Предстои ми лапароскопия - тема 7

• 140 065
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
Момичета, моля за помощ.
За лапароскопията ми искат микробиология.
Операцията ми е на 26 юни.
А цикъла ми ще бъде до 23(последен ден).
Знам че за микробиологията трябват 3 дни за излизане на резултатите и незнам какво да направя.
Звънях на д-р Попов, но не ми отговаря.
Могат ли да ми отложат операцията ако нямам микробиология?  ooooh!

Благодаря предварително.

# 106
  • Бургас
някой има ли представа какви са цените при д-р Горчев в Плевен?по-скоро ме интересуват преглед, колскоп, биопсия.
и за след колко месеца горе-долу дават час за първоначален преглед?

# 107
Здравейте,незнам дали трябва тук да пиша,но незнам къде!Моята лапароскопия мина беше на 13 юни след самата операция започнах да кървя около 5дни ми зацапваше.Докторът каза,че било нормално и се водило ануваторен цикъл.Въпросът ми е ако това се води цикъл кога трябва да ми дойде нормалния цикъл след колко дни ?  По принцип трябваше да ми дойде около 27юни нооо закъснение.Трябва ли да броя от операцията или от предишният цикъл трябва.Помогнете !!!

# 108
  • София
Здравейте,незнам дали трябва тук да пиша,но незнам къде!Моята лапароскопия мина беше на 13 юни след самата операция започнах да кървя около 5дни ми зацапваше.Докторът каза,че било нормално и се водило ануваторен цикъл.Въпросът ми е ако това се води цикъл кога трябва да ми дойде нормалния цикъл след колко дни ?  По принцип трябваше да ми дойде около 27юни нооо закъснение.Трябва ли да броя от операцията или от предишният цикъл трябва.Помогнете !!!

Не се тревожи,такова зацапване се получава,защото влизат и през влагалището,но то ще мине и цикълът ще си дойде когато трябва

# 109
Момичета, моля за помощ.
За лапароскопията ми искат микробиология.
Операцията ми е на 26 юни.
А цикъла ми ще бъде до 23(последен ден).
Знам че за микробиологията трябват 3 дни за излизане на резултатите и незнам какво да направя.
Звънях на д-р Попов, но не ми отговаря.
Могат ли да ми отложат операцията ако нямам микробиология?  ooooh!

Благодаря предварително.

Гери, микробиологията е задължително, а това с цикъла е трябвало да го съобразите с твоят лекар,още, когато ти е насрочвал дата за операция. Свържи се с него или с акушерките ии им обясни как стоят нещата. При мен микробиологията показа малък проблем,  и затова се наложи лечение 1седмица и след него операцията. Затова са важни тези изследвания и най-вече за теб - ако има бактерии в организма, една такава операция може да ти докара много неприятности.

# 110
здравейте момичета и мойто лапаро мина на 24.06 странно ми беше защо като ми махнаха катетъра ми течеше нещо синьо,много меее боляха раменете но сега по малко но пак си болят особено като си изморя дадоха ми само 12 дена болничен но мен ме  е страх да се върна толкова рано на работа защото мойта работа е свързана с много движения и дигане на тежко

# 111
kissme това синьото е от контрастното вещество, с което са ти проверявали проходимостта на тръбите. Врата и раменете е нормално да те болят от газа, който вкарват по време на операцията. Засягал там някакво нервче. Иначе за болничния не знам защо са ти дали толкова, след като се полагат 30 дни. Мен ме питаха колко искам, а по-малко от 30 дни дадоха само на момичета, които не искаха да ползват толкова дълъг болничен.

