Предстои ми лапароскопия - тема 7

• 139 485
  • 740
  •   1
Отговори
# 390
Извинявай за въпроса, но какво налага повторна операция, или аз не съм те разбрала?

При мен специално - ендометриозна киста (налага се да се махне, защото вече надмина яйчника по размер) и трябва да прекъснат втората тръба (първата я махнаха при първото лапаро).

Аз също съм оперирана в Софиямед и мога да кажа само хубави думи за хирурга и екипа.

# 391
  • София
Herz, ако не е тайна - кой те оперира? Аз държах на д-р Нецов, като не съм сигурна дали изобщо оперира само по ЗК без доплащане, аз си доплатих за избор на екип. Ще се видя с него в петък на 9ти за да се уговорим за следващата операция и ми е интересно дали оперира и без изричната такса от 900 и някакви лева за избор на екип newsm78

# 392
Herz, ако не е тайна - кой те оперира? Аз държах на д-р Нецов, като не съм сигурна дали изобщо оперира само по ЗК без доплащане, аз си доплатих за избор на екип. Ще се видя с него в петък на 9ти за да се уговорим за следващата операция и ми е интересно дали оперира и без изричната такса от 900 и някакви лева за избор на екип newsm78

Д-р Нецов ме оперира, платих си като за осигурено лице 900 лв. за избор на екип, престой и всичко, което се налагаше. Доволна съм, за секунда не съжалявам, че избрах този екип, парите дори не ги мисля, важен ми е крайният резултат.

# 393
  • София - Варна
Има ли някой, който са го оперирали леко болнав, запушен леко нос?

# 394
Има ли някой, който са го оперирали леко болнав, запушен леко нос?

Здравей, моята лапароскопия беше в края на миналия месец. Няколко дни преди операцията ме драскаше гърлото и имах запушен нос. При приемането ми в болницата споделих това със сестрата и тя каза, че няма проблем.
Надявам се и при теб да е така.
Успех!

# 395
  • София - Варна
Благодаря за отговора, но аз отложих моята. Имам и температура и ми е много отпаднало; вече 2 дни не мога да стана от леглото. Гърлото и носът минаха почти, но реших да не рискувам.

# 396
  • Пловдив
Здравейте, момичета  Hug
И на мен ми предстои лапароскопия на 20.04. в Селена - Пловдив за премахване на миомен възел по външна задна стена на матката, та ви моля за някаква актуална информация как протича там
Ще бъде с моя гинеколог, който ми даде "график" какво да правя, но все пак  Blush
Седмицата преди интервенцията ми е препоръчал диета без бобови храни, плодове и зеленчуци, като в деня на постъпването - гладна и жадна. Каза ми да си нося само четката за зъби, но мисля да си взема и удобни чехли и мокри кърпи Laughing
Интересува ме дали при упойката се прави интубация? /ще попитам анестезиолога, с когото трябва да се срещна във вторник, но все пак.../
Трябва ли да се направят предварително някакви изследвания или ги правят при приемането в лечебното заведение? /ще съм там 5 часа по-рано/.
С шевове или скоби затварят разрезите или си зависи от лекаря?
След колко време се махат конците или скобите?
Остават ли лепенките след изписването или ги махат?
Правят ли диск със запис от операцията?
Веднага ли ще ми дадат епикризата?
Препоръчват ли антибиотичен спрей за раните?
Мажете ли с нещо белезите и от кога?
Знам, че въпросите ми са много, но ще съм Ви и много благодарна за отговори  Hug Hug Hug
Притеснена съм най-вече за упойката - ще ми е първа пълна анестезия и май се притеснявам, че ще изпусна нещата от контрол  Mr. Green

# 397
  • Перник
Моето лапаро беше в Надежда, там те приемат ден по-рано и ти дават очистително. Моята операция беше с интубиране. Нямах никакви проблеми, към 18 ч бях станала. С конци беше свалят се на 7-ми ден/до тогава има лепенки върху тях, с които можеш да се къпеш. Не се притеснявай и успех Simple Smile

# 398
  • Пловдив
Благодаря  Hug  bouquet

# 399
Здравейте момичета,
Имате ли представа колко е давноста на лапарото?

# 400
  • София
В какъв смисъл давност?

# 401
Ами като проходимост на тръбите. Цветната е 6 мес. чудех се дали и при лапарото е така, след доказана 2 странна проходимост.

# 402
Здравейте момичета,
моята лапароскопия беше преди 22 дни. Имах кисти и на двата яйчника. Притеснява ме това, че още чувствам тежест и дърпане от едната страна. Не трябваше ли вече всичко да е наред?

Благодаря ви  bouquet

# 403
Здравейте момичета,предстой ми лапароскопия в понеделник, но се притеснявам да не ми дойде,защото чувствам, че може би ще стане. Дали ще има проблем ако започна да пия оргаметрил, случвало ли се е на някоя от вас?

# 404
Здравейте момичета,предстой ми лапароскопия в понеделник, но се притеснявам да не ми дойде,защото чувствам, че може би ще стане. Дали ще има проблем ако започна да пия оргаметрил, случвало ли се е на някоя от вас?

Консултирай се с лекар, ние тук може всичко да ти кажем  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт