На очакването иде край, ще гушнем бебчовците си през МАЙ !

• 28 253
  • 731
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Не трябва ли да си студентка по време на бременността  Rolling Eyes Не знам всъщност при магистратурите как стоят нещата, кога започва една учебна година  newsm78 Значи може и през майчинството да ти я дадат?
Аз не, че бих кандидатствала само, за да я взема..но обмислях да мина редовно последната година(ако може), защото явно задочно не се справям добре и ми е трудно по някои предмети. И ако се брои дали си студентка и след раждането..по време на майчинство  Rolling Eyes
Сестра ми взе тази помощ.Спомням си, че и бяха казали, че трябва да избира-или майчинството всеки месец, или тази помощ.И тя реши майчинството, но накрая се оказа, че може и двете.

Трябва детето да не е на повече от 6 месеца при представяне на уверението, че си студент в редовна форма на обучение. Уверение може да ти се даде веднага след като излезе класирането за съответния университет, записал си се и си си платил такса за обучение. Повечето кампании са през лятото и в началото на есента можеш да имаш заветното уверение т.е. ако раждаме през май ще спазим изискването за 6 месеца. И да, проверих изрично че тази помощ няма връзка с майчинството и си се изплаща съвсем отделно. Могат да се вземат и двете, но студентската помощ се плаща еднократно, а другата е всеки месец.

# 151
Да, те изпитите са обикновено Юни месец, до Септември трябва да си се записал и редовните започват октомври семестъра.Нашите мисля, че ще го хванат, щом е до 6-тия месец. Аз съм отложила от зимен, до зимен семестър та си мисля, че ако мина редовно също ще мога да го хвана.
Сестра ми я бяха нещо объркали счетоводителките на нейния мъж. Хиляда неща я объркаха, това може, онова не може.накрая се оказа, че всичко може. Добре, че някъде месец-два преди раждането разбраха, че все още той може да я наеме на договор при себе си и да взима майчинство. Мисля, че още не беше въведено това за 24-те месеца.   
Скоро ще свърши първата година на майчинството и та от милионите 35лв, ще взима 280..доколкото помня  newsm78

# 152
Минавам само да кажа 4е утре ще ми махат серклажа,не се знае дали няма да ме оставят и в болнцата  Rolling Eyes ве4е ми е притеснено и се вълнувам ... дано вси4ко е наред,моля ви стискайте ми пал4ета !

# 153
Ани, много стиснати палчета за днес, не се притеснявай, всичко ще е наред с теб и бебко Hug Hug Hug Hug Hug
Белл, и аз още два дни и свършвам с работата, таа съм свикнала, че направо не знам как ще свикна,ама сигуено няма да е лощо.
Сигарет, как си днес? Всичко наред ли е?Важното е да не си си ударила корема, а щом бебчо си мърда, всичко ще е наред.Само кракът ще те поболява, но дано мине скоро Hug Hug Hug
Мон, вие как сте днес?
Анум, добре ли си?
Дидолиния, как сте вие тримата?
Силви, малкият сладур добре расте, браво на него Hug Hug Hug Hug

# 154
  • Между Пирин, Рила и Родопите
Добро утро и от мен!
Спокойно мина нощта, Нанинка, бебо бушува както обикновено, но коляното ми е  Shocked
Не помня от кога не е било в този вид  Twisted Evil има-няма 25 години  Joy hahaha
И на мен ми остават 3 дни
Но понеже заместничката е чисто прясна - смятай какъв тормоз ще е поне месец.
Анни,   Hug Praynig Peace ще те чакаме да се включиш, кураж   bouquet
Рейни, при Емил Начев ли ходиш? Той ми е градски. А брат му е гинеколог, знаеш ли?
*Belle-Etoile*, честно казано и ние с мъжа ми коментирахме магистратурата -сериозно се замислям да я отметна и нея през майчинството.

Момичета, спорен ден на всички  Heart Eyes

# 155
Сигарет, моят заместничка е от  месеца вече, ама не е като да не звъни като не съм в офиса, така че смятай Simple Smile Ще мине коляното, важното е бебчо да е добре.
И ММ ме кара да отметна и аз една магистратута докато съм в майчинство и се замислям да ви кажа, може и да го направя.То само ще ми е плюс в крайна сметка.А и може да е кандидатства за тези пари.А май четох, че детето трябва да е до година май да даже, не само 6 месеца.Но и аз като Белл смятх , че за октомври ще се вместим.

# 156
  • София
А май четох, че детето трябва да е до година май да даже, не само 6 месеца.Но и аз като Белл смятх , че за октомври ще се вместим.

И аз прочетох в темата за тази помощ, че е до 1 година, но после се оказа, че са направили промяна и 6 месеца бил последния вариант в закона.

