На очакването иде край, ще гушнем бебчовците си през МАЙ !

• 28 253
  • 731
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Само да уточня, че от 2012 г. майчинството се изчислява не 18, а 24 месеца назад.

# 136
Jos,Belle,мерси за съветите.Надявам се да сме овладели положението без да пия нищо.Ей до сега бях навън с една позната се засякохме, тя на 30.04 и е термина и голям лаф падна 1,30 сме седяли и обсъждаме кое къде и как.Тя май май познава и Дидолиния от лекциите в окръзна.А тя как ли е ? Как са бебоците?

# 137
  • София

Идвам от Начев.. ще се кърмим  newsm44 или поне Л-Тироксина няма да пречи. Той каза, че наистина високите дози не е препоръчително, но висока доза може да е над 200 мг  Shocked
Взема се по друг начин- кърмим се (първо за деня кърмене), пия Л-Тироксин и 2 часа не кърмя- това. Под контрол на ТСХ 45 дни - попитах го за тези 20, а той каза- то тогава всички хормони ще са полудели и може да се даде фалшив резултат, за това дава 2 седмици след раждане малко да се стабилизират и месец след това на нормалната си доза.  Hug

# 138
Само да уточня, че от 2012 г. майчинството се изчислява не 18, а 24 месеца назад.
Ужас, минахме един период с половин заплати и ако се връща 2 год назад той ще влезе в сметките #2gunfire Малко, че съм още на работа и разбрах преди малко че ще трябва заради недовършени неща да идвам и другата седмица  Close, ами и това  Crazy ама че ден #Cussing out Отивам да се гръмна #Cussing out

# 139
Аз не съм на работа вече колко...2 седмици ли са.Изгубих представа за времето  Joy 
Да, 24 месеца е.Но на мен си ми е едно и също, няма никакви промени миналите две години.
От вкъщи си правя някои неща и помагам на шефката,мизерни пари ще ми плащат за тия неща, но пак ще си купя нещо с тях.След раждането, като се поокопитя съм се разбрала, че пак мога да взимам някои неща за вкъщи. Ама ще видим.
Честно да ви кажа май няма да се върна след майчинството в тази фирма.Всичко е идеално де, нямам забележки, но...нещо различно.Може всъщновт да се върна, да си имам сигурно и тогава да търся някаква друга работа, че като знам отношението на работодателите към жена с малко дете.
Но е доста далеч, ще му мисля.
А и ми се промъкват разни идеи за второ висше или магистратура като си завърша този бакалавър.Едни такива странни идейки.
Някоя ще взима ли помощта за студентки? Аз не, защото съм задочно, а и нали прекъснах, че трябва да съм на практика, докато раждам.

# 140
  • Бургас

Под контрол на ТСХ 45 дни - попитах го за тези 20, а той каза- то тогава всички хормони ще са полудели и може да се даде фалшив резултат, за това дава 2 седмици след раждане малко да се стабилизират и месец след това на нормалната си доза.  Hug

И на мен ми казаха, че висока е доза 200 и че няма проблем да се кърми, но защо тогава се тиражират доста и други версии не знам... имам усещането, че голяма част от лекарите и педиатрите не са никак наясно по въпроса. Както и да е.
Не те разбрах - в твоя случай ти на дозата отпреди раждането ли оставаш по време на кърменето или на дозата от бременността /в случай, че са различни/?
И последно около 40 дни след раждането ли ти иска първата контрола?
Вярно е, че след раждането всички хормони откачат... и хем не е хубаво да се бърза с изследването, хем не е хубаво да се бави ...

# 141
Здравейте момичета !
schani аз си бях направила километричен списък за болницата но не бях приготвила нищо, чаках да влезна в 9 месец  Simple Smile а родих 3 дни преди това. Та тръгнах с едно пликче само с кърпа превръзки и бельо и нощница  Mr. Green Та не го мисли и без багажа си родих  Mr. Green
Да дам отчет Алекс е добре качил е още 80 гр за 2 дни и вече сме 1,800кг  Hug Hug Hug
още сме с жълтеница и малко тежко преминава и са му вливали пак плазма но лекарите казаха че ни е притеснително и е нормално да я кара по тежко защото е слабичък и имунитета му не е като на голямо бебе , но важното е че е стабилен и расте !

