Пости 2013 - 2 тема

• 68 531
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Много хубав и удобен изглежда, дядо хаджия. Освен всички удобства, така той си е лично твой. Човек има по- особено чувство към нещата, които е направил сам. А пък аз се засрамих, защото все не намирам време да подвържа моя купешки молитвеник  Embarassed

# 76
  • София
Много хубав и удобен изглежда, дядо хаджия. Освен всички удобства, така той си е лично твой. Човек има по- особено чувство към нещата, които е направил сам. А пък аз се засрамих, защото все не намирам време да подвържа моя купешки молитвеник  Embarassed

Моят купешкия е от 1991 година. С едни твърди черни корици. Та няма нужда да го подвързвам. Направен е в удобен формат, ама вечно от него се подаваха разни листчета с допълнителни молитви или пък за отбелязване на страница и т.н. Аз и сега си го пазя. Работата е там, че от него не всички молитви използвам и понякога като ми потрябва някоя почвам да ровя и търся и т.н. Затова реших да подредя този.

Даже сега забелязах, че по ирония на съдбата молитвеника е отпечатан в Държавна печатница „Георги Димитров“  Laughing

# 77
Честито! Много добра идея! Никога не бих се сетила.  Grinning

# 78

През миналия месец имах рожден ден. Сетих се, че не показах тортата.

# 79
  • София
 Не мога да повярвам, че съм ви изпуснала Crazy Неусетно тече постът за мен..аз по принцип почти не ям животински продукти..

# 80
  • София
Днес правих Вкусните питки на Карина. Всеки път, като ги правя се чудя защо не се сещам за тях по- често. Наистина стават чудни- мекички и леко сладки. Сега ще правя кюфтета с елда, ориз и сусамов тахан.

# 81
Здравейте, момичета. От няколко дни постя, макар, че повечето ми близки са на мнение, че щом съм пропуснала да постя от самото начало- нямало смисъл. Няма да мога да си взема и причастие, а на мен много ми се иска да бях почнала още в началото заради причастието. Понеже имам проблеми с щитовидната жлеза и съм сигурна, че няма да издържа от началото до края затова реших да почна по-късно. Вие как мислите-има ли смисъл, или не? При хора с някакъв здравословен проблем позволява ли се по-късно да се започне поста? Може ли да се вземе причастие? Всъщност, на мен не ми е за причастието, но ме е яд че така май се обезмисля наистина поста. И понеже не съм запозната чак толкова доре- ще се радвам, ако ми отговорите. В първите дни се чувствах добре, но сега от леща, боб, грах и всичко, което се досетите-стомахът ме боли...Вие как се справяте с този недостатък, когато постите...И въпреки това, освен ако не ми стане лошо, ще се държа - надявам се докрай. Надявам се да ме подкрепите. Когато знаеш, че не си сам срещу всички, е по - леко. Ужасно е, когато около теб всички ядат месо и какво ли още не. Не се оплаквам, макар че така звучи. Но сега разбрах, ако някой е гледал Шоколад- какво им беше на тези дето не трябва да се поддават на изкушението.

# 82
  • София
Здравейте, момичета. От няколко дни постя, макар, че повечето ми близки са на мнение, че щом съм пропуснала да постя от самото начало- нямало смисъл. Няма да мога да си взема и причастие, а на мен много ми се иска да бях почнала още в началото заради причастието. Понеже имам проблеми с щитовидната жлеза и съм сигурна, че няма да издържа от началото до края затова реших да почна по-късно. Вие как мислите-има ли смисъл, или не? При хора с някакъв здравословен проблем позволява ли се по-късно да се започне поста? Може ли да се вземе причастие? Всъщност, на мен не ми е за причастието, но ме е яд че така май се обезмисля наистина поста. И понеже не съм запозната чак толкова доре- ще се радвам, ако ми отговорите. В първите дни се чувствах добре, но сега от леща, боб, грах и всичко, което се досетите-стомахът ме боли...Вие как се справяте с този недостатък, когато постите...И въпреки това, освен ако не ми стане лошо, ще се държа - надявам се докрай. Надявам се да ме подкрепите. Когато знаеш, че не си сам срещу всички, е по - леко. Ужасно е, когато около теб всички ядат месо и какво ли още не. Не се оплаквам, макар че така звучи. Но сега разбрах, ако някой е гледал Шоколад- какво им беше на тези дето не трябва да се поддават на изкушението.

Въпросите, които задавате тук, трябва да ги зададете на вашия свещеник. Той ще ви изслуша ще прецени конкретната ситуация и ще ви отговори най-правилно. Препоръчвам ви задължително да споделите с него и здравословните си проблеми и той ще прецени как точно да спазвате поста.

# 83
  • София
 Наистина, както е казал дядо хаджия, относно това колко време и как да се пости, може да отговори само свещеника. С благословия на духовника постът на бременните и кърмещите жени, възрастните, болните и децата може да бъде значително смекчен. Но не бива човек да прави това на своя глава.
 Иначе, относно храната, просто избягвай известно време бобовите и пърженото. Има голямо разнообразие от постни храни. А и сега вече има и по- голямо разнообразие от плодове и зеленчуци на пазара. Доста от нас постят, а близките им не. И с това се свиква, дори спира да ти прави впечатление донякъде.
 Тук винаги можеш да намериш интересни рецепти и ценни съвети. Успех!

# 84
  • На острова
Вчера се разходих до Женския пазар, специално исках да разгледам из арабските магазини, а и временцето беше чудно. Купих си някои подправки, ядки (100 гр. кедрови ядки в мола до нас - 9 лв., на пазара 5 лв.), смес за фалафели (исках и машинка, ама нямаше точно такава с дупчица) и мунг дал.

Та довечера ще експериментирам с този мунг дал и ако стане добре, ще споделя рецептата.

Ето малко инфо за продукта: http://www.yogashala-bg.com/index.php?option=com_content&vie … -52&Itemid=92

# 85
# 86
  • София
Привет и от мен в новата тема  Hug
...на 6та страница чак Embarassed Как съм ви изпуснала!

Чудесни рецепти споделяте, но тази година май нямам желание да си приготвям
специални ястия. Карам предимно на ядки, плодове и салати, нямам апетит и не се
изкушавам от храна. В духовен аспект ми и по-тежко  Rolling Eyes

# 87
  • В царството на игрите:)
Steisi, тортата ти постна ли е? Mr. Green
Хумусът може и да е идеален за пости и диети, но никак не мога да свикна с вкуса му newsm78 Виж фалафелите ги направих и много си ми харесаха, въпреки, че станаха възсухи. И пъженето не помогна да не са такива, но пък бяха като за първи път супер Peace

# 88
  • София
Steisi, тортата ти постна ли е? Mr. Green
Хумусът може и да е идеален за пости и диети, но никак не мога да свикна с вкуса му newsm78 Виж фалафелите ги направих и много си ми харесаха, въпреки, че станаха възсухи. И пъженето не помогна да не са такива, но пък бяха като за първи път супер Peace

Опитай да направиш хумуса без тахан.
В сместта за фалафелите добави един сварен картоф и малко мазнина.

# 89
аз нещо не се сещам даде ли ми някой рецепта как да си направя хумус /с тахан/ ил' не newsm78

Общи условия

Активация на акаунт