Прием в ясли и детски градини в Пловдив -5

• 48 317
  • 749
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
п.с. Моля някой да ми каже наистина какво следва за нашия случай щом не сме приети никъде Thinking Ще я разпределят ли?
Нали не очакваш някой автоматично да  "разпредели" детето някъде. Гледаш къде има свободни места и подаваш там документи. Друг е въпросът в кой квартал ще е това и теб ще те устройва ли. До края на август ще има още едно класиране.
Не, не сме в същата градина, където ни бяха приели, защото няма места, приеха ни в градината по второ желание.Изобщо не го очаквах, явно бабата ги е насмела и ги е направила на бъз на коприва сутринта и за действали повече от светкавично, тъй че истината е, че трябва да си търси човек правата.

Това е странно-ако беше във "виновната" градина-ок. Но така какво следва-система, не система, ходиш, вдигаш скандал или каквото там е необходимо и пак влизаш. Де факто аз не виждам причина за жалба в конкретния случай от конкретната градина, в която  е прието детето. Тогава на каква основа да се страхуват и да осигуряват място?!!!
М да. А дали не са ви приели във второто желание, просто защото е имало места там? Те няма какво да се плашат от жалба, за разлика от първата градина, където сте били приети. Според мен това "отписване" още тогава си е плачело за жалба, а и не е късно. Памперсът не е основание едно дете да не бъде прието или пък отписано от градина.  То аз се ядосвам за тоя случай, представям си на вас какво ви е.

# 646
Като се замисля, може и Табакова да е права, наистина да е имало свободни места точно в тази детска градина, а всичко останало да е било просто някакво съвпадение.

Последна редакция: чт, 01 авг 2013, 16:52 от gitadam

# 647
  • Sofia, Bulgaria
искам да попитам излезнаха ли резултатите за ясли newsm78

# 648
За яслите нищо не знам, би трябвало в сайта да има съобщение.

# 649
п.с. Моля някой да ми каже наистина какво следва за нашия случай щом не сме приети никъде Thinking Ще я разпределят ли?
Нали не очакваш някой автоматично да  "разпредели" детето някъде. Гледаш къде има свободни места и подаваш там документи. Друг е въпросът в кой квартал ще е това и теб ще те устройва ли. До края на август ще има още едно класиране.
Не, не сме в същата градина, където ни бяха приели, защото няма места, приеха ни в градината по второ желание.Изобщо не го очаквах, явно бабата ги е насмела и ги е направила на бъз на коприва сутринта и за действали повече от светкавично, тъй че истината е, че трябва да си търси човек правата.

Това е странно-ако беше във "виновната" градина-ок. Но така какво следва-система, не система, ходиш, вдигаш скандал или каквото там е необходимо и пак влизаш. Де факто аз не виждам причина за жалба в конкретния случай от конкретната градина, в която  е прието детето. Тогава на каква основа да се страхуват и да осигуряват място?!!!
М да. А дали не са ви приели във второто желание, просто защото е имало места там? Те няма какво да се плашат от жалба, за разлика от първата градина, където сте били приети. Според мен това "отписване" още тогава си е плачело за жалба, а и не е късно. Памперсът не е основание едно дете да не бъде прието или пък отписано от градина.  То аз се ядосвам за тоя случай, представям си на вас какво ви е.

За каква жалба си е плачело отписването, като детето изобщо не е посещавало детска градина?
Поради каква причина да се блокира място за дете, което реално би посещавало детската градина?

gitadam, видях, че в другата тема питаш за Искра. Ако избираш между Мирослава и Искра, категорично първата. Миналата година ги проучвах много подробно, от Искра имам и няколко лични впечатления Peace.

# 650
Заради това, че на детето са му отказали да посещава детска градина, в която е било прието, защото е все още с памперс. Отделно, когато е родителите са решили да подадат документи за електронно класиране се оказва, че детето е в системата и се води записано в градината, а реално не е точно така. Това предполага доста различни неща-дали друго дете е посещавало и е плащало таксите на мястото на приетото?Дали са получавали държавната субсидия за това заето/незаето място? Дали заради това не са му отказали мястото, за да вредят "наш човек" и т.н, и т.н.
Съответно и отваря място за жалба.

# 651
За жалост в Мирослава не ни приеха.То и аз в нея исках, но не се получи с тези точки, които ги имахме.
да, нещата стоят както Золка поясни.Без да казвам името на градината, реално това се получи.

Понеже по думите на директорката сме отписани в градината , тръгнах да подавам на ново документи и видях, че фигурираме до юли в системата, уж сме отписани в градината, пък по системата се водим в нея, няма да се очудя, ако на мястото на моето друго дете е посещавало, защото се оказа, че детето ми е присъствало през годината, а реално не било там и един ден.Това е някакъв абсурд!
Ако не бях решила да регистрирам детето и да участваме за свободните места в 2 група може би нямаше да разбера за този проблем.

Последна редакция: пт, 02 авг 2013, 14:10 от gitadam

# 652
  • Пловдив
защото се оказа, че детето ми е присъствало през годината, а реално не било там и един ден.Това е някакъв абсурд!
В такъв случай излиза, че някой злоупотребява с данните на детето... Аз не бих оставила нещата така Peace

# 653
То е ясно, че нещата не са читави в градините и че в доста от тях уреждат техни си деца по втория начин, няма да се очудя ако манипулират и електронната система.

Последна редакция: пт, 02 авг 2013, 14:40 от gitadam

# 654
Извинявам се  Peace. Разбрах, че майката не е искала да пусне детето на градина декември, а не , че е отказано да го приемат.
gitadam, защо не подадохте жалба още тогава? На какво основание отказват посещения на прието дете?

# 655
Ние трябваше да тръгнем януари месец, дори подадохме декларация, че сме съгласни детето да започне да посещава градина, когато стане на 3.
Отказаха ни затова, че още е с памперс.Сега от вас разбирам, че още тогава има нарушение, а това което разбрахме в края на юли, просто не го коментирам.

Последна редакция: пт, 02 авг 2013, 16:14 от gitadam

# 656
  • Sofia, Bulgaria
моля ви ако има някои които чака резултати за септември да ми каже дали са излезли резултати.И още нещо искам да попитам какви са тези точки които се дават от ДЗ и къде мога да ги видя. newsm78

# 657
  • Пловдив
моля ви ако има някои които чака резултати за септември да ми каже дали са излезли резултати.И още нещо искам да попитам какви са тези точки които се дават от ДЗ и къде мога да ги видя. newsm78
На първа страница има линк със сайта за електронно класиране. За септември -за ясли, градини?

# 658
  • Пловдив
И за двамата родители ли изискват да нямат задължения към Община Пловдив или само за този,който е подал заявлението?

Последна редакция: вт, 06 авг 2013, 19:00 от Балли

# 659
  • Пловдив
И за двамата родители ли изискват да нямат задължения към Община Пловдив или само за този,който е подал заявлението?
От теб зависи- ако искаш да ползваш точка и за двамата ще трябват две бележки. По принцип даже не е задължително да се представи такава бележка за липса на задължения, но така се печелят точки.
Като написах "печелят"- ей, като в някакви игри на късмета сме!

Общи условия

Активация на акаунт