Автоимунен тиреоидит на Хашимото (28)

• 76 810
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
  • София
 Момичета, лекарите ви кои лаборатории ви препоръчват като най-точни / в София имам предвид/?
Днес ходих в Ендокринологията, но резултата ще е готов чак в понеделник следобяд.  newsm78
Преди ходех в Рамус, но д-р Еленкова ми препоръча лабораторията в Ендокринологията.

# 481
Момичета вземах си изследвания FТ4 е 15.51. другите изследвания са албумин - 47 , общ белтък 70  и всички на орината са добре  само има уробилиноген - неувеличен/ а референтната стойност е  нормал/. Препоръчайте ендокринолог в София. Аз съм от Хасково и искам да си направя контрола при специалист в София.  bouquet

# 482
Момичета, лекарите ви кои лаборатории ви препоръчват като най-точни / в София имам предвид/?
Днес ходих в Ендокринологията, но резултата ще е готов чак в понеделник следобяд.  newsm78
Преди ходех в Рамус, но д-р Еленкова ми препоръча лабораторията в Ендокринологията.
Аз ходех в Цибалаб, но там хормоните ми ставаха на другият ден. Последният път ги правих в Бодимед, там бяха готови след 14ч. същият ден. Най-добри отзиви съм чула за Бодимед.
Ти защо точно в Рамус си ходила, някой лекар те насочи, или?

# 483
  • София
Никой лекар не ми я е препоръчвал Рамус, а я търсих удобна като място и работно време. Нямам оплакване от тях, но д-р Еленкова изказа леки съменения за резултатите. Преди време се съмнявах и аз за един резултат от Рамус, та на следващия ден ходих в Бодимед и бяха същите стойности, както в Рамус.
В Ендокринологията най-неудобно се оказа. Плащаш в подземието, прекосяваш болницата, после се качваш на 4 ет. в лабораторията и ако има лежащо болни първо те минават и после другите. Нямат достъп в Интернет и чак на следващия ден стават резултатите, а в моя случай както съм дала кръв днес /петък/, та резултат чак в понеделник.

# 484
В Ендокринологията най-неудобно се оказа. Плащаш в подземието, прекосяваш болницата, после се качваш на 4 ет. в лабораторията и ако има лежащо болни първо те минават и после другите. Нямат достъп в Интернет и чак на следващия ден стават резултатите, а в моя случай както съм дала кръв днес /петък/, та резултат чак в понеделник.
Е дано поне резултатите са им читави.
На мен ендото ми каза или Цибалаб или Бодимед.

# 485
  • София
На мен пък или Кандиларов или Бодимед. Аз изследвам в Кандиларов.

# 486
  • София
и аз в Кандиларов Peace
бяха ми направили мазало,преди няколко месеца с една утайка #Cussing out та накрая безплатно ми правиха пкк #2gunfire

# 487
Аз съм много доволна от Бодимед, обаче във филиала при поликлиниката на ул. Коперник. За секунди ме боцват, докато се усетя и готово, никога там не съм имала проблем. Преди това ходех пак при тях, но на ул. Бузлуджа, еее там една баба по 15 минути не може да ми вземе кръв и все викаха някой друг.
Иначе отивам към 10:00 часа, а към 14:00 вече ми ги има в интернет. Много съм доволна и до сега не съм имала някакъв вид объркване или подозрение за неточности.

# 488
От 1 месец пия селен и противозачатъчни и ми излязоха пъпки по гърдите и гърба.Да ли може да е от тези лекарства?

# 489
  • София
Привет момичета!
Може ли да се обърна към вас в тази тема за един кратък коментар на тези ми стойности, виждам че са в референтните граници, но вие като по-запознати мислите ли, че е възможен проблем, ехография ще мина на 20.05.
Изследването е в лаб-я Санте, ако това има значение.
Благодаря предварително!

TSH    3,52        mlU/l      /0.27-4.20/
MAT    21,26   IU/ml      /0.00-34.00/

# 490
alpha_beta, за първи път ли изследваш щитовидни хормони и някой доктор ли те насочи по симптоми?
Принципно няма нещо притеснително по показатели. Лека хипофункция на щитовидната жлеза.
След ехографа и на база симптоми, доктор ще прецени дали да предпише тироксин, или да следиш хормоните на определен период от време.
Ако целта на изследването на хормоните е планиране на бременност, нещата стоят по различен начин и често се налага терапия.

# 491
  • София
Мереленда, благодаря ти!
За втори път изследвам, първият път беше преди много години.
По симптоматика заподозрях хипо функция и отидох на лекар.
НЕ планирам бременност, на 44 г. съм.
Имам и нарушения в цикъла от скоро и затова реших първо да изключа прпоблем с ЩЖ и тогава ще ходя при АГ-то.

