Фотография за начинаещи - 6

• 28 299
  • 746
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте на всички!

Съжалявам, че така нахълтвам в темата, но съм се видяла в чудо.

Предстои ми сватба в началото на септември и досега съм се свързала с поне 10тина фотографи, но всички са заети.

Можете ли да ми препоръчате някой добър - без Балевски, Бони, Камелия Атанасова, Георги Стратиев, Виолета Стоименова, Светлана Стоянова, Тодор Цветков, Пефо студио?  Знам, че повечето от вас се занимавате с детска фотография, но нищо не ми пречи да опитам.

Предварително благодаря!

Ири, къде ще е сватбата, в кой град?

# 256
Pipiya, честит експлор! Simple Smile  Hug Прекрасна снимка на чаровен модел.  Heart Eyes

# 257
  • Русе
Здравейте на всички!

Съжалявам, че така нахълтвам в темата, но съм се видяла в чудо...

Гого Кехайов  Peace

# 258
  • София
Pipiya, честит експлор! Simple Smile  Hug Прекрасна снимка на чаровен модел.  Heart Eyes
Честит и от мен  Hug  bouquet

Good morning! by .:nellyli:., on Flickr

# 259
Честит експлор на Pipiya и Катя:)

Untitled by di4kadi4kova, on Flickr

# 260

Можете ли да ми препоръчате някой добър - без Балевски, Бони, Камелия Атанасова, Георги Стратиев, Виолета Стоименова, Светлана Стоянова, Тодор Цветков, Пефо студио?  Знам, че повечето от вас се занимавате с детска фотография, но нищо не ми пречи да опитам.

Предварително благодаря!

Ири, къде ще е сватбата, в кой град?

И аз това щях да попитам Simple Smile

Които не си изброила и аз много харесвам са:

http://www.kaphotostudio.com/
http://www.yanapeneva.com/
http://galinapix.com/%D0%B3%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B8/ … 84%D0%B8%D1%8F-2/

Ако се сетя за друг ще пиша Simple Smile

Последна редакция: чт, 11 апр 2013, 10:01 от Villysweety

# 261
Честит Експлор на всички!   bouquet
Момичета, вие сте гордостта на групичката, браво!  Simple Smile

От мен не знам дали ще видите кадър по седмичната тема, но затова пък поредният пролетен е налице:

Fragility of Life by Colorful Place, on Flickr

# 262
Ей, съвсем бях забравила за Яна, мерси, че ме подсетихте! Simple Smile

На Гого съм писала, чакам отговор, а от Ка студио също са заети.

Сватбата ще е на Арбанаси, но не търся човек от района, доколкото знам почти всички сватбени фотографи пътуват из страната.

# 263
Благодаря ви, момичета. Въобще не разбрах откъде ми се изсипаха всички тези хора в стрийма, та да ми се експлорне кадъра, но го приемам със смесени чувства. Хич не щях толкова много чужди погледи там, където показвам децата си и сега ми се отваря работа с блокирането на разни съмнителни мустакати персони  Laughing. Да не говорим, че експлорът за мен не е безспорен коректив за достойнствата на даден кадър - всички сме виждали нелепи и безумни неща там. Точно поради тези причини не си добавям и снимките в групи, освен нашата тук. Вашето мнение и оценки са ми достатъчни. И все пак... има го и приятния гъдел от факта, че толкова много хора са харесали работата ти. Дано е за добро. Благодаря ви пак!

# 264
Много уютно в тази темичка. Мога ли да се присъединя Wink

Хубави кадри показвате! Ще ви  "следя" с удоволствие!

Записче с кадри от последния слънчев варненски ден:

MID_7620 by diemma_, on Flickr

Untitled by diemma_, on Flickr 

Untitled by diemma_, on Flickr

# 265
Голям гъдел си е тоз Експлор, за това да ти е честит, Pipiya!
Диема, то в другата май вече никой не пише... Явно всичко ни е ясно и нямаме нужда да питаме и споделяме... За жалост, имаше времена, в които Онази тема беше първото нещо, което отварях сутрин с кафето... Сега стои на някаква задна страница и никой няма желание да я повдигне...

