Фотография за начинаещи - 6

• 28 294
  • 746
  •   1
Отговори
# 240
.

Последна редакция: ср, 10 апр 2013, 11:10 от zai4e (vaci)

# 241

Проблема е и че флаш паметите са организирани на банки - 128кб , 256 кб.. и т.н. И ако трябва да запишеш например само едни бит се търка целият блок. Т.е. заради един бит се износват едновреммено 256 Kbyte-а.

Заради тези проблеми всички флаш устройства изполват алгоритми за разпледеляне на изосването. http://en.wikipedia.org/wiki/Wear_leveling[/i]

Това значи ли, че е хубаво да са по-малки по размер? Кой е оптималния размер в такъв случай - 8, 16 МБ?

# 242
Евелина Едрева, Кайлис, по-лични снимки, които искате определен кръг от хора само да види, може да се ограничат, като, съответните хора, които искате да видят и коментират снимката, прибавите като приятели и при качването, ограничавате снимката да бъде видяна само от вас и от приятелите ви. Другото, което може да се направи като ограничение, е да се забрани даунлоудването на съответния кадър.  Ако и в темата не искате да се вижда кадъра, може да дадете само линк. Само който е оторизиран, ще види снимката Simple Smile

Упражнението ми за вчера:

Untitled by yagodka Simple Smile, on Flickr

Последна редакция: ср, 10 апр 2013, 11:44 от yagodka

# 243
  • Отвъд алеята зад шкафа

Untitled by Haideger, on Flickr

Untitled by Haideger, on Flickr

И един експеримент:

Simple Smile by Haideger, on Flickr

Последна редакция: ср, 10 апр 2013, 14:07 от gadamer

# 244
  • София
Мира , честита камера и от мен. Ще останеш много доволна  Peace
Аз по седмичната още нищо не съм измислила. Ще взема да снимам ухо, гледам никой  не показа такъв кадър  Mr. Green
Ето още едни цветенца

little flowers by .:nellyli:., on Flickr

Последна редакция: ср, 10 апр 2013, 16:24 от nellyli

# 245
По седмичната тема Simple Smile

Fingers by m0n14ca, on Flickr

# 246
Ето още нещичко от мен:

Untitled by yagodka Simple Smile, on Flickr

# 247
  • Отвъд алеята зад шкафа
Иска ми се да питам нещо - защо, при толкова препоръки да не се центрира по принцип, пак има много снимки, които явно се считат за добри и са признати от някакви авторитети, които са точно такива. Например тази "снимка на деня" на NG:
http://photography.nationalgeographic.com/photography/photo-of-the-day

Кое налага прилагането на правилото на златното сечение и кога е допустимо центриране, според вас (статии разни съм чела, но нещо не ме удовлетворяват напълно отговорите)?

Снимката с пеперудата е всичко, но не и центрирана. Кадрирана е според златното сечение, като основният елемент е главата ѝ.

Симетрични композиции могат да стоят много добре центрирано.

Ето този автор постявя портретите си в центъра на кадъра, но забележете, че очите на хората пак са в горната третина (не са в абсолютния център на снимката) Тъй като са на средата на улицата, има симетрия от пътя, от сградите. За това са и въздействащи.
http://www.flickr.com/photos/petezelewski/8385365045/in/set-72157626385293791

Уао, много яки потрети, много ми харесват. Непретенциозни, но въздействащи.

# 248
Здравейте и от мен!

Днес се прибрахме от нашата ваканция и бързам да ви изчета Simple Smile

Честит рожден ден на Солей (на патерици)!
Честит нов Д7000 на Мира! Със здраве и фокус да си го ползваш!
Не съм разглеждала още Фликр, но като си легнат децата ще хвърля едно око. Имам и снимка по темата, но трябва да я сваля на компа и по-късно ще я пусна. Сега без снимка.

Редактирам се, ето и моята снимка по темата:

_DSC6378 by Katia (gogigo36), on Flickr

Последна редакция: ср, 10 апр 2013, 21:34 от Катя

# 249
Днес залягах над едни тревички преди работа Simple Smile

# 250
  • Варна
Ето го и моето участие по седмичното предизвикателство, моля за коментари, прекалих ли с обработката (по принцип не си падам по зърнести образи, но на този точно това ми се връзваше):

Dancing Beauty by chockolina, on Flickr

# 251
Здравейте на всички!

Съжалявам, че така нахълтвам в темата, но съм се видяла в чудо.

Предстои ми сватба в началото на септември и досега съм се свързала с поне 10тина фотографи, но всички са заети.

Можете ли да ми препоръчате някой добър - без Балевски, Бони, Камелия Атанасова, Георги Стратиев, Виолета Стоименова, Светлана Стоянова, Тодор Цветков, Пефо студио?  Знам, че повечето от вас се занимавате с детска фотография, но нищо не ми пречи да опитам.

Предварително благодаря!

# 252
Катя снимката на тези красиви деца е страхотна  Heart Eyes

Аз днес правих тази торта... за снимките не знам, но беше вкусна... ако нещо не ви харесва... с удоволствие ще чуя критики. Напоследък не снимам често, но ще се опитам да се включа във седмичното предизвикателство Laughing

торта Wilde wachau by unforgettable green eyes, on Flickr

Wilde wachau by unforgettable green eyes, on Flickr

# 253
  • в Tara
Здравейте на всички!

Съжалявам, че така нахълтвам в темата, но съм се видяла в чудо.

Предстои ми сватба в началото на септември и досега съм се свързала с поне 10тина фотографи, но всички са заети.
сещам се за васил николов,
снима и сватби и това, което съм гледала, ми харесва. с друго име не мога да помогна, само от разстояние имам впечатления

# 254
Цитат на: Хера
Красиии искам и аз с теб Mr. Green да попътувам Hug

За центрирането - обичам центъра аз....наклона  също....

Няма проблеми за пътуването следващия път ще свиркам, ако има кандидати Simple Smile

За центрирането и аз като чели съм му фен Simple Smile

Цитат
Ryans'Mom, нарочно ли си скрила екзифа?

Нарочно е, нейскам да се виждат програмите с които обработвам, нали съм ги взела назаем Wink

Общи условия

Активация на акаунт