# 492
Здравейте момичета.
Искам да направя консултация при втори ендокринолог.С Хашимото съм.Ходих при д-р Начев,засега не взимам лекарства,тъй като тсх ми е в норма,но имам убийствено високи тат и мат.Имам болки в гърдите и не знам дали това не е свързано с болестта.Колебая се между д-р Маргарита Виткина и д-р Здравко Каменов .Моля за лични впечатления на хора,които са ги посетили.Предварително благодаря.

# 493
Здравейте Simple Smile
Попрочетох малко от темите назад, но се пообърках малко. Аз съм с хормонални проблеми от десет години, но до сега не съм имала такива с щитовидната жлеза. Лекувала съм ИР, като бях постигнала нормални граници за 3 години, в които не приемах никакви лекарства. Лекувах се при К. Тодорова. От доста време вече имам много обилен и кратък цикъл, който много пречи на ежедневието. Прочетох , че при някои от вас има тревожност, но не разбрах това от лекарствата ли е или е признак на проблем с щитовидната жлеза? Изобщо имам почти всички симптоми, които се описват за проблема, но според прегледа на ехограф от миналата година имам дискретни изменения на жлезата. Хормони предстои да изследвам сега. Вчера взех направлене и тази седмица се надявам да успея да направя и изследвания и преглед при друг леакр, който още не съм избрала. Възможно ли е с макар и малки изменения видяни на ехограф от изследванията да се види такъв проблем?

# 494
Здравейте Simple Smile
Попрочетох малко от темите назад, но се пообърках малко. Аз съм с хормонални проблеми от десет години, но до сега не съм имала такива с щитовидната жлеза. Лекувала съм ИР, като бях постигнала нормални граници за 3 години, в които не приемах никакви лекарства. Лекувах се при К. Тодорова. От доста време вече имам много обилен и кратък цикъл, който много пречи на ежедневието. Прочетох , че при някои от вас има тревожност, но не разбрах това от лекарствата ли е или е признак на проблем с щитовидната жлеза? Изобщо имам почти всички симптоми, които се описват за проблема, но според прегледа на ехограф от миналата година имам дискретни изменения на жлезата. Хормони предстои да изследвам сега. Вчера взех направлене и тази седмица се надявам да успея да направя и изследвания и преглед при друг леакр, който още не съм избрала. Възможно ли е с макар и малки изменения видяни на ехограф от изследванията да се види такъв проблем?
Изследванията на хормоните, антителата + ехографа + симптомите, които имаш - ще покажат дали се касае за автоимунно заболяване, дали само за някакви промени/изменения във функцията на щитовидната жлеза, без да има автоимунен процес.
Минала си през ехограф, сега изследванията ще покажат дали се налага да се приемат някакви лекарства или само на определен период да пускаш хормонални изследвания и да се консултираш с ендокринолог.

Цитат
Възможно ли е с макар и малки изменения видяни на ехограф от изследванията да се види такъв проблем?
Не разбрах точно въпроса, но изследванията + ехографа + палпиране на жлезата от доктор + симптомите, които имаш - всичко това е нужно за поставяне на правилна диагноза и при нужда да се предприеме лечение.
Принципно е възможно да има изменения в жлезата ехографки, но хормоните да са в норми, възможно е и обратното. Състоянията и заболяванията са различни. Едни налагат лечение, други само проследяване на определен от доктора период. Simple Smile

Здравейте момичета.
Искам да направя консултация при втори ендокринолог.С Хашимото съм.Ходих при д-р Начев,засега не взимам лекарства,тъй като тсх ми е в норма,но имам убийствено високи тат и мат.Имам болки в гърдите и не знам дали това не е свързано с болестта.Колебая се между д-р Маргарита Виткина и д-р Здравко Каменов .Моля за лични впечатления на хора,които са ги посетили.Предварително благодаря.

Цитат
но имам убийствено високи тат и мат
Те са само за поставяне на диагноза. Трудно се повлияват от някакви добавки. По-скоро от промяна в начина на живот - спорт, здравословна храна, спокойствие, йога, медитация, релаксация. Има споделен опит на момичета в темата за алтернативно лечение на Хашимото във форума.

Цитат
Имам болки в гърдите и не знам дали това не е свързано с болестта
Болки в самите гърди, или в гръдния кош, сърдечна болка, стягане, задушаване?

За доктор Каменов съм чувала в темата. Мисля, че са доволни от него. Другата докторка не съм я чувала.

Общи условия

Активация на акаунт