Предстои ми лапароскопия - тема 7

• 140 090
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
Нормално ли е след лапароскопия да имам кървене?
Здравей, аз имах много слабо 1-2 дни, но на мен ми правиха и хистеро.
на мен ми махаха киста , нещо съм притеснена май не е нормално

# 151
  • Перник
Не се притеснявай, мисля че е нормално, работено е,  рязано е, кога си на преглед?

# 152
Не се притеснявай, мисля че е нормално, работено е,  рязано е, кога си на преглед?
понеделник ще ми махат конците

# 153
  • Перник
Не се притеснявай, мисля че ще спре до тогава, нали не е много обилно?

# 154
Не се притеснявай, мисля че ще спре до тогава, нали не е много обилно?
доста по слабо е в сравнение с цикъл

# 155
  • Перник
Всичко ще бъде наред, ще спре постепенно.  Simple Smile

# 156
Всичко ще бъде наред, ще спре постепенно.  Simple Smile
благодаря  Simple Smile

# 157
  • Перник
За нищо, на мен днес ми махнаха конците и продължавам напред Simple Smile

# 158
За нищо, на мен днес ми махнаха конците и продължавам напред Simple Smile
успех Simple Smile

# 159
  • София
Здравейте момичета, надявах се да не ми се налага да пиша в тази тема, но ето ме тук.

От години съм на хормонално-заместителна терапия с противозачатъчни, заради СПКЯ.
Спрях хапчетата преди 4 месеца, след като последните 6 години съм ги приемала без прекъсване.

За 4-те цикъла, които имах до тук (изненадващо - цикъла е сравнително редовен, но за сметка на това много оскъден), нямам нито една овулация.
Следих се с тестове - с диагностична цел и при евентуално положителен тест - да се потвърди с УЗ и изследване на прогестерон.

В сряда на 09.10 ми беше поставена диагноза параовариална киста в дясно и хидросалпингс на дясна тръба.

Това ми беше първи преглед при д-р Димитър Георгиев от МЦ "Св. Димитър" (с/у Пирогов)
Сега съм на антибиотик за 10 дни като начало, в понеделник пак на преглед.
Обсъжда се лапароскопия за премахване (евентуално пластика, ако е възможно) на дясната тръба
и отстраняване на кистата.  Cry

Тъй като не намерих нищо за този доктор, моля ако някоя от вас има отзиви, да сподели.

Виждам, че по-назад в темата е обсъждан д-р Николай Попов (Вита)
Мисля в понеделник да запазя час при него за консултация, трябва ми и второ мнение, и може би да се оперирам при него, ако няма отзиви за другия доктор....

Някакви насоки от вас, които вече сте преминали през този тип хирургия?

# 160
Здравейте!

Моята лапароскопия беше на 10.10. в I-ва АГ Света София (Тина Киркова), оперира ме д- р Стоянова (невероятен лекар!!!)- махнаха ми киста на ляв яйчник, има съмнение че е ендометриозна, но още не са ми излезли резултатите. Проверили са ми и тръбите- проходими са.
Днес бях да ми махнат конците- заболя ме единствено само при тези на пъпа. Но не е болка за умиране Simple Smile Всичко е наред, моята докторка ми каза, че мога да започвам опитите за забременяване.
Ако не стане и този път, ще се наложи 3- месечно лечение с Диферелин.

За тези, на които им предстои такава операция искам да кажа: няма страшно, самата операция е бърза, след излизане от упойката има болки, но са поносими. На следващия ден те изписват.

# 161
  • Перник
Момичета, преди месец ми направиха лапаро+хистеро. Остраниха полип на матката двете тръби и 2 кисти на единия яйчник, като са махнали и част от него. Този месец цикъла ми закъсня с 5 дни, но пък за сметна на това нямах болки, беше и доста обилен. Бях се разбрала с лекарката на 9-10 ден да отида да ме види, все още имах кафеникаво зацапване, но тя каза, че няма проблем. Днес е 14 ден от началото на цикъла кафявото зацапване продължава. Какво ще ме посъветвате, на някой случвало ли се е?

# 162
  • Балчик-Сливен
Момичета,благодаря ви ,че споделяте усещанията преди и след лапаро.На мен ми престои лапаро заради 3 миомни възела.Ще правя операцията в Света Марина-Плевен при проф.Томов.Притеснението ми е как ще мине като при всички,раждах два пъти със секцио и сигурно имам сраствания,но се надявам всичко да е наред.
Пожелавам на всички здраве и който има цел бебче-да му се случи!!!

# 163
  • София
Здравейте,
Аз правих лапароскопия на 19.11.13г.
Лекар д-р Стаменов и д-р Еленчев.
София
МБАЛ НАДЕЖДА
Много добро отношение, за професионализма да не говоря.
Имаше съмнение за запушена тръба и целта беше да се види какво е точно положението, защото имам ендометриоза ректо-вагиналис, която доктора смяташе, че е много голяма, но за мое щастие доктор Стаменов прочисти тръбите и не е рязал нищо. Видял ендометриозата, което беше и целта и каза да почваме с инвитрото.
Вчера ме изписаха и днес вече се чувствам много добре. Вчера ме боляха рамената - странно защо.
Утре ще отидем до Велинград и се чудя дали мога да мокря (евентуално събота ) дупчиците. Казаха ми, че водата там е много полезна за рани. Но това не е толкова важно. Мога просто да не влизам в басейна. Важното е, че не чувствам никакви болки буквално от излизането от упойката, освен леко придърпване като напрегна корема.

# 164
Д-р Славчев
Варна
Света Анна
безплатно по здравна каса,платих само 10 лв.за престой
Изключителен специалист,много внимателен
Причината,поради която се подложих е проходимост на тръбите,съмение за киста на ляв яйчник,оказа се хидросалпинкс на лява тръба,няма киста.

Общи условия

Активация на акаунт