Пости 2013 - 2 тема

  • 68 773
  • 740
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 5 681
Аз да кажа, че овесените кюфтенца станаха супер. Само следващият път ще ги сплескам повече, че имаше малко идея на недопечено. Иначе ще се правят пак  Flutter

# 61
  • Мнения: 30
ето и една рецепта - нахутени трюфелчета Wink http://bonapeti.bg/recipes_of_the_day/?receipt=7781

# 62
  • София
  • Мнения: 8 497
Сложих малко подправки и стана чудесно.......

Какви подправки слагаш?Че на тази манджа аз само сол и черен пипер,а нещо друго би я обогатило

Аз лично като нищо праскам босилек или джоджен.

# 63
  • Мнения: 2 126
Магданоз,къри,чесън на прах - това са моите фаворити сред подправките и ги слагам винаги Peace А пък за ориз и зелении са се утрепали

# 64
  • Мнения: 2 551
Аз лично като нищо праскам босилек или джоджен.
И аз така Peace.
Джодженът го ползвам почти във всяка манджа Embarassed.
А откакто ми дадоха идея да поръсвам пържените картофки с щипка джоджен, вече почти не остана манджа, в която той да не присъства hahaha



Аз да кажа, че овесените кюфтенца станаха супер. Само следващият път ще ги сплескам повече, че имаше малко идея на недопечено. Иначе ще се правят пак  Flutter

А аз ги сплесках много и ми станаха леко сухи. Следващият път обаче ще експериментирам по-смело в съставките. Още нямам идея какво ще добавя, но ще мисля по въпроса newsm78.
Макар, че в списъка ми за експерименти наред са фалафелите  Laughing.

# 65
  • На острова
  • Мнения: 1 297
Ето рецепта за домашен и веган марципан
цък
Тази рецепта я знам благодарение на фб страницата на един био магазин, чието име не мисля, че е акуратно да пиша, но който иска да знае името му, нека пише. Готиното е, че подбират и слагат рецепти. Аз в този магазин все още не съм била, но съм му фен  Laughing
Да, и аз съм фен на тази ФБ страница, страхотни вкусотийки пускат..Обаче магазинът не е това, за което си го представях. Бях миналата седмица. В смисъл, не че е гола-вода, но е супер малък, имаше няколко клиента и едвам се разминаваш вътре. На фона на богатия асортимент в сайта, аз имах други очаквания - голям магазин с много рафтове и да си разглждам..

Вечерях супер вкусна салатка и за десерт филийка със сусамов тахан и сладко от ягоди. Да не си помислите, че съм го видяла от тук  Mr. Green

# 66
  • Мнения: 5 681
Миа, аз пък изобщо не съм била  Laughing Моя приятелка работи от скоро там и покрай нея го и чух.
simpatikonia, давай после с бобови  Peace

# 67
  • Мнения: 280
Сложих малко подправки и стана чудесно.......

Какви подправки слагаш?Че на тази манджа аз само сол и черен пипер,а нещо друго би я обогатило

Аз лично като нищо праскам босилек или джоджен.

 Черен пипер, целина и чубрица.......За първи път го правя така, но стана чудесно... И повечко лук Wink

Последна редакция: пт, 05 апр 2013, 11:07 от marojinka

# 68
  • Мнения: 3 550
Вчера имахме гости, които не постят. Но страшно се хареса бабиният тутманик с праз и ориз. Омете се почти цялата тава. Подхвърлих идеята като свърши поста да експериментирам с месен вариант, но ме отказаха. Така бил чудесен!  Grinning
Моите благодарности на тази, която го пусна в миналата тема.   bouquet

# 69
  • Мнения: 2 126
Moже ли рецептата за този тутманик с праз и ориз Praynig?

# 70
# 71
  • The point of no return
  • Мнения: 840
Тази вечер съм решила да правя кюфтета от картофи и нахут. Имам и една купа киноа от снощи и се чудя ще се върже ли да я добавя  newsm78

# 72
  • Мнения: 3 550
Moже ли рецептата за този тутманик с праз и ориз Praynig?

Рецептата е на една мама от миналата тема. Прощавайте, не запомних, копирах директно в word и от там сега пействам нейните думи:

Бабин тутманик с праз и ориз

ЗА ТЕСТОТО:
750г брашно
1 пакет суха мая
щипка сол
вода, колкото поеме
олио за намазване

ЗА ПЛЪНКАТА:
3 стръка праз
1 голям морков
250г гъби
3/4 ч.ч. ориз
сол, чубрица, чер и червен пипер
олио

Замесва се меко тесто, което се оставя да втаса на топло за около половин, един час. През това време празът се почиства и нарязва на ситно, морковът се настъргва, гъбите се нарязват на колелца.
В тенджера с нагорещено олио се задушават празът, гъбите и моркова с топла вода; когато омекнат, се добавя оризът и подправките.
Разбърква се, налива се 1 ч.ч. топла вода и се оставя да се поеме напълно.
И след като плънката е готова, тестото се разделя на две части, 2:1.
Тава се намаслява и по-голямото парче тесто се разточва и се слага в тавата, като крайчетата се надигат по стените. Отгоре се разстила плънката. Другото парче тесто се разточва и се премества върху плънката. Отгоре се надупчва с нож, за да излиза парата.
Пече се не знам си колко време. На селската фурна с истински огън всичко става по-бързо.
Е добре де- аз бих го пекла за 20-25 минути на 18оºС или докато се зачерви приятно отгоре.

# 73
  • Бургас / UK
  • Мнения: 1 651
Тази вечер съм решила да правя кюфтета от картофи и нахут. Имам и една купа киноа от снощи и се чудя ще се върже ли да я добавя  newsm78
Roya,аз имам неуспешен опит с такива кюфтета,разпаднаха се при пържене Mr. GreenДаже се бях оплакала тук в темата.По-опитните препоръчаха да се пекат.Сподели после при теб какво стана и как ги приготви Simple Smile

# 74
  • София
  • Мнения: 8 497
Да вземе да ви изведа малко от кухнята, и да се похваля с нещо, което отдавна се канех да направя. Успях да си направя удобен личен молитвеник (или както съм го нарекъл Богу служебник).


Приспособих един ... визитарник. Мдааа ... събрах си всички молитви, които ползвам (включително и пред и след причастните). Имам възможност да променям съдържанието - например след постите да извадя покаятелния канон, и да сложа нещо друго и т.н. И понеже често пътувам, ми е много удобен.

Последна редакция: сб, 06 апр 2013, 01:41 от дядо хаджия

Общи условия

Активация на акаунт