Предстои ми лапароскопия - тема 7

• 139 484
  • 740
  •   1
Отговори
# 405
И при мен беше така и лекаря ми изписа Примолут нор 2x1 на 12 часа.

Успех!

# 406
  • София
и аз заради лапароскопията отлагах цикъла с оргаметрил.
обаче ми го предписа лекаря и го почнах в определен ден от цикъла.
така в последния момент не знам дали ще има ефект  newsm78

# 407
Здравейте, записвам се в темата, тъй като ми предстои лапароскопия съвсем скоро - в началото на май. Преди седмица и половина ме сви нещо ниско долу и след два прегледа при различни специалисти се установиха две кисти /ендометриозни най-вероятно/ разположени една до друга на десния яйчник. Общият им размер е 3.90 на 2.51. На левия пък има съмнение за дермоидна киста. Избор нямам, с лекарства нямало как да стане. Сега нормално, съм много притеснена от това, което ми предстои. Смятам да направя операцията в Шейново при д-р Румен Велев.
Прочетох, че упойката е с интубация. Може ли някой да ми каже да се притеснявам ли от това? Вкарва ли се тръба в гърлото и ако да, кога се прави това - след като заспиш или преди това? Преживявала съм пълна упойка, но ми сложиха абокат на ръката и през него упойката.  Sad Някой преминал такава операция в Шейново може ли да ми каже колко дни е останал в клиниката и в деня на операцията ли е постъпил? И последно, слагали ли са ви катетър и прави ли се клизма там? Това са все неща, които много ме притесняват. Извинявам се че задавам сто въпроса, четох много във форума, но вече всичко ми е каша в главата  Rolling Eyes

# 408
  • София
И моята операция беше в Шейново. Интибацията няма защо да те притснява. Ти не я усещаш. Дават ти да пиеш очистително, а катетърът го слагат, когато си вече под упойка.
Приемат те предния ден. По изключение може и същия. Нощувките са 2-3. Според състоянието ти.

# 409
Благодаря за отговора,Веси. А какво е по-добре да си взема за операцията-пижама или нощница? По време на операцията с какво трябва да си облечен? С всеки изминал ден ме втриса още повече. Не знам как ще издържа още 2 седмици.  Cry

# 410
  • София - Варна
Най-добре си вземи нощница.
А преди самата операция те ти дават своя, с която е задължително да бъдеш.
После си се обличаш както искаш. Може и пижама, но те съветвам да си с нощница, за да не ти стяга ластикът на пижамата на корема след операцията.

# 411
Здравейте, момичета! И на мен ми предстои такава манипулация...

Ще прехвърля едно важно свое питане от административен характер и тук, защото имам нужда от спешен отговор - направлението за хоспитализация, дадено ми от д-р Савчева в МД, която ме прегледа първа и откри кистата, важи до края на този месец. Смятам да го оползотворя навреме, но искам да знам, какво ще се случи, ако то изтече (нали давността на направленията по принцип е 1 месец), а аз все още не съм постъпила в болница? Има ли как да ми издадат ново, при положение че старото не е усвоено или да ми го презаверят? Rolling Eyes Просто ми се искаше да отида на още 1-2 прегледа, при други гинеколози и тогава да пристъпя към самата операция, а няма да имам особено много време за това, при положение че ми остават само 2 седмици и малко до изтичането на направлението...

# 412
Според мен може да ти издадат ново, но ако върнеш това на д-ра и той да ти издаде същотото с нова дата. Ще започне да тече срокът на новото направление от новата дата.

# 413
Мерси за отговора.  bouquet А това дали е сигурно? Дали ще се съгласи да ми издаде ново, задължена ли е по някакъв начин чисто законово, или? Понеже, ако не е, си е малко на риск.

Но обезателно ще се обадя в "Майчин дом", за да попитам. Дано ми дадат вярна информация, че понякога много подвеждат за такива неща...

# 414
  • София
Гърне, според мен даже е задължително да потърсиш още едно мнение. Тази лекарка те прегледа, видя киста и направо ти написа направление за хоспитализация ли? Знае ли се каква е кистата?  Не трябва ли да се изчака,  за да види тази киста дали ще се махне или да се лекува преди да се пристъпва към операция, макар и лапароскопска?

# 415
mimoni., ситуацията накратко е следната - не бях ходила на гинеколог доста дълго време (около 2 г.), което си отчитам като абсолютно мой пропуск. Поради определени оплаквания напоследък, посетих Савчева в МД, която веднага видя, че съм развила една огромна киста - почти 11 см. Аз също мисля, че киста с такива плашещи размери няма как да бъде третирана с лекарства и се налага относително спешно да се направи операция за отстраняването и'. След това отидох за 2-ро мнение при д-р Божидар Славчев в частния му кабинет (той оперира също така и в "Майчин дом") и той потвърди диагнозата и че се изисква оперативна намеса. Измери кистата и каза, че е 12 см., но това го отдавам на факта, че бях на преглед при него буквално 12 часа, преди да ми дойде цикълът и бях надута като буре. Честно казано, не разбрах какъв вид е кистата ми. newsm78 Това не ми го каза нито той, нито Савчева преди това, а и аз не съм питала, защото до онзи момент не бях запозната с нищо, свързано с кистите и не знаех, че мога и трябва да задам този въпрос.

Сега, както съм споменала и в другата си тема, мисля да отида на преглед и при д-р Румен Велев от "Шейново". Лошото е, че той може да ме запише чак за края на месеца и направлението, което имам за хоспитализация, ще изтече... Та, затова ми е изключително важно да знам дали безпроблемно ще мога да се сдобия с ново. Rolling Eyes

# 416
  • София
Да, ясно. Не съм чела другата ти тема и не знех подробностите. Желая ти успех!

# 417
Здравейте момичета , и на мен ми предстои лапороскопия , но още не съм решила къде. В Шейново с талон от личния лекар доплаща ли се и колко . Ако има момичета които скоро са се оперирали там нека споделят.Благодаря предварително!

# 418
  • София
Оперирана съм в Шейново, но още през 2010. Платих избор на екип.

# 419
А мен ме интересува - принципно, кое е по-добре - "Майчин дом" или "Шейново", чувала съм, че в "Шейново" апаратурата е доста по-модерна, но не знам дали в това има нещо вярно. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт