Прием в ясли и детски градини в Пловдив -5

• 48 834
  • 749
  •   1
Отговори
# 390
Цитат на: t_tabakova link=topic=713380.msg
25383320#msg25383320 date=1370781627
iagudka мисля, че те разбрах. С един родител точките ще са по-малко- няма как. Но пък има и друго- може би като видят, че има повече такива деца ще обявят още свободни места по този критерий на второ класиране- става въпрос за градините. Може би разкриват повече такива места, там където има повече желаещи и затова в някои градини са повече, а в други по-малко. Едва ли директорите самосиндикално решават това.
krems82 в сравнение с предишните набор 2010 се води слаб- може това да е причината.

местaтa не сa по критерии, a по квотa - общо клaсирaне и по социaлни критерии, единствено със СОП сa отделени. Тaкa че нямa кaк дa пуснaт местa по този критерий. И кaкво тогaвa е социaлното нa товa клaсирaне и нa тaзу квотa след кaто сирaците, полусирaците и децaтa нa сaмотни мaйки сa вън??

Освен товa считaм, че aко някой бе седнaл и го сметнaл предвaрително товa нямaше тaкa дa се получи.
От сaмaтa общинa служител кaто говорехме се изпуснa и кaзa, че в последствие сa се усетили, че кофти се е получило.
Обaче нaс товa кaкво ни грее след кaто не искaт дa признaят официaлно и системстa остaвa дискриминaционнa.

# 391
  • Пловдив
Обaче нaс товa кaкво ни грее след кaто не искaт дa признaят официaлно и системстa остaвa дискриминaционнa.
Ок, подай тогава жалба в РИО например. Може и дело да заведеш, както в посочения от теб случай. Може да пишеш в подфорума "Родители отглеждащи сами децата си" за да потърсиш там хора в същото положене.  Peace

# 392
Здравейте момичета.Имам един въпрос.Имам бебче на 20 дни,кога трябва да подавам документи за детска ясла.Понеже с баткото подадах като беше на 2 месеца и едва ни преха,та затова питам.Пък и сега е електронно и за яслите,нали?

# 393
За яслите има ежемесечни класирания за свободните места. Най-много свободни места има септември. Т.е, за ясла ще подаваш когато решиш да го пращаш на ясла бебчето  и ще си следиш свободните места съответно. Времето на подаване не оказва влияние в новата електронна система, просто участваш в съответното класиране.

# 394
Късно се включих в темата, но като гледам до тук и като ви чета май е пълна каша.
Сега четох заявлението - пиеше "месторабота", не адресна регистрация. sparkling eyes , не споря с теб, но това е меко казано нелогично, ама това да е само...

Оф,не знам вече. Честно Tired Да, и аз сега влезнах да видя какво пише и "Месторабота в административен район". А работа не ѝ пише никъде къде ѝ е офиса,как се доказва това,,а като тръгнеш да ги проверяваш фирмите,излиза адрес,където са регистрирани,нали така Thinking Не знам,объркана съм.
Специално за това не бива да губиш точката си
Ако си служител - то в трудовия договор пише - фирма ------ и място на работа ------ /адреса на филиала, клона, обекта/. Една фирма може да има във всеки район обекти и служители.
Всичко може да бъде доказано с вътрешнофирмени документи
Питайте защото бюрокрацията е голяма и ако не бях прочела тук, че може копия от последните платежни за самоусигуряващите се, се бях засилила да вадя бележка от НАП за една година назад и не ми мърдаше един ден чакане.
А всичко е много по-просто отколкото се опитват да го изкарат.

# 395
Здравейте, относно местоработата са ми отговорили по този начин, копирам директно
Здравейте!
Съгласно  Приложение №2, публикувано в секция "Нормативни документи" на сайта на  Системата за електронно централизирано класиране, в Допълнителните критерии, в т. "3.4. Месторабота на родителите в адм. район на детското заведение" е предвидено ползването на предимство. Същото се доказва със служебна бележка от работодателя с ЕИК, изх.№, адрес на месторабота, мокър печат и подпис. В документа следва да се впише адреса на местоработата Ви.

