колко пъти седмично перете в пералнята?

• 7 672
  • 65
  •   1
Отговори
# 45
И аз незнам как, но винаги има дрехи за пране! Днес съм пуснала 3 перални - нашето спално бельо, на сина ми спалното бельо и калъфите на дивана. Аз сортирам по цветове- бяло отделно, светли цветове отделно, тъмно синьо и черно отделно. Пералнята е 7 кг и целогодишно пускам всеки ден пералня , събота и неделя х 3-4-5 пъти колкото се налага. Отдавна не пускам само за 2-3 дрехи при тези скъпи вода и ток Simple Smile!

# 46
  • София
😂 И при нас така, въпреки, че зимата са по-обемно дрехи и тежки и да кажем пълнят по-бързо и лесно, но пък лято, жеги, пот, количествено се сменят повече... Но да кажем понеже са тънки, един кат, къси, да имам към мин число перални седмично😅 явно сме цапотчвци.

# 47
Използвам най-вече кратка програма и не пълня пералнята на макс. Иначе не усещам осезателно аромата на омекотителя. Уханието на прането е значително по-силно ако количеството омекотител се вложи в половин пералня вместо в напълнен до край барабан. Може би заради това, а и плюс разделянето по цвят и тип пране (не смесвам чорапи и бельо с нищо друго) поне 6-7 перални седмично лятото. Струва ми се много за двама, но искам прането да ми ухае.

Хареса ми идеята, която някой засегна - че с тази скъпа вода и ток е добре да се комбинират по-разумно нещата. Но някак не мога да пера кърпи и тениски заедно. А може би трябва. Ама как да стане? Кърпите се заносват и се старая да ги пускам на по-висок градус. Докато към тениските подхождам щадящо инак съвсем бързо се развалят.

# 48
  • София
😂 😂 😂 Темата вярно е от 2013

# 49
Ам тъкмо де. Сега ток, вода, всичко е различно. Трябва да се пести, а пък не знам защо при мен не се получава. Единственото, от което узрях да спестявам, е от прах за бяло. Всичко връткам с такъв за цветно.

# 50
😂 😂 😂 Темата вярно е от 2013
Ужас и аз чета коментарите …

# 51
Пера основно на 60 градуса с прах за пране, много рядко на 40 градуса, или с течен перилен препарат, тричленно семейство сме и имаме 15-17-18 куб.вода всеки месец. Не мога да правя икономия от хигиената и чистотата в дома ни !

# 52
Бия рекорди. Всеки ден пускам. Изключение е да нямам за пускане и да е през ден и то ако съм евентуално сама в нас за някакъв период. Но тогава пък използвам "намалението" и то са чаршафи, то са на кучето кърпи, дребни килимчета, пердета Simple Smile У нас всичко се пере. И се пере вечно, а мене ме пЕре сачмата явно.
Шегата настрана, но при четирима възрастни да, пера всеки ден, а понякога и по два пъти (и три пъти, както казах, като пусна и чаршафите). Също не сортирам, абсурда да седи нещо и да чака ред. Разбира се, единствено на кучето кърпите се пускат отделно на програма за животни.
Нямам мъж, който да ми плаща сметките и да ми прави забележки, сама жена с деца и куче съм, ако някой се оплаква, че ходи чист-да си носи дрехите на химическо!
Как така какво толкова събирам-бельо на всички, и връхни дрехи носени през този ден на всички, и се е напълнила пералнята, не, не я пускам полупразна. Ток плащам колкото си изхарча-що си го плащам в срок, значи мога да си позволя да пера...сепак. Как па някой няма да ми направи забележка, че много пера. Верно ли? Ми да си носи гащите един ден на лице, един ден наопаки тогава.
И аз видях 2013 година. Ха-ха-ха.

Последна редакция: вт, 24 юни 2025, 10:24 от фаастък

# 53
Писала съм най-вероятно и през 2013, мога да пиша и сега. Пералня всеки ден. През 2013 съм била с по-малки деца, които много се цапат. 2025 съм със смрадливи тинейджъри, които сега през лятото се къпят по 2-3 пъти дневно и хвърлят в коша завидно количество дрехи.

# 54
Аз днес пропуснах да пусна пералнята, имах чаршафи за пране, но   с други задачи се захванах и утре. А трябва и възглавниците да пера. Все има нещо за пране.

# 55
Аз днес няколко перални изпрах. А последната е още в пералнята, защото трябваше да изпера олекотените пролетни завивки по брой членове на семейството . ММ вика че прането ми било хоби.

# 56
Нашата пералня е с по-малка вместимост и се събира достатъчно пране. Даже понякога съжалявам, че не взехме с по-голямата. Като пусна 2-3 пъти цветно, веднъж-два пъти тъмно и веднъж бяло, и ето ти и ежедневното пускане на пералня. А ако сме пътували дори и за два дни, като се приберем, пускам поне 2 перални една след друга.

# 57
  • София
Аз всъщност при все, че пускам мн перални, рядко пускам ежедневно, просто когато се натрупат неща пускам 2-3-4перални в един ден.

# 58
Всеки ден, с изключение на големи празници и на дни, в които сутрин много бързам, напр ако ходя в командировка. А понякога, като днес, по два пъти на ден.
Трима души сме, сортирам бяло, светло цветно, тъмно цветно +"черно", както и "тематично". Напр. гащи и покривка-абсурд, нищо, че са бели.
Кухненски кърпи(от две къщи) +покривки, но не и с чаршафи. Много често ползвам кратка програма, не мога да държа някоя фина блузка цяла седмица, защото нямам с какво да напълнят пералнята. Но като цяло се пълни. 7кг е.
Може да е разход, но няма как. Синът ми понякога сменя по три тениски на ден, мъжът ми и повече, ако има физическа работа на селската ни къща, в която засега няма пералня.За сметка на това съм икономична на сушилня. Простирам всичко, ползвам сушилня само при много студено и влажно време.

# 59
  • София
Ауу това ми беше любимо, разнасянето да мръсни и чисти дрехи между къщите😂

Общи условия

Активация на акаунт