Отговори
# 600
Извинете, че днес съм на всяка манджа...  Embarassed

Съгласна съм с Иглуб, че е редно да се попита, но в случая имах предвид, че конкретно не просто искат Явор да се обръща към тях на име, а с това звънко "како" отпред. Дано ме разбрахте  Hug

# 601
  • До морето
Ами зависи от съседката, ако я познавам само бегло и по физиономия, както повечето си съседи в момента, ще й кажа г-жо Иванова, ако ми е близка позната (майка на приятелка например) без проблем й казвам Ванче, ако е  жената, която ми дава компоти и ми носи мекици от време на време, както и ако мога да си оставя болното дете за 2 часа, тогава ще й кажа Лельо Ваня  Laughing

Като цяло аз съм много ЗА говоренето на Вие, особено с непознати, независимо от социалния им статус!

Е, това с "како" вече е тъпо  Laughing

# 602
 smile3534
Привет и от мен Hug
Бобърче,и аз съм ходила там като избирах количка.Наистина човекът много инфо дава,винаги показва,за да подкрепи думите си с факти Hug
Диди,като чета,чак ми се приисква още едно детенце Hug

Масажи обожавам,ммммммм Embarassed

КиК,честито ти проходило човече  Hug Все по-уверени стъпки да прави Mr. Green
Косопад нямам вече,е капе си,но не с шепи,както преди Peace
Имам племенник,за когото съм леля,макар и често да ме нарича по име Heart EyesИмам кръщелница,за която съм пак от време на време леля или по име Peace От малки ги обърквам децата Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy
Например обаче на доста приятели на моите родители викам или по име,на един дори батко ooooh! ама той си е като момченце направо.На свекитата,които са набори,че и по-големи от моите родители,също казвам по име.Та аз моите мама и тати понякога ги наричам по имена Laughing Laughing Laughing
Бютка,как си ти днес?Аз не бих дала това месо,но пак сама прецени Hug

Отчетох се с гинекологичен преглед.Всичко е ок,чакам резултати от цитонамазка.Рош е добре,хапва,скача,мрънка,чеше зъби,всичко нормално и ненормално за едно почти 8-месечно бебе.
Аз съм си същата бъчва,не мърдам на килограми,затова утре записвам час при диетолог.Писна ми цял живот да бъда дебела,или нормална с цената на много усилия Crossing Arms
Този пост го пиша от сутринта,ама Рош не ми остава миг свободен Party Party
До после Hug

# 603
  • До морето
А, аз покрай "лелите", забравих да кажа благодаря на Диди  Hug много хубаво си го написала! Направо физически усетих колко си щастлива с двете се дечица  Heart Eyes

# 604
Това, което аз не разбирам е, когато бабите отказват да бъдат наричани така. Познавам хора, които казваха на бабите си "майко". Пълен абсурд, според мен.

При нас в Беглия (а и знам, че не само) на бабите и дядовците казват Мами и Папи, нещо като Маминка и Татинка на български  Blush

# 605
Това, което аз не разбирам е, когато бабите отказват да бъдат наричани така. Познавам хора, които казваха на бабите си "майко". Пълен абсурд, според мен.

При нас в Беглия (а и знам, че не само) на бабите и дядовците казват Мами и Папи, нещо като Маминка и Татинка на български  Blush
а мама и татко как са? Ако няма други думи или това е прието като нормално, разбирам, ама аз сега седя и си мисля, че май напълно егоистично не искам детето ми да казва на друг мамо.

Тефи, иначе с "како" отпред май по--абсурдно и от леля ми звучи Laughing

# 606
  • Обетованата земя
За хлебарките  Sick, си мислех че само в старите блокове ги има, ама знам случаи и на ново строителство и пак се появяват. При нас апартаменът е нов, всичко е сменено и пак се появяват пролетта, докато не напръскаме... А аз само като ги видя и полудявам. Никоя мишка или каквото и да било не може да ме погнуси така, както хлебарка и стоножка.  Crazy
За лельосването, не се сърдя ако някое бебче ме лельоса, но ми е странно. Иначе на моята покойна баба и 4те й внучки и викахме мамо Миме  Heart Eyes Станала е баба на 39 и от там е започнало всичко. Но като се замисля и аз не искам децата ми да казват на някой друг мамо.  Mr. Green

# 607
Като цяло аз съм много ЗА говоренето на Вие, особено с непознати, независимо от социалния им статус!

Абсолютно съм съгласна Peace Най-много мразя, когато в магазин ме попитат " Какво търсиш?" или "Какво ти трябва?" Rolling Eyes

Иначе на мен въобще не ми пречи бебчета да ме какосват или лельосват Peace както и съучениците на Ники например, като цяло въобще не се впечатлявам и взирам в това.За мен е важно сина ми да говори на "Вие" на непознати, да кавалерства на съученичките си, да отваря вратите на асансьора на възрастни хора и т.н.

