миналата седмица се проверихме с електронен подпис в семейството - при мен не излиза нищо, освен избора на личен лекар, и това е правилно, тъй като наистина не съм го ползвала - 2 пъти за последните 15 години съм се пробвала, единият път не се доредих, на втория докторът предложи да ми проведе профилактичен гинекологичен преглед [с най-добри чувства, в смисъл искаше да е изряден, не че го подозирам в нещо извратено примерно], което естествено отказах предвид условията в кабинета и качеството му на НЕспециалист и от тогава реших да си се оправям сама и да не я ползвам тая здравна система, освен ако не се наложи крайно
но мъжът ми е посещавал няколко пъти в предишни години по различни проблеми и там ни беше интересно - оказа се, че освен известните нам посещения, е имал и други, както и разни здравословни проблеми, за които не сме чували - последно на 2 януари е бил с пиелонефрит и съответните изследвания и направления за това - голяма новина за нас! решихме все пак, че е станало някакво объркване, обаче като чета колко е масово почват да ми се оформят различни мисли и да се вбесявам!
значи може някои като малоумни дълги години наред да плащаме осигуровки, като ни дойде реда все да няма пари в Касата и да ходим на частно, а масово докторите да вписват несъществуващи медицински дейности, които да им плащат, или в другия вариант - да ги ползва някое неосигурено лице... пълна трагедия е в тая нашата държава