Не, че някой мен директно пита, ама аз да си кажа... Wink
В по-предните страници, видях че питате за Екзиф-а на снимките и защо той е скрит...
Аз моя умишлено съм скрила, ама защо и аз сега не мога да си отговоря точно... Направих го преди много време и така си е останало... НО не виждам той с какво би могъл да бъде полезен на друг... Аз чужд екзиф никога не гледам, интересува ли ме нещо директно питам, а въпросите ми единствено биха били свързани с видът на обектива... Другото нещо е, че въпросния екзиф няма да ти направи снимката, иска се опит и познаване на техниката... Никой не може да повтори един кадър ако ще и Д-то да си съдере, пък било той и лично твой... Аз имам кадри снимани на Авто режима, и сега се чудя как съм успявала...
Никога не запазвам въпросния Екзиф при сейф на обработен кадър...
Дори и да го запазвам и споделям, понякога правя такива обработки, че той става коренно различен при крайния продукт, а това би могло да обърка много повече, отколкото да помогне...

И един кадър от вчера:

Моите Пролетни настроения... ♥ by Kemerova, on Flickr

# 266
 kemerova , цетята ти винаги са страхотни! С макро ли са снимани?
(Моите опити за кадри с цветя са винги ужасни .... но аз имам само 85 мм)

# 267
  • София
Да ви кажа и аз почвам да се замислям дали да не си скрия exif info-то. Не , че са ми кой знае какви снимките , но ако ме проверят с какъв софтуер обработвам ще стане мазало. То предполагам , че повечето сме така де  Mr. Green

# 268
kemerova , цетята ти винаги са страхотни! С макро ли са снимани?
(Моите опити за кадри с цветя са винги ужасни .... но аз имам само 85 мм)

Чак пък "ужасни", недей така де...  Wink
Тези специално са снимани с макро 105 мм, иначе имам доста успешни и с 18-200, които по нищо не се различават от сниманите с макрото...

# 269
А кой по-точно очаквате да ви провери? То в такъв случай изобщо не трябва да се влиза в интернет, защото повечето операционни системи също не са закупени. Simple Smile
Изобщо не ме притеснява това, че някой ще види с какво обработвам. Виж, ако имам фирма, тогава ще предпочета лицензирания софтуер. От друга страна е въпроса какво мога да науча от EXIF-а. Има случай, в които той е решаващ, например снимана вода, ще ми е от голяма полза да видя с каква бленда и каква скорост е снимана, за да остане на "пръски" или пък да е "гладка". Иначе ще трябва да пробвам дълго време, за да постигна почти същият ефект. Има пък случаи, в които EXIF-а няма значение, защото определящи са светлинните условия в момента. Simple Smile

В тази връзка - вчера снимах един залез. Снимах на автоматичен режим за залез и се получи страхотно синьо небе. После снимах на "М" със същите настройки - баланс на бялото, бленда, скорост, ISO и т.н., като разликата м/у двете снимки беше по-малка от минута. Въпреки това, на "М" не успях да постигна същия син цвят. Някакви идеи защо не се получава?

В последно време (май откакто имам огледално-рефлексен апарат) забелязвам повече подробности на света около мен. Не говоря за това да откривам фигури в облаците - тях и преди си ги виждах Simple Smile, а начина по който пада светлината, яркостта на цветовете, контраста, сенките... Преди си мислех колко хубаво е, че терасата ми е западна и мога да гледам залеза и да релаксирам на нея. Сега си мисля, колко лошо е, че терасата ми е западна - като се прибера от работа следобед, слънчевите лъчи попадат неподходящо на нея и хвърлят резки сенки, т.е. не е удобна за снимки. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт