Мартенче се появи и родителите си ощастливи.

• 36 016
  • 723
  •   1
Отговори
# 525
  • USA, Steak State
Първата ни количка беше на Chicco и е 3 в 1: количка, кош за новородено и стол за кола. Нашият беше с база, т.е. самата кошница, хайде, нека е кошница, се маха и слага, а базата остава монтирана на седалката.
Елис, кошът за новородено е ето това:

Това се монтира на рамата на количката, сещаш ли се? Но може да се ползва и за самостоятелно пренасяне. Лошото е, че в един момент много започва да тежи, особено както нашият юнак е вече 7кг. вчерашно теглене. Отделно, на Chicco нещата за мен са безумно тежки и неудобни, затова ги отсвирихме.

Абе аз си представях тези легналите кошове, ама не можех да си ги представя сложен кола. Мерси, че ме светнахте. Научих нещо ново.  Mr. Green Това ми се струва супер удобно, но тук 10000% съм сигурна, че не са позволени.

I am Ruth Сетих се онзи теб за твоя Микаел, че нали много папка и искаш да го почваш да го захранваш... Можеш да опиташ друго, пак се води захранване, но е съвсем леко. Слагай му кашичка в млякото и смени бибите с по-големи дупчици. Знам, че тук при нас е масова практика и за такива ящни дечица е добра алтернатива пред пълното захранване. Ако искаш ще се поразровя допълнително за информация да не говоря на изуст.

Преди време бях повдигнала въпроса пред педи за захранването и тя с половин уста ми каза, че практиката тук е след 4ти месец, но тя смята, че е рано и детето ще е предразположено към алергии. Най добре било след 6ти месец. И смятам да я послушам. Като навърши 6 месеца ще го почна с кашичка.

Донка, аз съм насреща при възникнали въпроси за захранване. Можеш да се водиш с мен ако ти се чака до 6ти месец, ако не ще ти пускам листовките, които се дават при 4 месечния преглед тук, където е обяснено с какво и колко да започнеш да захранваш.  Peace

# 526
Обелвам крушата и изцеждам с марличка.коликите слава богу не се варнаха.Аи на него много му харесва Laughing.днес лекарката ми каза че мога да му давам и от череша.

# 527
От череша не бих давала сок на толкова ранен етап - ако ще не педиатър, ами Господ да слезе да ми го каже Mr. Green
Елис, мерси, че си се сетила за Юнак Балкански - ще ти бъда благодарна за повече инфо около идеята ти  bouquet
Иначе, на следващата консултация задължително ще обсъдя размислите си около ранното захранване. Купих си и аз една книга за захранването и храненето - има много онагледени рецепти, пише кое става за замразяване, има рецепти за всяка възраст на детето, че даже и идеи как от едни и същи продукти да направите пюре за бебето, храна за по-голямото дете и вечеря за изгладнели родители, което ми се вижда добра идея за по-стегната организация на и без това липсващото време.

# 528
  • София
I Am Ruth , коя е книгата?
мен ме интересуват най-вече начините за съхранение на разни плодове и зеленчуци, ще ме заринат с такива лятото и ми се ще да запазя и за зимата.
заела съм се във форума да си намеря информация, обаче нямам толкова свободно време.

# 529
Здравейте мами, как да ви намеря във Фейсбук ?

# 530
# 531
  • Пловдив

Донка, аз съм насреща при възникнали въпроси за захранване. Можеш да се водиш с мен ако ти се чака до 6ти месец, ако не ще ти пускам листовките, които се дават при 4 месечния преглед тук, където е обяснено с какво и колко да започнеш да захранваш. 

TheBlackWidow много ще ти бъда благодарна. Още незнам кога ще захранвам бебата, защото като отида в САЩ трябва първо да се ориентирам. Бебата ще е започнала 4 месец когато отидем там, но незнам там какви хумани има. Ние нали имахме проблем с хуманите и сега сме си намерили нашата на Хип комбиотик, но незнам дали там има такава.
  Моят съпруг е военен, учи там във военна база и незнам въобще към кой ще се обръщам за въпроси свързани с бебето. Сигурно ще има, но още незнам сигурно ще разбера чак като отида, но аз искам да съм подготвена.

# 532
  • USA, Steak State

Донка, аз съм насреща при възникнали въпроси за захранване. Можеш да се водиш с мен ако ти се чака до 6ти месец, ако не ще ти пускам листовките, които се дават при 4 месечния преглед тук, където е обяснено с какво и колко да започнеш да захранваш. 

TheBlackWidow много ще ти бъда благодарна. Още незнам кога ще захранвам бебата, защото като отида в САЩ трябва първо да се ориентирам. Бебата ще е започнала 4 месец когато отидем там, но незнам там какви хумани има. Ние нали имахме проблем с хуманите и сега сме си намерили нашата на Хип комбиотик, но незнам дали там има такава.
  Моят съпруг е военен, учи там във военна база и незнам въобще към кой ще се обръщам за въпроси свързани с бебето. Сигурно ще има, но още незнам сигурно ще разбера чак като отида, но аз искам да съм подготвена.

Similac е с най- разнообразните видове АМ. Ще ви пасне.

# 533
бамбарадамбара, това е книгата http://www.book.store.bg/p33908/hranene-na-bebeto-i-deteto-prakt … a-sara-liuis.html
Много хора не са привърженици на гледането на дете по книга и сигурно имат право, ама като ни е първо, поне ориентир да имам някакъв. Книгата не е нещо особено, но това с рецептите ми допада, а и най-просто е обяснено кое какво и кога, без излишни плямпания.

# 534
Момичета как да ви намеря във фейсбук? Мояе т мъник беше много неспокоен след ваксините,надявам се днес положението да е по добро,иска постоянно да го гушкам.Дано да му мине, че ми е много жал.

# 535
Здравейте момичета,
и аз си имам мартенче и отдавна ви чета тайничко, но сега реших да се запишем официално при вас. Grinning И ние ще заминаваме за САЩ скоро и писането и четенето тук много ще ми помагат за захранването, което сте обсъждали. Hug

# 536
Жълта роза, добре дошла!   bouquet От момичетата тук TheBlackWidow живее отдавна в Щатите и би могла да ти даде съвсем адекватна информация относно тамошните практики. А има и две деца, което направо я издига в очите ми  Party

# 537
Здравейте! Аз отдавна не съм писала тук, че съм по-активна във ФБ. За помощта, аз подадох документите в края на март и края на април ми я бяха превели. Освен това ми казаха, че оригинала на акта за раждане им трябва 2 седмици и аз си го взех доста преди да ми преведат помощта, и тогава си взех заповедта.
За захранването, моята педи казва при 4 навършени месеца, но на мен ми се струва рано. Тъй като ходим на консултации и в Токуда, където се роди малката, там ми препоръчват захранване след 5 навършени месеца, и аз мисля да ги послушам. Казаха, че и меню ще ми направят кога какво да въвеждам. За протокола сме 5700, 63 см, само на кърма.
Хубав ден на всички!

# 538
Boryana9, там има ли детска консултация? В смисъл, може ли да се води там детето? Стана ми любопитно за менюто - доста биха ме улеснили... Сега ще ровя да видя имат ли страница и да се информирам малко, защото никога не съм имала досег с "Токуда".

# 539
Хриси, има неонатологичен кабинет, но то си консултация. Има си кантарче, за дължината да се мери, както си е в нормален кабинет. Отделно вече има и педиатрия, но мисля, че до 1 г. се води в неонатологичен к-т, а после в педиатрия. Записваш си час на локалната АГ регистратура за платен преглед. Но когато отида следващия път, ще споделя какво са ме посъветвали за храненето.

Общи условия

Активация на акаунт