Предстои ми лапароскопия - тема 7

• 140 075
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
Новичка, зависи от практика, в която ще ти правят манипулациите. Можеш да попиташ твоят д-р, дали ще получиш СД.

# 121
За съжаление, запис и от мен  Sad

Моята лапароскопия предстои на 17.07 при доктор Горчев в Плевен.

Някои питаше за него за записване и цени по горе.

При мен нещата се развиха бързичко. Обадихме се в Петък - 05.07 и попитахме за час. Първоначано казаха, че записват за края на Август, но след като любезната сестра попита за какво точно става въпрос, ми записа извънреден час за Вторник - 09.07. И така бях в Плевен максимално бързо. Много са любезни и влизат в положение. При прегледа се установи, че може да бъде извършена манипулацията лапароскопски, а не хирургически и ми назначиха спешно час на 17.07.

Цената на прегледа е 55 лева, което е съвсем нормално. Като цяло съм много доволна. Сега остава  само да мине всичко и ще споделя повече впечатления.

# 122
Здравейте момичета! Имам въпрос, който малко ме притеснява. На 22.7. ми беше лапароскопията в Плевен-проф.Томов. Като ми махнаха конците започнах да почиствам раните със спирт. Устанох, че разреза ниско долу е зараснал, не ме боли, но  е твърд, все едно имам плочка отдолу. Това нормално ли е?

# 123
  • София
Здравейте момичета! Имам въпрос, който малко ме притеснява. На 22.7. ми беше лапароскопията в Плевен-проф.Томов. Като ми махнаха конците започнах да почиствам раните със спирт. Устанох, че разреза ниско долу е зараснал, не ме боли, но  е твърд, все едно имам плочка отдолу. Това нормално ли е?

Нормално е,все пак е рязано там.Аз мойте дупчици ги пръсках с Оксикорд и много бързо зараснаха.Успех!

# 124
благодаря, ще се възползвам от съвета

# 125

Аз бях по същия начин след лапарото. Усещах нещо подуто и твърдо под разреза, където ми беше  дренажа. Доктора ми обясни, че е нормално и че там са шили подкожно с резорбируеми конци. А аз мислех, че имам само от тези метални скоби. Док каза, че с времето това ще изчезне. Вече съм месец и половина след лапаро и все още усещам нещо като малко възелче под разреза. Но е значително по-малко отколкото беше преди, така че мисля че е нормално. Ако много се притесняваш все пак говори с твоя лекар.

# 126

Благодаря PoisonDaisy.

# 127
2. Варна
3. Окръжна болница /Св. Анна/
4. Здравна каса
5.Изключително съм доволна
6.Отстраняване на сраствания

Тръгнах от Бургас със диагноза сактосалпингс и съмнения за миомен възел,върнах се от Варна с две проходими тръби и нищо подобно от изброените.Само като си помисля,че за малко щях да направя лапароскпоията тук в Бургас ooooh!.Имам секцио от преди близо 7 год и при него лекаря/Иванов от Бургас/ си е оставил ръцете.Залепил ми е матката за пикучния мехур и е захванал едно черво от лявата страна  Shocked.На цветната снимка се виждаше как дясната тръба още в началото прави джоб и не пропуска,Душепеев тук ми каза че е сактосалпинг и че няма нищо страшно да остана с една тръба.Много съм благодарна на д-р Славчев,невероятен специалист е

# 128
Здравейте!
Искам да попитам дали някоя от вас е правила лапаро при проф.Горчев - Плевен и как е протекла.
Интересувам се от всякакви подробности, понеже за първи път ще ме режат. Имам едно нормално раждане на прекрасна дъщеричка, която вече е на 4 и има нужда от "другарче". Имам киста на ляв яйчник (може би дермоидна) с размери 7/4см. Имам насрочена дата за 23.08.
Благодарна ще съм за всякакво инфо  Hug

# 129
На мен ми правиха лапароскопия през 2010 година, цената беше 700лв и 100лв за изследванията.
Правиха ми я в Шумен, въпреки че града е малък останах доволна, нямаше нищо страшно.
Всичко мина добре, аз имам поликистоза на яйчниците и ми премахнаха кистите, тръбите ми тогава бяха добре, само едната беше леко нагъната. Отношението на лекарите и сестрите беше много добро, цяла нощ при мен стоя една сестра която ме обслужваше. Отидох без никакъв багаж, нощница, чехли, храна всичко беше от там, стаята също беше супер. Но все пак става въпрос за частна клиника. В държавната болни, нещата за съжаление са съвсем различни!!!

# 130
Здравейте, момичета!
И моята лапароскопия мина. Изключително доволна съм от отношението и грижите на целия персонал в "Св. Марина" - Плевен. Оперираме проф. Горчев. Отстраниха ми ляв яйчник и тръба.
Всичко ми излезе 1510лв по здравна каса.

# 131
Здравейте!Предстои ми лапароскопия+хистероскопия за премахване на миома и полип,ще ми я прави доктор Бузалов в Иван Рилски Стара Загора.момичета ако някой е правил това при доктор Бузалов ще бъда много благодарна да ми разясни всичко от постъпването в болницата до изписването.Много ме е страх, за пръв път ще ме оперират.

# 132
Здравейте момичета!
Нова съм тук, извинявам се ако не пиша на точното място.
Предстои ми лапароскопска операция за отсраняване на киста на ляв яйчник.
Има ли рискове от такава операция?
И ако някой е запознат за цените в I-ва АГ "Света София"- Тина Киркова, ще съм много благодарна да ми каже как са.

# 133
Здравейте!
Криси - при кои лекар си в тази болница. Мен преди 3м ме оперираха, но не там, а в "Малинов", каква ще е лапароскопията, през коремната кухина или ?  newsm78
Една моя позната е оперирана в Св София, но не се сещам при кой, затова и те питам, за да се подсетя.
Не се притеснявайте Жана и Криси - за човек, които е преминал скоро през това. Та кои го казва и аз бях в шаш и паника, но всичко ще мине благополучно и бързо - сигурна съм. Аз бях с ендо и полип, които бяха отстранени. Миналата седмица бях на профилактичен преглед - 3м по-късно, лекарят ме увери, че всичко е наред - О. имам, дори тогава видя хубав фоликул, които до сега не е било. Абе както каза "Като чисто нова кола, излязла от автокъща" хахах , трябваше да го попитам на коя кола ме опреличава Simple Smile    bouquet
 Hug УСПЕХ

# 134
Здравей toito  Simple Smile- много ти благодаря!
Не знам нито кога, нито при кого, нито през какво ще е операцията. С две думи нищо не знам Днес трябва да се обадя на моята лекарка, за да ми запише час тези дни за преглед (финален) както каза тя. Моята киста е малка 3/3 см, не знам какъв и е случая честно казано, но си я отглеждам трета година (не е мръднала), като я лекувахме с хапчета и тн. В петък правих изследване за СА 125, резултата ми е 15.3 (всичко е ок).
Мен не ме е страх от самата операция, а по- скоро след нея какво ще става.  Shocked

Общи условия

Активация на акаунт