Хормонални изследвания

• 55 278
  • 751
  •   1
Отговори
# 480
  • София
denis_d, привет. По препоръка на д-лр Владимиров изследвах имунореактивен инсулин и ОГТТ. Моля за коментар на резултатите им.

ОГТТ -     0 мин.    -  5.2 mmol/l     Референтни граници  - 2.8 - 6.1
         -   60 мин.    -  6.6 mmol/l                                          - до  8.9
         - 120 мин.    -  5.4 mmol/l                                          - до  7.8

Инсулин /IRI/  -     0 мин.       - 16.57 uIU/l   Референтни граници -  2.0 - 22.0
                       -   60 мин.       - 86.69 uIU/l          60-мин.
                       - 120 мин.       - 54.57 uIUl/l        120-мин.

Захарта е добре, но ме притеснява покачването на инсулина, дали е нормално. За 60 мин. и 120 мин. нямам референтни граници дадени, а и не знам дали не са същите като на 0 мин.

Благодаря ти за отделеното внимание   bouquet.

Имаш ИР
Не е страшно - трябва ти диета, малко медикаменти и малко добавки /Инозитол, Хром и т.н./

denis, благодаря ти. А за тази инсулинова резистентност ще трябва да се консултирам с ендокринолог, нали ?

Да, с Ендокринолог
Пиши ми какъв е коментара на лекаря и какво ти е назначил

# 481
  • София

denis_d, привет. По препоръка на д-лр Владимиров изследвах имунореактивен инсулин и ОГТТ. Моля за коментар на резултатите им.

ОГТТ -     0 мин.    -  5.2 mmol/l     Референтни граници  - 2.8 - 6.1
         -   60 мин.    -  6.6 mmol/l                                          - до  8.9
         - 120 мин.    -  5.4 mmol/l                                          - до  7.8

Инсулин /IRI/  -     0 мин.       - 16.57 uIU/l   Референтни граници -  2.0 - 22.0
                       -   60 мин.       - 86.69 uIU/l          60-мин.
                       - 120 мин.       - 54.57 uIUl/l        120-мин.

Захарта е добре, но ме притеснява покачването на инсулина, дали е нормално. За 60 мин. и 120 мин. нямам референтни граници дадени, а и не знам дали не са същите като на 0 мин.

Благодаря ти за отделеното внимание   bouquet.

Имаш ИР
Не е страшно - трябва ти диета, малко медикаменти и малко добавки /Инозитол, Хром и т.н./

denis, благодаря ти. А за тази инсулинова резистентност ще трябва да се консултирам с ендокринолог, нали ?

Да, с Ендокринолог

Да, с Ендокринолог

# 482
  • Italia
Здравейте момичета. За пръв път пиша в тази тема, тези дни ви изчетох и тъй като разбирам, че доста сте навътре в тия проблеми, ще ви помоля да коментирате и моите изследвания.

S-17 Estradiol  48
                               фоликулярна фаза  12-100
                               овулация                  85-100
                               лутеална фаза         44-210
                               менопауза                0-55

Пролактин 733   / 108-320 /

S-LH    6.6
                               фоликулярна          2,5-12,5
                               овулация                 14-95
                               лутеална                 1,0-11,5
                               менопауза                7-60

S- T3 свободно newsm78  3,05             /2,50-3,90/

S-T4 свободно                    8,58            /5,49-11,93/

S-TSH                                  2.880          /0.46-4.29/

S-FSH              4.8
                               фоликулярна       3,5-12,5
                                овулация            4,5-21,5
                               лутеална             1,5-8,0
                               менопауза           25-135                   
Като изключим пролактина, другите дали са наред Rolling Eyes

# 483
  • гр. София
LH  е малко високичък спрямо FSH, но мисля, че е добре. TSH е добре да е до 2 за АРТ процедури или за забременяване. Според мен се консултирай с ендокринолог.  Peace

# 484
  • Italia
Благодаря ти за бързия отговор шоколадче! Туку що си запазих час при личния, той само изследвания пуска, тези са ми трети през последия месец и половина, днес ще настоявам за преглед при ендокринолог! Thinking

# 485
  • София
Пролактина и ТСХ трябва да се свалят.

# 486
  • Italia
за пролактина изчетох доста, но това ТСХ пак ли с медикаменти се сваля.. newsm78....

# 487
  • гр. София
Да.  Peace

# 488
# 489
  • Italia
Момичета пак съм аз!  Flutter Днес бях при личния и той ми каза че нямало проблем със ТСХ.. понеже изследването правих на втория ден от МЦ - т.е. фоликулярна фаза и било в нормите. Понеже сме с мъжки фактор най вече / лоша морфология/ каза да изчакам ЯМР, който е на 18.09, и тогава ще предприемем нещо за пролактина / пия антидепресанти, и според док. от там идва завишението, в края на септември ще ги спра окончателно/ . Той предвижда инсеминация евентуално... Thinking С тези нива на това ТСХ ще бъде ли възможна тази инсеминация...

# 490
  • гр. София
Трябва да се смъкне ТСХ под 2!!! ЛЛ на моменти доста ме изнервят, особено като правят изказвания на теми, от които си нямат и грам представа. ЛЛ не са специалисти по репродуктивно здраве.

# 491
  • София
Трябва да се смъкне ТСХ под 2!!! ЛЛ на моменти доста ме изнервят, особено като правят изказвания на теми, от които си нямат и грам представа. ЛЛ не са специалисти по репродуктивно здраве.
лека корекция! ТСХ е хубаво да е под 2,5.
Нещо не схващам в цялата работа......личния лекар не е нито ендокринолог, нито гинеколог...какво общо имат той със забременяването newsm78 За пръв път чувам, че от антидепресанти се вдига пролактина. Посети специалист и не си губи времето с лични лекари.
И личния лекар ли прави инсеминацията ooooh! ooooh! ooooh!

# 492
  • гр. София
Каке, на мен Начев изрично ми каза, че ТСХ за АРТ трябва да е до 2. За това и така казах.
Ама сега и аз съм в чуденка.  newsm78

# 493
  • София
Каке, на мен Начев изрично ми каза, че ТСХ за АРТ трябва да е до 2. За това и така казах.
Ама сега и аз съм в чуденка.  newsm78
на мен и Начев и Стаменов са ми казали под 2,5. Ако вдигна ТСХ над 2,5 се почват хапове.
За предпочитане е под 2, но все пак от 2 до 2,5 го водят граничен резултат, който не налага лечение.

# 494
  • гр. София
Мерси, Каке. Сега разбрах.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт