Предстои ми лапароскопия - тема 7

• 139 273
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Правихме по мое настояване, да. Доктора беше на мнение за лапаро.
Тръбата ми е запушена от матката директно. Течност не попадна вътре при хидротубацията. А в другата мина всичко и премина без препядствия.

Няма да навлизам в подробности защо настоявах за стимулацията. В крайна сметка направих само един фоликул от страната на отпушената тръба. Но това няма значение по темата, а и за мен вече, защото сега и другата ми тръба не става.

# 661
  • От Луната
При ТВЛ бебеправене може да се започне от същия месец още ... ако няма сериозни корекции, ако от следващия МЦ имаш зелена светлина.
Аз на следващия правих инсе ...

# 662
Здравейте момичета. И на мен ми предстои лапароскопия - откриха ми киста на единия йчник с размер 5 см. В момента пия Дуфастон, а миналия месец пих оргаметрил, но резултат нямаше. Дано да се повлияе, но засега всички доктори при които ходих смятат, че ще трябва да я оперирам. Говорят, че е ендометриозна, което прочетох, че само от преглед с ехограф несе вижда, но.... Искам да попитам има ли такива, които са правили лапароскопията без избор на екип и къде? Имаше ли лошо отношение заради това, че не сте избрали екип? А някоя от вас правила ли си е трансвагинална лапароскопия и ако "да" колко платихте за нея?

# 663
  • От Луната
Катя, аз правих твл преди два месеца и ми излезе точно 920лв с медикаментите. Правих я при д-р Калчев и съм много доволна и от анализа и от възстановяването. След деня на лапарпскопията вече си ходех, ядях, пазех се около седмица, но нямаше кой знае какви неразположения, понякога ме боли повече по време на цикъл.

# 664
Катя, аз правих твл преди два месеца и ми излезе точно 920лв с медикаментите. Правих я при д-р Калчев и съм много доволна и от анализа и от възстановяването. След деня на лапарпскопията вече си ходех, ядях, пазех се около седмица, но нямаше кой знае какви неразположения, понякога ме боли повече по време на цикъл.
Това в клиника Малинов ли е? И как става уговарянето на ТВЛ - предполагам, че трябва да отида на преглед при доктора? Каква е цената на този преглед? А от към болничен престой как стоят нещата? Питам , тъй като не съм се отделяла от детенце и той много тежко преживява това да ме няма.

# 665
  • От Луната
Да в Малинов, първичен преглед е 50лв.. Процедурата е в един ден, после си се прибрах. Може да отидеш на преглед и док ще ти обясни всичко. Процедурата е в началото на МЦ, за самия преглед не е от значение деня.

# 666
Да в Малинов, първичен преглед е 50лв.. Процедурата е в един ден, после си се прибрах. Може да отидеш на преглед и док ще ти обясни всичко. Процедурата е в началото на МЦ, за самия преглед не е от значение деня.
Много ти благодаря зя инфото,Синеока. Heart Eyes

# 667
  • От Луната
Много ти благодаря зя инфото,Синеока. Heart Eyes
За нищо, желая ти късмет! Имаш право и на болничен, но аз не го ползвах.

# 668
Здравейте, и аз мисля ако съм със запушени тръби,тъй като правих ЦС и резултата ще разбера утре, следващата ми стъпка да е трансвагинална лапароскопия в Клиника Малинов. искам  да попитам колко време преди това трябва да запиша час , т.е. ако се обадя сега колко трябва да чакам, с месеци ли се чака ? Отделно съм и с ПКЯ тази ТВЛ помага ли за този проблем?

# 669
  • От Луната
Zleteto, лапароскопия без преглед не става, обади се и запиши час за консултация, избери си лекар (аз бях при д-р Калчев), той ще те види на ехограф и ще прецени, кога е най-добре да се направи.

# 670
  • София
За съжаление моя проблем не може да се разреши с ТВЛ и ще ми правят лапароскопия през корема.
Имайте предвид, че ако тръбата трябва да се отстрани, не става с твл.
И аз ще правя моята при Калчев, за сега такъв е плана.
След около месец ще е моята. После ще разказвам. Стискайте палци ехографа да бърка и да не съм с хидросалпингс Simple Smile

# 671
Zlateto, не се чака с месеци. Аз се обадих за час и ми дадоха за след 6-7 дни. Това е за д-р Калчев. Не знам как стоят нещата за д-р Семерджиева, но предполагам, че и за нея не се чака толкова много. Така че звънкай смело и записвай час.

# 672
  • София
Час за Калчев взех от вторник за четвъртък Simple Smile имаше и за петък.
Или съм попаднала на свободна седмица, или не е толкова зает графика Simple Smile
Доктора е много печен според мен Simple Smile

# 673
  • От Луната
Те си имат предвидени часове за такива неща, така че графика сутрин им е пълен, но винаги има как да се вмести някой в следобедните часове. Между 13-16часа са първичните прегледи и там има как да се размества графика. Сутрин е митинг пред лабораторията  Crazy . Важно е да кажете за какво сте точно и ще ви вместят.

Брайда, стискам палци! Всичко ще е наред!  Praynig Hug Praynig

# 674
  • Сливен
Момичета здравейте май въпроса ми не е много за тука но никъде не можах да намеря отговор на въпроса ми.След втора коремна операция (общо това е трета една лапароскопия и две коремни) кога мога да почна да спортувам или да си правя упражненията вкъщи.Минали са два месеца оператора ми даде зелена светлина,НО наскоро ми изби един конец (с вътрешни съм шита разорбиращи) и хирурга който ми го вади(беше доста дълъг конеца 😨😨😨) каза да не дигам тежко.Та много съм объркана на предната коремна бях с доста усложнения (пркъснати два уретера и поставени дабъл джей стендове) и след година даже две почнах да се натоварвам  физически но сега да чукна на дърво нямах усложнения.

Общи условия

Активация на акаунт