# 112
kissme това синьото е от контрастното вещество, с което са ти проверявали проходимостта на тръбите. Врата и раменете е нормално да те болят от газа, който вкарват по време на операцията. Засягал там някакво нервче. Иначе за болничния не знам защо са ти дали толкова, след като се полагат 30 дни. Мен ме питаха колко искам, а по-малко от 30 дни дадоха само на момичета, които не искаха да ползват толкова дълъг болничен.
Да и аз четох че по принцип е 30 дена нз защо толкова малко ми дадоха питах ЛЛ дали може и той да ми даде малко дни а той ми каза че не можел да го продължи болничен от болница нз поради каква причина и ми каза че трябва да минавам някаква комисия за по дълъг болничен ама в крайна сметка се обаждам на работа да ми дадат платен ли не платен отпуск все пак здравето е над всичко апък аз ако не се пазя няма кой да ме пази !!!

# 113
Кис, според мен мн некоректно са постъпили с теб от болницата, защото моето лапаро като мина ме попитаха колко дни искам да съм болничен и ми казаха, че до 30  мога да взема. Аз не исках толкова, взех си само 1 седмица, но моята работа го позволява и бях съвсем добре. Кофти, че не са ти дали, но  пък мисля, че ще се възстановиш бързо. Успех!

# 114
Кис, според мен мн некоректно са постъпили с теб от болницата, защото моето лапаро като мина ме попитаха колко дни искам да съм болничен и ми казаха, че до 30  мога да взема. Аз не исках толкова, взех си само 1 седмица, но моята работа го позволява и бях съвсем добре. Кофти, че не са ти дали, но  пък мисля, че ще се възстановиш бързо. Успех!
мерси smile_86 ами да аз горе долу се възстанових само че мен ме е страх да се върна толкоз бързо на работа а и много бързо взеех да се измарям Simple Smile

# 115
НЯКОЙ ДА СИ ИЗКАЖЕ МНЕНИЕТО щЕ СЪМ МНОГО БЛАГОДАРНА ТОВА ПИшЕ НА ЕПИКРИЗАТА ОТ ЛАПАРОСКОПИЯТА
ИН СИТУ:
1.Обширни сраствания на оментум майос към двата андекса,тялото на матката и кавум Дъгласи.
2.Сактосалпингс на лява маточна тръба,унищожен фибриален апарат,прирастнал към яйчника и задния лист на плика лата.
3.Обширни сраствания около дясна маточна тръба,обтурирана в истмичния участък,с частно запазен фимбриален апарат,срастнал към задниш лист на плика лата и тазовия перитонеум на кавум Дъгласи.
4.Сраствания на оментум майос към фундус утери.
Отстраниха сее сраствания с биополярна коагулациш около тръбите,яйчниците и тялото на матката.Извърши сее дефинитивна хемостаза.
Извърши се типична левостранна лапароскопска тубектомия на маточна тръба.
През апарата на шулце се извърши хромопертубация
Дясната маточна тръба не пропуска контрастна материя

# 116
Кис, да нямаш ЕМ или нещо др. Мн сраствания е имало и разбрах, че са успели да запазят едната тръба. Не ти ли обясни д-ра?

# 117
Кис, да нямаш ЕМ или нещо др. Мн сраствания е имало и разбрах, че са успели да запазят едната тръба. Не ти ли обясни д-ра?
Ами да ти кажа всее още не съм се видяла с моя лекар тази или другата седмица ще се срещна с него  а какво е ЕМ

# 118
  • София
Едната тръба е запушена. Другата е на път. Това разбирам аз. Изчакай да видиш док какво ще каже.

# 119
Сега вече и аз мога да се запиша,предстои ми лапаро и хистероскопия на веднъж,избрах д-р Даскалов/Селена/.Малко съм объркана и притеснена само за едно-дано не се стига до там,но дали да се съглася екипът да действа/става въпрос за  връзване на тръби и такива необратими манипулации/,ако изникне някакъв проблем с тръбите по време  на изследването!Не знам как се визма подобно решение,може би се замислих доста поради причината,че трудно се доверявам на доктори. newsm78.
И един въпрос към момичетата минали вече, до колкото знам в някои болници дават и диск на самото изследване,това допълнително ли трябва да се каже или задължително дават?

Общи условия

Активация на акаунт