А дали ще казват на друга мама, ами то живота е толкова непредвидим и никой не знае какво ще се случи след месеци например ...

# 608
Някой жени след определена възраст ги пере сачмата, дано аз не съм от тях. Моя племеник ми казва Зози, но той не говори български, как да си изкриви устата да произнесе лельо. Иначе колежките казват на малкия: Ела при леля Джаки, примерно, англичаните кака нямат. По-младите баби им викат нана, а на дъртите - грани.
За масло ходих до Алди, амо то само 4 % масленост, масло ли е това. Колкото е по-жълто, толкова по-голям % масленост има. Президента при нас е най-евтиното масло. Мисля да го приготвя в три бурканчета, едно за тук и 2 за БГ. Но много ме мързи и нищо не правя, даже и на Зумба ме домързя да ходя.
Вие така ме успокоихте, че ходих на шопинг терапия. То било много хубаво, хич не съм подозирала. И малкия беше много послушен, стоя и се кокори в количката, намаза грейка и яке за другата година. Мама е с нови очила за лятото, голяма шапка за плажа, че съм се изнежила от климата тук. Иначе ще съм от май на плаж за да може кожата да свикне със слънцето, а малкия в градината ще се плацика в басейнче.
Диди, много хубав пост. И аз искам да имам поне още едно детенце. Имаме замразени 3 ембриончета от инвитрото и ако не стане по естествен път след 2-3 години ще се пробваме. Сигурна съм, че ще ми е много трудно, но пък в един момента нещата ще се променят, ние ще свикнем и така живота ми ще е по-пълноценен.
Ох сто часа го пиша този пост, много се буди малкия и иска да се гушка за да заспива.

# 609
а мама и татко как са?

Мама и Папа. Изменят само последната гласна, един вид по-умалително и миличко става за възрастните  Blush

КиК, 4 процента масло  Shocked Не спирам да се удивлявам на англичаните. Да ме убиеш, никога не бих отишла да живея в тяхната държава. Най-вече заради безумната им здравна система, отпреди 10-15 века непомръднала  ooooh!

# 610
Имам точно такива приятелки, които от комплекси държата да им се казва кака. Защото са на по 30 и кусур години и нямали още деца  Rolling Eyes На мен ми е все тая как ми викат.
За слънцезащитната козметика знам, че не е хубаво за деца до годинката да се ползва, но ако е неизбежно то задължително на минерална основа Peace. Аз не съм търсила още, но тук слънцето тъй или иначе не е толкова силно, а и той не се движи още сам, има как да го избегна
Иглуб направих по твойта рецепта бисквитките, с плодово пюре, еми не станаха. Или моите представи бяха други. Отвън изсъхнаха, ок, обаче вътре беше много странна консистенцията, подобна на пюре и сурово тесто. кажи твоите с каква консистенция стават.
Някой ден ще пробвам и по рецептата на Ивка

# 611
Отвън изсъхнаха, ок, обаче вътре беше много странна консистенцията, подобна на пюре и сурово тесто.

Е, три рецепти пробвах и двете станаха така, а третата на тухлички с ориз  Crazy

# 612
Нямате стигане, на двадесет и някоя страничка съм  Embarassed Имам питане, още не съм давала банан на малките, вие такъв от бурканче ли им давате? Може ли от магазина банан, че ми се иска парченце да им дам, а не пюриран?
И някой беше пуснал една рецепта за сполучливи бебешки бисквитки, моляяяяяяя пак за нея, ровя, ровя назад и не мога да я открия!
Извинявам се, че така грубо нахлувам.  Blush

И Блонди, конкретно към теб, кога според твоята схема мога да им давам жълтък? И ако яйцето е домашно става ли?

Има ли бебета дето започнаха да ядът 4 пъти? Теодора от 2 дни ми яде по 4 пъти и взех да се чудя не е ли малко?

# 613
Иначе на мен въобще не ми пречи бебчета да ме какосват или лельосват Peace както и съучениците на Ники например, като цяло въобще не се впечатлявам и взирам в това.За мен е важно сина ми да говори на "Вие" на непознати, да кавалерства на съученичките си, да отваря вратите на асансьора на възрастни хора и т.н.

202uu  newsm10
Моят племенник ми вика Тунче (от Туна, бебешкото на Антонина), пък на вуйчо си - Паце!  Rolling Eyes

# 614
И Блонди, конкретно към теб, кога според твоята схема мога да им давам жълтък? И ако яйцето е домашно става ли?

Има ли бебета дето започнаха да ядът 4 пъти? Теодора от 2 дни ми яде по 4 пъти и взех да се чудя не е ли малко?

По моята схема жълтък се предвижда след годинката  Grinning Но иначе може след 8 навършени най-рано, трошички за начало. Достига се по четвъртинка два пъти седмично, после по половинка.

Камелия си има дни, в които яде по 4 пъти  Peace

Общи условия

Активация на акаунт