания говорим? Може ли акт на хранене на бебето да се асоциира с нещо сексуално и непристойно? Срамно е и да си го помисля човек та не да го произнася.
За теб не е за мен е срамно и неудобно, а на запад не е вярно това което казваш, там навсякъде има такива стаи, и нямат този проблем. И какви са тези кърмене на работното място, като се сетя къде работя изобщо това е на 150% изключено, тук няма стая на жената така че отпада, а как да ти се обясни, че всеки има право на мнение и престани да обиждаш всеки с мнение различно от твоето.

# 220
Сестра ми кърми точно с леко повдигане на блузата или разкопчава ризата. Затова не мисля, че е притеснила някой.
Но съм виждала жени с едни огромни..в столично заведение, ядем, на съседната маса точно срещу мен си разкопча блузата, извади си и двете гърди, на едната на другата...нито се поизвърна, нито се наметна с нещо. Колкото и да се опитвах да не я гледам с бялото все я зяпах.Още са ми в мозъка онези гърди.Тя явно е нямала притеснения и такт. 
Както някои сменят памперси на масата в заведение, така някои и кърмят.
Естествено, че ако се направи дескретно проблем няма. Но чужди гърди не ми се гледат докато ям.

# 221
  • Sofia
Моля да оставите кърменето за тематичния подфорум и да се фокусирате върху темата тук!

# 222
  • София
Лелеее, жестоко оспамихме темата на авторката. Моля за извинение, Tatti, съжалявам че и аз ще спамя, ако искаш го изтрий  Simple Smile
По отношение на кърменето съм съгласна с Лизет. Не е нито гнусно нито перверзно. И когато една майка иска да кърми далеч не си развява гърдите. На плажа се вижда много повече гола плът отколкото на кърмеща жена. И по улиците ако вървят мадами с дълбоки деклотета дето гърдите буквално преливат не виждаме нищо срамно и не се чувстваме неудобно нали? Внимавайте какво пишете за кърменето че ще отидете на номинациите за абсурдни реплики!  Laughing

# 223
На плажа не ми прави добро впечатление да ми показват гърдите си.Като ям също.
Не става въпрос за самото кърмене, а за гърдите като орган от тялото и начинът по който изглеждат, когато кърмиш(като кожа, цвят, големина).

По темата...аз забравих вече за какво точно беше.Смисъл помня ама така ни сецнаха  Joy 
Аз в ежедневието си и сред приятелите нямам толкова опит с всички набутани на едно място.Имам, обаче, много примери с двойка, от която и двамата не щат да работят.Свекърва или тъща дава пари, дундурка бебето, носи дори готвено у тях, а те си клатят краката и запълват времето с адски скандали и си прехвърлят детето като топка.Накрая бабата го гледа.  Моя мъж има приятел...всички в компанията го бъзикат, има си защо, но си им е приятел и в крайна сметка са привързани.С жена му са ужасно"семейство".Никой не ще да гледа детето, нея я тресе втори пубертет, постоянно е зла, обижда мъжът си пред другите, той пък е мишок, уволняват го от тук-от там, че краде. Майка и ги издържа, гледа детето, готви им, чисти им, апартамент им е дала. Неговите родители отказват да се занимават с тях.
Та те са точно пример за готованковци, на които им е добре да ги отглеждат.Ако ще тъщата в леглото им да спи-на тях ще им е добре, защото ги отглежда, а и не се налага да се гледат вечер. То са побоища(тя него най-вече), гоненици.Двамата изглеждат страшно нещастни и изтормозени, но явно това, че някой им осигурява физическо съшествуване и отглежда детето им им е угодно.

# 224
На плажа се вижда много повече гола плът отколкото на кърмеща жена. И по улиците ако вървят мадами с дълбоки деклотета дето гърдите буквално преливат не виждаме нищо срамно и не се чувстваме неудобно нали? Внимавайте какво пишете за кърменето че ще отидете на номинациите за абсурдни реплики!  Laughing

Виж сега, на плажа някои си показват охотно гърдите, други не биха го направили. Разни хора - разни идеали. 

Общи условия

Активация на акаунт