Електронни здравни досиета?

• 7 629
  • 93
  •   1
Отговори
# 30
  • UK
Аз пък намирам нововъведението за нужно.
Доколкото съм чувала в цял свят е така и когато отидеш при специалист за 1-ви път, а после е нужно и 2 или 3 път да го посетиш отново него или някой друг, не е нужно да си разказваш историята хронологично от раждането, едва ли не, до сегашно време ooooh!
Всичко това, въпросния се очаква да прочете от досието ми. Пък аз, дали ще искам код, а дали, ще го ползвам е друг въпрос Crazy

# 31
Имам електронен подпис и отдавна си следя здравното досие. Не се знае като си видите здравното досие, дали няма да установите, че сте се оплаквали от нещо и сте лекувани, без да знаете за това.
thumbsup
Точно това установих за малката ми дъщеричка днес. Страдала е от диспепсия, хрема и т.н. без аз да знам.  Shocked Явно е ходила сама на доктор ( преди две седмици навърши 1 годинка).
Така че, хора, информирайте се. Не отнема много време и не боли  Mr. Green

# 32
  • Дива Индия
fiona_tr, подайте жалба!

# 33
  • Ямбол
Сега наистина ще стане интересно.
Някой знае ли как трябва да се постъпи, т.е. какъв е редът, след като се разбере, че в здравното досие има неточности, добавени диагнози? Ще трябва ли да доказваме, че не сме боледували от нещо?

# 34
Някой знае ли как трябва да се постъпи, т.е. какъв е редът, след като се разбере, че в здравното досие има неточности, добавени диагнози? Ще трябва ли да доказваме, че не сме боледували от нещо?
И аз това се питам. Вероятно може да се предизвика проверка на доктора, но на кого ще повярват... Ще бъде моята дума срещу тази на доктора, не мислите ли? Как аз ще докажа, че не съм водила дъщеря си на лекар?   newsm78

# 35
Как аз ще докажа, че не съм водила дъщеря си на лекар?   newsm78

Никак. След като не е предвидено пациентът да подписва документ, с който лекарят да докаже прегледа/процедурата, смисъл от това да го следим няма.
Как проверявате за децата? С ваш персонален код ли?

# 36
Как аз ще докажа, че не съм водила дъщеря си на лекар?   newsm78

Никак. След като не е предвидено пациентът да подписва документ, с който лекарят да докаже прегледа/процедурата, смисъл от това да го следим няма.
Как проверявате за децата? С ваш персонален код ли?
Да, с моя персонален код мога да проверя здравните досиета на децата си (до 18г.)

# 37
  • UK

Как аз ще докажа, че не съм водила дъщеря си на лекар?   newsm78

И аз това се питам. Вероятно може да се предизвика проверка на доктора, но на кого ще повярват... Ще бъде моята дума срещу тази на доктора, не мислите ли? Как аз ще докажа, че не съм водила дъщеря си на лекар?   newsm78

Те кога ги въведоха тези досиета, че кога ги и попълниха, че и грешна информация им натряскаха Crazy

И още нещо, което аз не разбирам, всеки доктор ли, ще може да ми попълва из досието и аз дефакто newsm78 едва след това, ще мога да видя, какви нещица ми е изтряскал там ooooh! А на кого да се оплача (не съм проверявала има ли норм. уредба за тези досиета), на кого да се оплача, освен на Арменския поп Laughing

# 38
  • Ку-куландия
След като не е предвидено пациентът да подписва документ, с който лекарят да докаже прегледа/процедурата, смисъл от това да го следим няма.
В 99% от случаите в които сме били на преглед, аз или децата, ни дават за подпис лист с номер, дата, номер на практиката на лекаря извършил прегледа и всички данни на пациента(мисля, че беше Амбулаторен лист) с диагноза, направените манипулации и назначено лечение.

# 39

Те кога ги въведоха тези досиета, че кога ги и попълниха, че и грешна информация им натряскаха Crazy

И още нещо, което аз не разбирам, всеки доктор ли, ще може да ми попълва из досието и аз дефакто newsm78 едва след това, ще мога да видя, какви нещица ми е изтряскал там ooooh! А на кого да се оплача (не съм проверявала има ли норм. уредба за тези досиета), на кого да се оплача, освен на Арменския поп Laughing

Подозирам, че системата си я е имало, за да се отчитат лекарите пред Здравната каса. Просто сега ни дадоха  достъп и на нас. :
И май е време да го потърсим този Арменски  поп.   Flutter

Последна редакция: вт, 16 апр 2013, 23:18 от fiona_tr

# 40
След като не е предвидено пациентът да подписва документ, с който лекарят да докаже прегледа/процедурата, смисъл от това да го следим няма.
В 99% от случаите в които сме били на преглед, аз или децата, ни дават за подпис лист с номер, дата, номер на практиката на лекаря извършил прегледа и всички данни на пациента(мисля, че беше Амбулаторен лист) с диагноза, направените манипулации и назначено лечение.

Аз пък абсолютно никога не съм се подписвала, освен при болничен престой. Даже и там не съм сигурна, че съм се подписала на всички манипулации и изследвания. По-скоро не съм.

# 41

Аз пък абсолютно никога не съм се подписвала, освен при болничен престой. Даже и там не съм сигурна, че съм се подписала на всички манипулации и изследвания. По-скоро не съм.
И аз така

# 42

Същото мога да кажа и аз. Обаче моята майка има измислена диагноза-глаукома.

# 43
Влязох да видя на мъж ми досието, че има Ел подпис. НИЩО не пише вътре Simple Smile
С изключение на инфо за личен лекар.. което не е вярно от 13 години насам Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 44
Аз пък с електронен подпис не мога да вляза. Забива и направо заспива.  newsm78
Утре пак ще пробвам.

Общи условия

Активация на акаунт