Автоимунен тиреоидит на Хашимото (28)

• 76 761
  • 740
  •   1
Отговори
# 450

Merelenda февруари тази година захарта ми беше 5.9 при граница 6.1,нооо вечерта бях се набухала с крем карамел и един доста сладък сладкиш...предполагах,че ще е висока и затова не й се стреснах. Начев ми е казвал,че за захар 12 часа не трябва да е приемана храна преди изследването...не,че го спазих и последния път Whistling
Да, правилно.
Аз преди не съм се съобразявала с изследванията и храната, и винаги са били ок, без значение какво съм яла.
Сега обаче, след като правя чести контроли ме предупредиха, че е добре сладко да не хапвам предния ден. 12 часа да не съм яла. Може само вода.
И се съобразявам.

# 451
Здравейте сигурно е дискутирано в темата но нямам време да търся. Днес трябва да си направя ТСХ, трябва ли да си пия сутринта елтероксина или не? Дано някой ми отговори бързо.

# 452
Ами, май аз ще съм първа, но не помня точно, какво писаха момичетата.
Едни се изследват преди хапчето, други след него.
Май беше, ако ще изследваш само ТСХ няма значение дали си пила хапчето или не, а ако ще пускаш и другите хормони не трябва да си пила хапчето.
Май за по-сигурно дай кръв без да си го пила, после ще го изпиеш.

# 453
Много пъти наистина е коментирано това и на мен най-логично ми се видя следното - ако се пуска Т4 не се пие хапче, а ако само ТСХ - няма значение. Аз пускам основно ТСХ и май само веднъж съм го пускала без да съм пила еутирокс сутринта.

# 454
Сигурно е късно вече, но да се разпиша, аз не пия нищо преди каквито и да било изследвания, за по-сигурно.

# 455
Днес ходих да си правя изследвания за отичането на краката. Следобяд ще ги взема.Аз също преди да правя изследвания не пия лекарства и ги правя на гладно.

# 456
Днес ходих да си правя изследвания за отичането на краката. Следобяд ще ги взема.Аз също преди да правя изследвания не пия лекарства и ги правя на гладно.
Какво пусна за изследване? Пиши после как са резултатите.

# 457
Merelenda, благодаря за разяснението. Моята кръвна захар все се върти около 4.6-4.8, а магнитчето ме стресна с нейното "4.9, което не е кой знае колко зле" Laughing

# 458
Аз съм от хипер-  темата, но да се разпиша и тук.
До скоро бях на комбинирано - метизол и ел тироксин.  Бях питала лекарката дали да пия лекарствата преди контрола и тя ми каза, сутрин на гладно без лекарства, за да можело да се види какво е положението от предишния ден. Не ми е споменавала за кои хормони се отнася. Винаги така си ходя на изследване, без кафе и лекарства. А и в самата лаборатория съм чувала да обясняват на др. пациенти за щитовидните хормони същото, питат ги дали са пили лекарства или кафе.

# 459
Merelenda, понеже ми отичат краката личния ми лекар ми пусна да направя Т4, албумин и други но не се сещам като ги взема ще пиша. Искам да попитам някой от вас пил ли Тибетски капки на живота. Преди време четох в един вестник и в нета от жени които са ги пили че имало ефект и подобрение при Хшимото. Аз си поръчах и днес ще ми пристигнат и започвам да ги пия. Или ще се подобри състоянието или ще се влоши, накрая каквото стане.  bouquet

# 460
Аз съм от хипер-  темата, но да се разпиша и тук.
До скоро бях на комбинирано - метизол и ел тироксин.  Бях питала лекарката дали да пия лекарствата преди контрола и тя ми каза, сутрин на гладно без лекарства, за да можело да се види какво е положението от предишния ден. Не ми е споменавала за кои хормони се отнася. Винаги така си ходя на изследване, без кафе и лекарства.
за пръв път чувам за комбинирано лечение с метизол и ел тироксин  newsm78 аз съм на метизол и ТСХ ми е 4,4 и Начев каза, че трябва да ми предпише още нещо, но още не съм ходила при него.

# 461
Аз съм от хипер-  темата, но да се разпиша и тук.
До скоро бях на комбинирано - метизол и ел тироксин.  Бях питала лекарката дали да пия лекарствата преди контрола и тя ми каза, сутрин на гладно без лекарства, за да можело да се види какво е положението от предишния ден. Не ми е споменавала за кои хормони се отнася. Винаги така си ходя на изследване, без кафе и лекарства.
за пръв път чувам за комбинирано лечение с метизол и ел тироксин  newsm78 аз съм на метизол и ТСХ ми е 4,4 и Начев каза, че трябва да ми предпише още нещо, но още не съм ходила при него.
Ааа често се случва, зависи от диагнозата. В началото ме водеха базедова болест и бях само на метизол, но понеже няколко пъти минах от хипер в хипо и пак в хипер, решиха че съм хашитоксикоза и ме комбинираха с ел-тироксинн. За да компенсира потъването от хипер, в хипо. Сега от три месеца съм само на тироксин

# 462
за пръв път чувам за комбинирано лечение с метизол и ел тироксин  newsm78
И аз съм от темата за хипер и съм на Тирозол и л-тироксин.

# 463
За Метизол, Пропицил и Тирозол - със сигурност сутрин не трябва да се пие хапчето преди изследване. За тези, които са на тироксин съм чела само коментари на момичетата в темата. Аз не съм приемала досега тироксин - (с Хашитоксикоза съм), че ако е за ТСХ изследване нямало значение хапчето, а ако се изследват и други хормони не трябва да се пие. Не знам кое е правилно и кое не, но наистина, най-добре е изследванията да се правят без лекарства. Simple Smile

За комбинирано лечение - често се среща. Комбинират най-вече, ако ТСХ стои в долни граници и има нужда от тиреостатик, а ФТ4 от своя страна пада и се налага предписване на тироксин.

Seti Beti, на каква доза метизол си, за да поддържаш ТСХ 4,4?
Колко ти е ФТ4 или скоро не си го изследвала?

# 464
Merelenda, пия метизол по 1 таблетка дневно, може би от една година съм на тази доза. Преди 2 месеца ТСХ беше 2,7, фт4 около 14 май беше, не са пред мен изследванията. За съжаление сега не изследвах ФТ4, а само ТСХ  Tired а то сигурно ще е нужно  Tired като знам каква съм паника стане ли въпрос за вземане на кръв...... не ми се ходи да си правя нови изследванията!

Общи условия

Активация на акаунт