Последна редакция: ср, 10 апр 2013, 09:33 от stanislavchen

# 157
  • Бургас
Добро утро! Hug
Стиснати палци и късмет на Анни  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover Не се тревожи, избутахме я до тук, всичко ще е наред и занапред  Hug

Cigarette, дано бързо мине коляното и всичко е ок  Hug И аз оня ден полетях по едни високи стълби, че не видях едното стъпало и стъпих накриво, но успях в последния момент да се задържа  ooooh! Представям си какво ти е било  Hug

Нанинче, с теб какво стана? По-добре ли си?  Hug

Буена ако случайно мине насам, моля да ми каже до коя дата са ѝ казали да пие магнезий, на мен до 18-ти най-много, та затова се чудя кога да го спра пак... хем да няма много стягания, хем да изкарам до датата ...

# 158
  • София
А и ми се промъкват разни идеи за второ висше или магистратура като си завърша този бакалавър.Едни такива странни идейки.
Някоя ще взима ли помощта за студентки? Аз не, защото съм задочно, а и нали прекъснах, че трябва да съм на практика, докато раждам.

При всеки е различна ситуацията, но аз например към момента съм с бакалавърска степен. Ако кандидатствам и ме приемат редовна форма на обучение в каквато и да е магистратура мога да се възползвам от помощта. Не съм решила още твърдо, но срещу такса за кандидатстване и една семестриална такса мога да получа помощ от 2880 лв. независимо дали след това ще завърша или не тази магистратура. newsm78 Оказа се, че повечето магистърски програми набират студентите си с конкурс по документи и дори не трябва да се подготвям по какъвто и да е начин...

Добро утро момичета,
  За да вземате такава помощ , трябва да сте редовна форма на обучение  и молбата да се пусне преди навършване на годинка на детето ( а не 6 месеца  Peace.  Доколкото разбрах са въвели и нов член , че трябва висшето да се изкара до края, т.е ако прекъснете , паричките трябва да се върнат . Тази помощ няма нищо общо с майчинството , може да вземете и двете. Помощ може да се вземе и ако детето е родено след като сте завършили ( но в същата година и сте били бременни докато сте следвали )Аз горе долу ще съм така. Май месец ще съм семестриално завършила и ми остават само държавните изпити през юни (ако успея да чета ) . Иначе периода за разглеждане на документите е 3 месеца след подаване на молбата към НОЙ.

Ани , стискаме палци всичко да е наред и още малко бебока да се задържи   bouquet

# 159
  • София
Мон,и на мен така ми казаха,до към 18ти,при мен е по-сложно,че аз слагам и инжекции за разреждане на кръвта и тях трябва да спра тогава Rolling Eyesще ми е тегаво да не взимам нищо,ама явно няма друг начин,че иначе ще кръвна много ConfusedВ момента допивам опаковка магнерот,после са ми останали няколко прахчета диаспорал,ще взимам по една на ден PeaceТи на какъв си в момента?

# 160
  • София
Аз днес съм на преглед , но от 2 дни ми започнаха болезнени контракций и започнах да се притеснявам. Знам , че е нормално на този етап и няма други симптоми бебка да излиза по-рано , но това малко ме отрезви и започвам да осъзнавам какво ме очаква  newsm17

# 161
Добро утро тумбачета! Hug
Аз тази сутрин много съм притеснена и няма на кой да се обадя в момента...Снощи много ме заболяха яйчниците, особено десния и не спират да ме болят, едвам заведох малкия на градина, че то пък за лош късмет ММ е в Италия. Незнам какво да правя, моя док незнам къде се подвизава... ooooh!

# 162
  • София
Добро утро тумбачета! Hug
Аз тази сутрин много съм притеснена и няма на кой да се обадя в момента...Снощи много ме заболяха яйчниците, особено десния и не спират да ме болят, едвам заведох малкия на градина, че то пък за лош късмет ММ е в Италия. Незнам какво да правя, моя док незнам къде се подвизава... ooooh!

Само при едно АГ ли се следиш и не ти ли е оставил тел. за връзка , ако няма специалист АГ на който да звъннеш, обади се на Личния ти лекар , предполагам ,че може да помогне . да не би да си настинала и сигурна ли си ,че е яйчника. Аз в 4м изкарах една бъбречна криза и до последно си мислих ,че е яйчника

Като гледам лентичката ти , от днес тр да излизаш в болничен , така че имаш двоен повод да го потърсиш.

# 163
Само при един съм да, нещо не си вдига тел., ами сигурна съм, че са яйчниците-ниско долу, особено при движение или дори подместване много боли Sad, болничния ще ми го даде на 17.04. По-късно пак ще го търся, но за успокоение писах тук Hug

# 164
  • Бургас
Ти на какъв си в момента?

Имах една опаковка Магнерот и пия 2п по 2т /изписаха ми 2п по 1т обаче имам доста стягания и затова си увеличих дозата, като са по малко пия 2 или 3т/. Не ми се купуваше нов Нутри-маг, че само за него колко пари съм дала направо ми е трудно да сметна. Предполагам, че този Магнерот ще ме изкара, преди него допих и аз няколко Диаспорала.

И на мен така ми обясниха, че ако пия магнезий до последно, има опасност от по-голяма кръвозагуба. Затова поне 2-3 преди операцията не трябвало. А ако тръгне докато все още го пием  newsm78 по -добре май да не мисля за това  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт