Предстои ми лапароскопия - тема 7

• 139 560
  • 740
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Здравейте момичета,
на 10.02 ми предстои  лапаро в Плевен при проф. Томов. Ще ми отстрани голяма киста на десния яйчник и вероятно целият яйчник, евентуално сраствания и въобще каквото там се наложи. Виждам, че има оперирани при него, та въпросът ми е как стоят нещата на следващия ден след лапарото. По план ще ме изпишат на 11.02 и ми предстоят 300 км. път до Варна, които малко ме тревожат. Другото, което искам да питам е относно махането на конците, доколкото разбрах то става около седмица след операцията, така ли е? И към тези от вас, които са се оперирали далече от мястото в което живеете - кой ви махна конците, в смисъл върнахте се в болницата или търсихте варианти? Има ли въобще такива? Извинете ме, ако ви се стори, че въпросите ми са глупави, просто много неща трябва да организирам сама, а съм леко в паника.  Blush

# 211
Здравей equinox! Относно пътуването - преживява се, аз пътувах около 200 км. Единственото, което мога да те посъветвам е да си осигуриш възглавничка, на която да се облегнеш и като си отпуснеш седалката назад, може да се пътува. За конците - търсиш си вариант по местоживеене. В Плевен ми казаха обаче, че на много места отказвали с мотива "Който ти ги е сложил да ти ги махне". На мен лично ми ги махнаха в болницата в моя град. Махането наистина е на на 7-я ден, не по-рано.

# 212
  • Бургас
В Плевен си в сигурни ръце и най-вероятно ще преценят дали да пътуваш. Мен ме задържаха но бях и бременна може би заради това.
Конците дори и личната лекарка би трябвало да ти ги махне, моите ми ги махна гинеколога в Бургас

# 213
  • Варна
Благодаря ви за отговорите   bouquet След малко тръгвам за Плевен и се надявам всичко да е наред и притесненията ми да се окажат напразни. Praynig

# 214
  • Бургас
Късмет   newsm10

# 215
# 216
  • София
Момичите някой знае ли актуалната цена за избор на екип в Майчин дом за лапароскопия  newsm78?

# 217
Моята беше през  Септември 2013, цената тогава беше 810лв за избор на екип.

# 218
  • София
Здравейте отново момичета. Имам въпроси към вас, най-вече към Весето, защото знам, че си била при д-р. Ненов в Шейново. Моя преглед при него мина и няма да се размина с лапароскопията. Утре ще разбера точната дата, но приказвахме за следващата седмица. Това се пада около седмица преди цикъла ми, а четох че повечето пъти се прави след цикъл, а не преди него. Как беше при вас? Дали има някакво значение? Другият ми въпрос е колко стува болничния престой в Шейново? Покрай всички прегледи, изследвания, скорошен кюретаж и сега лапароскопия-700лв.(по ЗК) доста пари пръснахме и ми се иска да си направя сметка какво още ще заплатим. Ще съм ви благодарна, ако ми кажете ориентировачна цена за болничен престой там. Днес ми казаха 5 дни, ако всичко е наред. Praynig
Засега не съм се паникьосала много. Вярвам, че съм в добри ръце.

# 219
  • София
mimoni_s, защо цели 5 дни?  Shocked

Извинявай, ако съм позабравила, но следях темата и си мисля, че ти беше с проблем с тръбите и може би параовариална киста, или греша?

Мен ме оперираха в 12 на обяд, на следващия ден в 2 следобяд ме пуснаха да си ходя в къщи.

# 220
  • София
Да, правилно си запомнила. Или е запушена дясна тръба с течност или параовариална киста. 5 дни болничен престой ми казаха, ако всичко е наред. Надявам се, че ще е и по-малко. Може би толкова е по протокол, не знам.

# 221
  • София
Ох, много време ми се вижда това да те държат, ще луднеш (ако си трън като мене де  Mr. Green)
Не знам да има такъв протокол, аз също минах по ЗК обаче си платих отделно за избор на опериращ хирург. Не бях в Шейново обаче.

Стискам палци да не е тръбата, да разкара каквато там киста има, да не пипат яйчниците (или да ги пипат ако се налага за добро функциониране) и да се прибереш бързо - бързо и поправена!  Hug

При мен уж бяха видяли хидросалпингс, и параовариална киста, че и ендометриозна, че ми заявиха даже че расте с по 3 см на седмица, бях се ошашкала тотално. Е, всички тези кисти (които си изглеждат баш такива де, пазя си целия фото албум от ехографиите) се оказаха един голям хидросалпингс на дясната тръба, който е гледан в сечение на ехографа и дава такова изображение - идеално кръгло, че няма как да не го сбъркаш с киста. Махнаха ми тръбата.

# 222
  • София
Ох твоята история много напомня моята. И при мен с ехограф не може да се установи със сигурност какво е. Чух различни мнения. Което и от двете да се окаже трябва да се маха. Лявата тръба не показва никакъв проблем на УЗ, дано наистина е така. Иска ми се да оставят и двете тръби, но поне едничката да е пак е нещо. Яйчниците също изглеждат добре, като изключим че десният е изместен, вероятно заради това гадно НЕЩО. А относно това дали се прави след цикъл можеш ли да ми кажеш нещо. Благодаря!!!  Hug

# 223
  • София
При мен лапарото го правиха на 10-ти ден от цикъла. АГ-то ми каза, че е добре да се направи рано, в първите чисти дни от цикъла, докато маточната лигавица е все още тънка (макар че при мен по принцип си е тънка, цикъла ми е доста оскъден) Не знам дали да искали да се застраховат с нещо, но предвид, че лекаря ми е и оператор, и асистира при моето лапаро, аз му имам доверие.

Защо толкова късно искат да те оперират теб, ти попита ли?

# 224
  • София
Аз стоях 4 дни. Престоят на ден е 2% от минималната работна заплата.
Бъди сигурна, че Ненов ще направи каквото може. И аз днес бях при него, даже се чудех дали не си и ти там. Не бях запомнила дали си за 17ти или за 20ти.
При мен нямаше знаение денят от цикъла. И аз бях към края.

Общи условия

Активация на акаунт