Пости 2013 - 2 тема

  • 68 462
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
  • София
  • Мнения: 565
 Ето рецепта за хумус. Аз много го обичам. Даже с повече сусамов тахан. Но има различни видове сусамов тахан. Предпочитам суровия, студено пресован. Този, от печен сусам ми нагарча. До сега не съм попадала на свестен, купен от хипермаркетите. Може и да има, просто все горчив съм намирала. Напоследък си купувам от една сергия с пчелни продукти на пазара в Люлин. Освен мед, прополис, пчелен прашец и т.н., има и тахан, и нахут и ядки...

Последна редакция: пн, 08 апр 2013, 11:26 от Надето :)

# 91
  • ул. "Мечтание"
  • Мнения: 6 140

Правя същия, но не варя нахута. Само чакам да си пусне кълнчетата. Вкъщи много се харесва така. Peace

# 92
  • София
  • Мнения: 8 495
аз нещо не се сещам даде ли ми някой рецепта как да си направя хумус /с тахан/ ил' не newsm78

Рецепти за хумус в нета колкото искаш. Аз обаче вместо тахан слагам сварен картоф и подсилвам с малко доматено пюре. Та моето не се знае какво му се вика.

# 93
  • Мнения: 3 550
milmich, тортата ми е от постни продукти. Правих я по тази рецепта: http://recepti.gotvach.bg/r-11056-%D0%9F%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BD … D0%BC%D0%B5%D0%B4
Спорна е употребата на торти през пост.

# 94
  • Мнения: 1 885
Благодаря Ви за рецептите за хумуса.

Колкото до схващането по-горе относно това, че като не си почнал от начало поста, нямало смисъл, аз съм чувала, че в Православието важи максимата:"По-добре късно отколкото никога", за разлика от японското / или някакво такова източно учение/ "по-добре никога отколкото късно"

# 95
  • ул. "Мечтание"
  • Мнения: 6 140
Сега се сетих, че веднъж правих нещо-като-хумус и с варен боб, боба го сложих вместо нахут. Доста добре се получи.  Grinning

# 96
  • The point of no return
  • Мнения: 840
Здравейте, аз така и не стигнах до кюфтетата, но забърках хумус. Само че ползвах нахут от консерва и нещо не ми хареса как се получи  Confused Някой да е пробвал  и да има точна рецепта  Hug

# 97
  • Sofia
  • Мнения: 4 821
Аз редовно го правя от консерва и нямам проблем. Слагам всичко на око - зехтин, тахан, чесън - зависи каква консистенция искаш да постигнеш.

# 98
  • София
  • Мнения: 795
И аз най-накрая пробвах шницелите на дядо хаджия, но с повече картофи и на плоча (вместо във фурната)..станаха прекрасни.

Иначе утре ще сме на булгур със зеленчуци за мен и чушки с доматен сос за половинката  Naughty

# 99
  • Мнения: 508
Здравейте!
Днес у дома менюто е пълнени сухи чушки с боб. Това ми е любимо и извън пости, а пък сега през поста си е направо деликатес. А и днес реших да ги направя, защото имам рожден ден. Иначе им се каня от 2 седмици поне. Ама съм ги започнала от вчера. Вчера сварих боба, днес останалата част от готвенето.

# 100
  • Мнения: 2 126
Иначе утре ще сме на булгур със зеленчуци за мен
Как приготвяш булгур?Никога не съм готвила,няма идея как се прави,но днес купих един пакет Laughing

# 101
  • Sofia
  • Мнения: 4 821
Не съм деската, но да кажа: Булгурът ми е заместител във всички манджи с ориз. Приготвя се по същия начин, ако е този на Загария примерно - по-едрия, ако е по-ситния (от арабските магазини), може и само да се накисне предварително и да се сложи в ястието в последния момент, колкото да поеме соса.

# 102
  • Мнения: 3 550
Нещо зациклих на баклавите.  Grinning

# 103
  • Мнения: 784
И аз да се цопна в темата, че в последно време нямах възможност да пиша, но вече съм на линия  Mr. Green
Бразилка, вече съвсем не мога да схвана логиката на рецептите в първия пост - уж махна всички рецепти, защото не били сезонни и не ставали за всеки пост и щеше да качваш само рецептите от съответната тема, а сега има някакви, дето са от предната тема, ама не всички от предната тема, а основно линкове от твоя и още един блог. Вземи и ги сложи всички рецепти, щото постоянно някой издирва нещо, дето е писано сума ти пъти и ще е жалко да се затрият толкова хубави и най-важното изпробвани рецепти. За последно рецептите бяха събрани в темата за Петровия пост 2012г., макар че и това не са всички, защото преди това пак бяха загубени голяма част от рецептите.
И блогърите ще ги призова - не давайте линкове, а копирайте рецептите си в темата.  Това първо си е ресурс на сайта, второ - сега търсих една рецепта от по-старите теми и повечето от линковете са трансформирани в "рекламен спам" и нищо не отварят. Сложете в подписите си или в първия пост линк към блоговете и това ще е достатъчно.

Последна редакция: вт, 09 апр 2013, 10:03 от Царицата-майка

# 104
  • Мнения: 2 126
Tari,моят булгур е на IZZI.Доста дребничък ми се вижда.Чувала съм че се готви като ориза,ама то това са си някви дребнички песъчинки,като ситен кус-кус.Значи има различни видове newsm78 Дано ми допадне вкуса,че хич не съм по странните такива Embarassed

Един линк към много рецепти събрани в тема Вликденски пост 2011г:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=566851.0

Последна редакция: вт, 09 апр 2013, 14:26 от Дес

Общи условия

Активация на акаунт