# 142
  • София

Мон.. на дозата преди да забременея оставам- 75 мг. В момента съм на 137.5 и така до раждането. Начев каза 45 дори, а не 40- 2 седмици да се оправят хормоните и 30 дни, за да се види все пак как влияе дозата  Peace Според мен педиатрите имат някаква стара информация или частична за лекарствата на щитовидната. Може би така е било преди  newsm78 Моята каза 75 мг, но най-добре да говоря с ендокринолог, който да реши.

Силви, браво на малкия Алекс, все така да расте.  Hug

# 143
От днес съм в 45 дневния болничен....хайде не остана

# 144
  • Между Пирин, Рила и Родопите
Ох, момичета, да се оплача: на прибиране сега в къщи се спънах и паднах  Sad
Супер изплашена съм. Боли ме много левия крак, че от коляното надолу е целия прожулен, но друго не ме боли.  ох, дано на бебо му няма нищо.
 Praynig

# 145
  • София
Удари ли корема или настрана падна,бебето движи ли се?Отиди да те видят,няма да ти е спокойно иначе Confused

# 146
Усещаш ли бебето?  И наистина как падна? Аз зимата паднах на лед, но на хълбок.Бях синя но на корема и беба нищо им нямаше.
 За успокоение все пак може да отидеш на лекар, че сега с тези големи кореми е по-опасно ми се струва.

# 147
  • Между Пирин, Рила и Родопите
Удари ли корема или настрана падна,бебето движи ли се?Отиди да те видят,няма да ти е спокойно иначе Confused
Поуспокоих се малко.
Честно казано, нямам спомен как паднах, но съдейки по това, че само единия крак ме боли, явно странично съм паднала. Не ме боли корем,не ме боли десен крак, нямам ожулвания никъде, дори на ръцете, освен на левия крак.
Бебо си мърда по график - като всяка вечер и на ляво като се обърна и на дясно.
За съжаление, съпругът ми е нощна смяна и сме сами с малкия. чЧухме се с лекарката - каза, да се успокоя и да полегна. При каквито и да е оплаквания да звъня, да пия но-шпа и ментов чай и да си легна.
Сега ще ходя да ви чета

# 148
  • София
А и ми се промъкват разни идеи за второ висше или магистратура като си завърша този бакалавър.Едни такива странни идейки.
Някоя ще взима ли помощта за студентки? Аз не, защото съм задочно, а и нали прекъснах, че трябва да съм на практика, докато раждам.

При всеки е различна ситуацията, но аз например към момента съм с бакалавърска степен. Ако кандидатствам и ме приемат редовна форма на обучение в каквато и да е магистратура мога да се възползвам от помощта. Не съм решила още твърдо, но срещу такса за кандидатстване и една семестриална такса мога да получа помощ от 2880 лв. независимо дали след това ще завърша или не тази магистратура. newsm78 Оказа се, че повечето магистърски програми набират студентите си с конкурс по документи и дори не трябва да се подготвям по какъвто и да е начин...

# 149
Не трябва ли да си студентка по време на бременността  Rolling Eyes Не знам всъщност при магистратурите как стоят нещата, кога започва една учебна година  newsm78 Значи може и през майчинството да ти я дадат?
Аз не, че бих кандидатствала само, за да я взема..но обмислях да мина редовно последната година(ако може), защото явно задочно не се справям добре и ми е трудно по някои предмети. И ако се брои дали си студентка и след раждането..по време на майчинство  Rolling Eyes
Сестра ми взе тази помощ.Спомням си, че и бяха казали, че трябва да избира-или майчинството всеки месец, или тази помощ.И тя реши майчинството, но накрая се оказа, че може и двете.

Общи условия

Активация на акаунт