# 396
  • Пловдив
Здравейте, относно местоработата са ми отговорили по този начин, копирам директно
Здравейте!
Съгласно  Приложение №2, публикувано в секция "Нормативни документи" на сайта на  Системата за електронно централизирано класиране, в Допълнителните критерии, в т. "3.4. Месторабота на родителите в адм. район на детското заведение" е предвидено ползването на предимство. Същото се доказва със служебна бележка от работодателя с ЕИК, изх.№, адрес на месторабота, мокър печат и подпис. В документа следва да се впише адреса на местоработата Ви.
Ами така е и мисля, че през няколко страници се дъвче това, не знам какво не е ясно още.

Ако си служител - то в трудовия договор пише - фирма ------ и място на работа ------ /адреса на филиала, клона, обекта/. Една фирма може да има във всеки район обекти и служители.
Пример- може централният офис да е и в София, а вие реално да работите в Кучка в Пловдив. Издават бележка, с адреса на обекта, където работите.  Peace

# 397
Ок,аз все пак написах адреса ,където е регистрирана фирмата,защото това ми дава пък  точка. Peace Ще извадя бележка с този адрес(стига да ни приемат де,че с тези 15т ooooh! за никъде не сме),все пак фирмата е на таткото и няма да се разправяме с това може или не може да се извади бележка с адреса,както тук някой беше казал,че не може да пишат адреса на фирмата,заради някаква фирмена политика Tired

# 398
Здравейте, момичета! Да се запиша и аз в темата. Ние ставаме на 2год. през ноември. Рано ли е все още да кандидатстваме за ясла? И още един въпрос: при положение, че все още съм в майчинство могат ли от фирмата да ми издадат служ. бележка?

# 399
По принцип за ясла се кандидатства месец за месец, моя съвет е да не чакаш до ноември, а да подадеш заявление някъде септември, защото тогава се очаква да има най-много свободни места за яслите. Има риск обаче да ви приемат и тогава ако пуснеш детето, ще се наложи да си прекъснеш майчинството месец-два по-рано.
Няма проблем от фирмата да ти издадат служебната бележка, но това става след като детето е прието в яслата.

# 400
Благодаря за бързия отговор! А при положение, че в район Южен има само 4 ясли трябва ли да попълня и още една от друг район? В сайта за електронно записване дават, че няма свободни места по яслите в момента( в повечето ). Има ли смисъл да се подава заявление и има ли класирания за месеца?

# 401
Благодаря за бързия отговор! А при положение, че в район Южен има само 4 ясли трябва ли да попълня и още една от друг район? В сайта за електронно записване дават, че няма свободни места по яслите в момента( в повечето ). Има ли смисъл да се подава заявление и има ли класирания за месеца?
Не е задължително да попълниш и петте желания. Ако няма обявени свободни места, значи няма класиране за съответната ясла. Ще си ги следиш от сайта.

# 402
Момичета, нали кандидатстването става предварително, т.е в обявените срокове за това. Въпросът ми е - може ли когато се обявят свободни места и тогава да се кандидатства?
Още нещо - бележката от ГРАО може ли да я взема примерно сега или трябва да е след като детето е прието в яслата?
Благодаря на отговорилите!   bouquet

# 403
  • Пловдив
да аз първо подадох без да изчакам свободните места,после като ги обявиха-подадох наново
Ами ако не ив приемат в яслата,за какво ти е тази бележка

# 404
да аз първо подадох без да изчакам свободните места,после като ги обявиха-подадох наново
Ами ако не ив приемат в яслата,за какво ти е тази бележка

Благодаря ти!

Все още не мога да се ориентирам кое класиране е за ясла или детска градина? Трябва ли предварително да съм видяла обявените свободни места за съответното заведение и по това да се ориентирам. Ако не съм го направила обаче как да разбера. Не ме линчувайте за въпроса, явно е много прост отговора, но аз не мога да схвана схемата.......  Embarassed

Последна редакция: ср, 12 юни 2013, 08:56 от данина

Общи условия

Активация на акаунт