Предстои ми лапароскопия - тема 7

• 139 333
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
С ехограф не може да се установи категорично срастване. Може само да се заподозре такова, ако дадени органи не са си съвсем на мястото, на което трябва да са.
Например при мен на ехограф се виждаше, че матката е изместена леко наляво и пак лекарите отказваха да дадат финално становище, че се касае за срастване, засегнало матката. Казваха, че може и да е анатомична особеност.

Не вярвам да са ме излъгали, все пак от години ходя на едно и също място на прегледи. Казах, че имам дискомфорт и лекарката ми каза, че имам ужасни сраствания. Не мисля, че има интерес да си измисля. Определено чувствах, че не мога да се разтегна като хората, ако трябва да взема нещо от висок шкаф. Ти не чувстваш ли ограничено движение в определена поза?

# 571
  • При семейството си
Еий, уплашихте Мери_Ан.  Peace Може би до голяма степен е и въпрос на организъм, на анатомия, на конкретна операция (тоест и аз съм съгласна с африканчо). Мери_Ан, слушай си организма, сама ще усетиш какво и как можеш да правиш и все пак се пази.

# 572
  • София - Варна
Не, специално ограничения нямам никакви, а аз имах жестоки сраствания, даже не всички са отстранени. Мога да си спортувам без проблеми, да вдигам тежести, да карам колело, да плувам...
При всеки е различно усещането, някои с много сраствания не ги боли, дурги с малко - ги боли.

Цитат
Казах, че имам дискомфорт и лекарката ми каза, че имам ужасни сраствания

Това не мога да го повярвам. На мен, а и на мои приятелки всички лекари казват, че сраствания и състояние на тръби с ехограф не могат да се видят. В противен случай нямаше да ги има диагностичната лапароскопия за първото и цветната снимка за второто.
Дори моят лекар-оператор /Ненов/, който ме е гледал на ехограф мн пъти, преди лапарото ми каза да се моля да нямам много сраствания, а излязоха кошмарно много в крайна сметка.

# 573
Не, специално ограничения нямам никакви, а аз имах жестоки сраствания, даже не всички са отстранени. Мога да си спортувам без проблеми, да вдигам тежести, да карам колело, да плувам...
При всеки е различно усещането, някои с много сраствания не ги боли, дурги с малко - ги боли.

Цитат
Казах, че имам дискомфорт и лекарката ми каза, че имам ужасни сраствания

Това не мога да го повярвам. На мен, а и на мои приятелки всички лекари казват, че сраствания и състояние на тръби с ехограф не могат да се видят. В противен случай нямаше да ги има диагностичната лапароскопия за първото и цветната снимка за второто.
Дори моят лекар-оператор /Ненов/, който ме е гледал на ехограф мн пъти, преди лапарото ми каза да се моля да нямам много сраствания, а излязоха кошмарно много в крайна сметка.

Споделям при мен как е било и какво са ми казали. Аз съм с операция на миомни възли, не с киста, и не казвам тръби. Не мисля да правя операция за установяване на сраствания и евентуалното им премахване. Както казах, с упражнения подобрих състоянието си. Спортувам, е, силно казано разбира се, два пъти в седмицата йога и един път фитнес. За момента съм ок.

# 574
  • Другата България
 Grinning Е, те няма да се усетят веднага предполагам.
Срастванията.

# 575
Grinning Е, те няма да се усетят веднага предполагам.
Срастванията.

Определено, а и дано да си късметлийка, да нямаш сраствания bouquet Кога те оперираха?

# 576
  • Другата България
Късметлийка със сигурност не съм, като разкажа за премеждията си сама ще се увериш.
В събота ме оперираха.

# 577
Късметлийка със сигурност не съм, като разкажа за премеждията си сама ще се увериш.
В събота ме оперираха.

Надявам се да не е нищо сериозно.

# 578
Здравей Мери_Ан. Аз имам лапароскопия правена миналата година от д-р Велев. Не се притеснявай, била си в добри ръце. Аз нямам оплаквания. Чувствам се прекрасно и дори мисля, че не съм получила никакви сраствания. На мен ми го препоръча колежка оперирана от него. Но е много кофти от страна на д-р Ненов макар да не знаем причините за тази смяна. За съжаление аз имам други проблеми, а именно че вече 4 месеца след последвалото лечение със Золадекс не забременявам. Започвам да се притеснявам сериозно. Дала съм си и този месец и май ще ходим при специалист по репродуктивни проблеми. Но това е за друга тема Sad

# 579
  • Другата България
Много ти благодаря за мнението. bouquet
Притеснението ми е заради това, че изобщо нямах никакво инфо за Велев, просто всичко стана много бързо....а пък след операцията имах включване от Ненов с обяснения как тя не била направена както трябва...но това ще го разкажа после.
Само искам да излезе резултата от хистологията.

# 580
  • София
Е той пък как реши, че не е направена добре? Преглеждал ли те е?

# 581
  • Другата България
 Laughing Не. Гледал е на запис....то историята е дълга, чакай да ми излезе резултата и ще разкажа, то си е сюжет за филм.
Сега се смея, ама тогава ми се ревеше.

# 582
  • София
И на мен ми е интересно.
И аз бая съм го почакала за 5 години дето съм му пациентка. Ама чак пък да ми гледа записа от операция, която друг ми е направил...
Успех! И аз ще чакам разказа с нетърпение

# 583
  • Другата България
Записал ми я е на диск и дискът е в мен, не съм го гледала обаче, не знам какво има на него.
Като ти казвам, че се вкарах във филм, ти не вярваш. Laughing
Не ме питай защо го е направил, нямам отговор на този въпрос.

# 584
  • София
Те всички ги записват. В случай че искаш и друг лекар да погледне какво ти е правено. По-скоро ми е странно, че го е гледал Ненов и е казал, че не е ок.
Колко време го чака? Аз за второто секцио от 6 сутринта. Малката е родена в 17.45.  Mr. Green
За първото не го дочаках и също Велев ми го прави. Та знам за какво говориш.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт