Пости 2013 - 2 тема

  • 68 779
  • 740
  •   1
Отговори
# 30
  • USA
  • Мнения: 5
Бразилка  bouquet
Благодаря   Hug

# 31
  • Мнения: 2 551
Виждам, че сте обсъждали тахана.
Тази година за първи път си купувам смесен тахан на "Balcho" от сусам и лен, без примеси и консерванти (подходящ за диабетици). Доколкото виждам не се отделя отгоре мазнина, така че мисля да го ползвам дори и в дните на строг пост (все пак съдържа само смлени семена). Много е приятен на вкус.

Смятам днес да правя овесените кюфтенца на дядо хаджия, но не мога да открия рецептата с търсачката. Може ли някой да ми даде линк? Ще ви бъда много благодарна. Смятам да направя днес и варени гевречета. Така и така ще ползвам фурната, нека да ми замирише и на вкусен хляб Laughing.

# 32
  • Sofia
  • Мнения: 4 822
Стевия, не Салвия!

# 33
  • Мнения: 96
Постя от Рождествения пост и от тогава ви чета редовно. Откривам много полезни неща както за телесни пост, така и за душевния. Благодаря много. Пожелавам на всички лек и спасителен пост.
Не мога да се похваля с някакво разнообразие в хранителния режим, но ще споделя. Закусвам филия със сладко или зеленчуци, на обяд си нося от сготвено от вечерта, а то е зеле, ориз, зеленчукови супи, печени чушки с доматен сос, спанак, боб, сладкиша с плодове и грис и един шоколадов сладкиш. Като огладнея за нещо сладичко локум и сусамки.

# 34
  • Мнения: 3 550
дядо хаджия, аз изоставам с четенето, та вече може да са ти отговорили. Стевията е два вида: на прах - която може да добавяш в кафето, какаото, чая; и на капки - тази, втората се използва за сладкиши. Мисля, че на опаковката има указание как да се дозира и до колко градуса печене издържа.

Последна редакция: ср, 03 апр 2013, 11:34 от Steisi

# 35
  • София
  • Мнения: 8 497
дядо хаджия, аз изоставам с четенето, та вече може да са ти отговорили. Стевията е два вида: на прах - която може да добавяш в кафето, какаото, чая; и на капки - тази, втората се използва за сладкиши. Мисля, че на опаковката има указание как да се дозира и до колко градуса печене издържа.

Значи аз точно такава течна пък не срещам никъде. Инак на таблетки, на прах (че дори и като билка) ги виждам.

# 36
  • в моя свят
  • Мнения: 849
Запис и от мен в новата тема   bouquet

# 37
  • Мнения: 2 126


Смятам днес да правя овесените кюфтенца на дядо хаджия, но не мога да открия рецептата с търсачката. Може ли някой да ми даде линк? Ще ви бъда много благодарна.
Ето ги:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=696181.msg24646852#msg24646852

Аз направих локумената баклава,малко несигурна бях какво ще се получи.Получи е страшно добре- повече ми хареса дори от традиционната Peace

# 38
  • Мнения: 3 550
дядо хаджия, търси в аптеките вкл. в билковите аптеки.

Тия дни правих тиквеник, гъби с картофи. Предстоят ми задушени зеленчуци.

# 39
  • Мнения: 2 551
Много ти благодаря, Дес    bouquet
Тъкмо навреме, че започнах да прегладнявам Laughing.

# 40
  • Мнения: 2 126
Аз също ги търсих преди време,доста зор видях.Накрая се сетих да вляза в последните публикации на дядо хаджия и така ги открих.Все още не съм ги правила,ако може след като ги напрвиш да споделиш впечатления.
Аз хич не съм по новите вкусове,но днес реших да направя авокадото което купих преди 3 дни от Лидл.Рових,рових за рецепти и накрая го намачках,поръсих с един лимон(дооооста киселичко стана Mr. Green),чесън на прах,сол,черен пипер,един домат нарязах на дребно,няколко маслинки.Не мога да кажа точно как го преценявам,но никак не е зле.Самото авкадо няма вкус,мирис,просто служи като някаква мазнина Thinking Бих купила пак,особено за строг пост.

Имам няколко тиквички,миналата седмица правих едни както ги правя лятото на фурна овалян в брашно и со,поръсени с олио,но изобщо не станаха както ставаха лятото.Тези ми станаха на пихтия.....Сега тия не знам какво да ги правя,освен да ги запека на незалепващ тиган newsm78 Вие как ги правите?

# 41
  • Sofia
  • Мнения: 4 822
Може да си сготвиш тиквичките с домати и ориз.
Аз често правя и салата със сурови тиквички на labrex - вкусна и интересна.

# 42
  • The point of no return
  • Мнения: 840
Стевията е два вида: на прах - която може да добавяш в кафето, какаото, чая;

Няколко пъти се опитвам да започна да ползвам стевия на прах, но уви ми придава адски неприятен вкус на кафето и не смея да я добавя към нищо друго Sad

Наскоро си купих захар от кокосова палма, но още не съм я пробвала.

# 43
  • ул. "Мечтание"
  • Мнения: 6 140
На мен стевията ми е с вкус на нещо като подсладител. Sick И аз се отказах да ползвам.

За днес: лапад с ориз

# 44
  • Мнения: 2 551
Roya, и аз имам печален опит с подсладителите. Предпочитам да ползвам обикновена захар.

Дес, направих овесените шницели, като в общи линии се придържах към рецептата на дядо хаджия. Позволих си към  сместта  да добавя пресен лук и стрък зелен чесън. За подправки ползвах чер пипер, кимион и чубрица. Прибавих и 2 суп. лъж. тахан от сусам и ленено семе. Смятам, че се получи добре. Щеше да е по-добре, ако бях сложила и магданоз, но го забравих Grinning. Направих шницелите без мазнина, но вероятно с мазнина ще са по-вкусни и по-меки.

Варените гевречета също станаха вкусни, макар че леко ги попрепекох отгоре. Според рецептата се варят във вода с доста сода. Някой знае ли защо се слага и сода? От чисто любопитство питам. Самата сода впоследствие не се усеща.

Общи условия

Активация на акаунт