Електронни здравни досиета?

• 7 607
  • 93
  •   1
Отговори
# 60
Дали може да се вземе този код и от ДКЦ-тата или трябва да се ходи до централата?

# 61
  • Дива Индия
Кодът се получава в РЗОК лично.

# 62
Успях да отворя амбулаторните листове. Имало блокирани изскачащи прозорци. Що изследвания съм правила покрай анемията и цистита, а аз да не знам.  Crossing Arms Оплакванията ми като съм ходила за цистит са били "болки в дясната тазобедрена става".  Joy
Добре дошла в отбора  yes Ние си имаме описани оплаквания: "Майката съобщава за чести изхождания на детето с примеси на слауз,не повръща, афебрилно." и съответно предписани лекарства: ПАНАДОЛ 4Х5МЛ. ХИДРАСЕК 10МГ 3Х1 ПР.. МИЛУПА HN 25-ХРАНА.  Тц, тц, тц. Явно страдам от амнезия  #Crazy
Аз се шегувам, но е и жалко. Защото постоянно се приказва как са били малко парите за здравеопазване. А от друга страна, ако някой вади статистика от тези данни, ще излезе, че сме доста болнав народ.  newsm12

# 63
Идиоти, аз пък искам да се откажа от услугата личен лекар, ама не може, длъжна съм да я ползвам.

# 64
Това означава, че лекарите ви са пускали фалшиви прегледи и са прибирали едни пари. А ако са пускали и фалшиви направления за лаборатория, това означава, че са в комбина с някоя лаборатория и са прибирали още пари за тези направления. Имам известни контакти в тази област и знам, че масово се прави, най-вече от личните лекари. Подавайте жалби в Касата! Не оставяйте нещата така! Ще им направят проверка, ще ги глобят, а може и да си загубят договора. Знам за една лаборатория с прекратен договор заради жалба от пациент, че с талон на негово име са извършени изследвания на друг човек, макар че не лабораторията, а личният лекар трябва да си загуби договора. Това е пълно мошеничество и източване на Здравната каса.

Последна редакция: ср, 17 апр 2013, 23:59 от Guess Who

# 65
А ако са пускали и фалшиви направления за лаборатория, това означава, че са в комбина с някоя лаборатория и са прибирали още пари за тези направления.

Тя лабораторията е в същата клиника. Обаче това е направо скромно. Този лекар ми е от юни 2011. Предишната я смених, защото цяла зима не можах да се вредя за преглед, а пипнах на няколко пъти грип. Чаках няколко пъти по 2-3 часа, звънях й по телефона, тя не вдигаше, ходех вечер в неотложната помощ и накрая се отказах от нея. Тя има няколко хиляди пациента - бебета, деца, възрастни, т.е. всичко живо. Преди това бяхме при друг лекар в същата клиника, той напусна и всички ни прехвърлиха при тази, която преди това беше лекар само на малкото ни дете. Сега се оказва обаче, че същата нея зима само март месец съм ходила шест пъти при нея. Шест пъти. Аз всъщност не успях нито веднъж да вляза на преглед за цяла зима. Не искам да си представя в по-глобален план за какво крадене става дума.

# 66
Ами да. Защо да те преглежда? Тя жената си пуска първични и вторични прегледи и без да си е мръднала пръста прибира от касата едни пари. Не пиша конкретно какви пари, защото за различните възрасти и дейности парите са различни, но всеки може да погледне в сайта на касата кое как се плаща. В глобален план краденето е огромно. Да, сумите не са особено високи, но като се насъберат става интересно.

# 67
  • София
Тъпото е, че освен че точат касата, ЛЛ създават и неточна картина, за здравното състояние на пациента. Още не съм си извадила код да прегледам моето, но съм сигурна, че ще имам разни "болежки". Защото не съм ползвала услугите на личния от доста години. А като гледам те точат точно от такива, които не ги посещават често.

# 68
  • София
като чета темата, май ще си направя труда да отида до ЗК да си поискам код. Ако се окаже, че са ми/ни пускани направления, а в същото време съм плащала на частно, защото "направленията свършиха", то не знам какво ще направя, ама няма да е никак хубаво. Надявам се ЛЛ да се окаже чист.

# 69
  • Дива Индия
Янечек, имаме задължение да плащаме здравни осигуровки, но не сме длъжни да ходим при GP-то, което сме избрали. Може при друго, но ще му плащаме. А можем и да го сменим GP-и то си.  Peace  Simple Smile

# 70
Не, аз не искам да си избирам личен лекар, не искам да имам, а няма как това да стане. И искам като се разболея и се наложи да си ползвам здравните осигуровки, то това да не е обвързано с лечение според клиничната пътека и ако го откажа, да не ми се покркият разходите за акупунктура да кажем. И за болничните се отнася същото - не ми се полагат, защото съм болна, а само ако вляза в болница и се подложа на малоумното лечение, което ми предлагат.

# 71
Освен в сградата на РЗОК-София на ул. „Енос“ № 12-14, в столицата кодът за достъп се издава и в общинските офиси на Столичната РЗОК в “Люлин” – ул. “Кореняк” 17, “Младост” – ул. “Свето преображение” 20, “Красно село” – ул. “Генерал Тошев” 15-17, “Подуяне” – ул. “Ем. Васкидович” 51, и “Надежда” – ул. “Хр. Силянов” 77.

# 72
  • В две мънички очи...
Аз също имам прегледи които не съм ползвала.
Бясна съм просто и мисля да пускам жалба за проверка към здравната каса.
Изобщо не ми пука дали ще си загубят договора или ще ги глобят. УНГ-то ми е пускал че ползвам физиотерапии а аз глупачката пих лекарства като идиот и след месец ме повтори още по ужасно. И сега изведнъж разбирам че са ми правили и физиотерапия.
Освен това ми фигурира някакъв странен настойник който няма нищо общо с мен и за чието съществуване разбрах като си видях досието. Та не мисля да им се размине и без това в повечето случаи трябва да си плащам защото все няма направления или нещо друго. Поне да не е два пъти. За всеки случай ще уведомя и педито че мога да виждам какви ги пишат въпреки че при детето всичко е коректно.

# 73
  • В две мънички очи...
Успях да отворя амбулаторните листове. Имало блокирани изскачащи прозорци. Що изследвания съм правила покрай анемията и цистита, а аз да не знам.  Crossing Arms Оплакванията ми като съм ходила за цистит са били "болки в дясната тазобедрена става".  Joy

Shocked Знаех си, че ще лъснат тези злоупотреби. Искам сега да накарат всички да върнат парите в касата. Също така искам да си имаме индивидуални здравни сметки. Някакъв малък% от вноската да отива за солидарното здравеопазване, другото да си е за лично ползване. С такъв контрол, доста пари от здраве ще спестим ми се струва. Стига с тая солидарна с-ма, щото е солидарна само към крадците.

Подкрепям напълно!

# 74
  • Варна.
Да се запиша, че ми стана интересно.

Общи условия

Активация на акаунт