Предстои ми лапароскопия - тема 7

• 139 492
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
Много благодаря за бързия отговор. Днес имам час при Минев. Дано се окаже че не е ендометриоза. Малко ме е страх от лапароскопията и от последващото лечение /ако се окаже ендометриоза/. Може ли малко повече инфо за твоята лапароскопия при Минев, за да знам какво да очаквам.

# 376
Здравейте!  Можете ли да ме насочите към конкретен специалист от Надежда,  който да се занимава с диагностика и лечение на хронични аднексити (лапароскопия) . В момента нямам за цел забременяване, а сериозно отношение към вече половин година болки. Благодаря.

# 377
В никакъв случай др Михнев направи ми кюртаж след който не спрях дя кървя отидох в София при Тюфекчиева тя ми направи аблация на матката и сега така са ме подредили ,че незнам дали няма да ми махнат матката .Заради двама некъдъни лекари .

# 378
Здравейте момичета Simple Smile

В края на месеца ми предстои лапароскопия при д-р Попов в болница "Вита". Искам да попитам момичетата които са си правили тази процедура при него той къде прави разреза за вкарване на камерката, в самото пъпче или около него? Остава ли голям белег? Питам защото това за жалост не ми е първата лапароскопия, а всеки лекар си има свой подход Rolling Eyes

Благодаря предварително Heart Eyes

# 379
  • София
Мен ме оперира Ненов, но доколкото знам всичко вкарват камерата през пъпа.

# 380
  • София
bobi_r, мен ме оперира д-р Попов, преди 2 години. Камерата е през пъпа, като разрезът е вътре и е толкова фин, че не се забелязва. Другите две дупки сега мога да ги разпозная къде са само по леко пигментиралата кожа, която е гладка, без грапавини и неравности. Спомням си, че след операцията д-р Попов ми каза, че разрезите са хванати с телбод и благодарение на това няма да останат белези и е факт при мен.

# 381
bobi_r, мен ме оперира д-р Попов, преди 2 години. Камерата е през пъпа, като разрезът е вътре и е толкова фин, че не се забелязва. Другите две дупки сега мога да ги разпозная къде са само по леко пигментиралата кожа, която е гладка, без грапавини и неравности. Спомням си, че след операцията д-р Попов ми каза, че разрезите са хванати с телбод и благодарение на това няма да останат белези и е факт при мен.

Оперирана съм преди година от д-р Попов и подкрепям с две ръце поста ти. Абсолютно незабележим белег в пъпчето и почти незабележими са двата странични  Peace

# 382
Мили дами,

Честит осми март Heart Eyes
Пожелавам ви много здраве, щастие и сбъднати мечти Heart Eyes

Много ви благодаря не само за бързите отговори, но и за всичко което правите за нас Heart Eyes
Ваште постове помагат на много момичета като мен Hug

Искам да ви попитам още нещо, другите два разреза долу ниско ли са? аз вече имам три белега от предишни лапароскопии, но те по-скоро вече приличат на вдлъбнатинки.

Още веднъж ви багодаря Hug

Весело изкарване на празника Simple Smile

# 383
Привет!

Аз също имах лапароскопия при д-р Попов миналата година; голям професионалист, можеш да бъдеш спокойна. Разрез на пъпа даже не знам дали съм имала, нямам никакъв белег. А иначе другите два разреза са ниско долу от двете страни, където са яйчниците. Сега на тези места имам лека пигментация, но както казаха и момичетата по-горе, без грапавина или сбръчкана кожа. Мисля, че ще изчезнат с времето. Това е най-малкият проблем. Важното е успешната манипулация.
Успех и да мине леко!

# 384
Здравейте момичета, ще се радвам, ако ми пише някой минал през лапароскопия в болница Надежда.
Как ви се стори? Какво да предвидя да нося? Най-вече ме интересува бръсненето предния ден преди приема, защото искам да си епилирам корема с епилатор, според вас това нали не епроблемно?
Бръсненето на триъгълника сигурно трябва да се направи много внимателно за да няма възпаление?
Моля някой да ми каже дните преди лапарото трябва ли да спазвам някаква диета.

Последна редакция: сб, 28 мар 2015, 17:51 от SAB-f

# 385
  • София - Варна
Здравейте на всички,
И аз като Sab-f искам да попитам - бръсне ли се коремът преди лапарото.

И втори въпрос: След колко време идва цикълът, обърква ли се?
Чувам противоречиви мнения; на някои им идва на датата, на която е трябвало да дойде, на други им закъснява, поради "зануляване на яйчниците", ако са остъргани или рязани.

# 386
  • София
afrikancho, изрично питах преди моето лапаро, не съм бръснала корема, не искаха.

Относно цикъла, всичко е строго индивидуално. На мен не ми пипаха изобщо яйчниците, М си ми дойде точно на датата. Ако обаче се прави фенестрация, нещата сигурно стоят по друг начин.

За информация - оперирах се в Софиямед.

Ще видим сега при второто как ще е, смятам да си викна същия хирург на бис Simple Smile

# 387
afrikancho, изрично питах преди моето лапаро, не съм бръснала корема, не искаха.

Относно цикъла, всичко е строго индивидуално. На мен не ми пипаха изобщо яйчниците, М си ми дойде точно на датата. Ако обаче се прави фенестрация, нещата сигурно стоят по друг начин.

За информация - оперирах се в Софиямед.

Ще видим сега при второто как ще е, смятам да си викна същия хирург на бис Simple Smile

Извинявай за въпроса, но какво налага повторна операция, или аз не съм те разбрала?

# 388
  • София
Извинявай за въпроса, но какво налага повторна операция, или аз не съм те разбрала?

При мен специално - ендометриозна киста (налага се да се махне, защото вече надмина яйчника по размер) и трябва да прекъснат втората тръба (първата я махнаха при първото лапаро).

# 389
  • София - Варна
Благодаря за отговора.
То коремът е бял кахър реално, ама предпочитам да не ме изненадат с някоя бръсначка, от онея, дето дядо се е бръснал с тях по-миналия век, та после да се чудя как да си оправям и корема редовно, че не ми стигат другите неща, ами и да заприличам на Чобака.

Последна редакция: чт, 02 апр 2015, 16:23 от afrikancho

Общи условия

Активация на акаунт