Отговори
# 600
Памперсче, честита ви квартирка, днес пак като четох, ах, ква съм Twisted Evil пишеше сега е момента, за 5 месец става реч, да смените жилището, ако ще го правите, но само като ръководител на семейното огнище, или по просто казано от дупе, и аз се сетих за теб Embarassed Hug
  hahaha Знае квартирата кога точно да се появи, само дето е неделя влизам в 6-я, ама го боря за "точно на време" hahaha

Ти да не си прекалила днес с енергийните напитки Mr. Green Толкова енергечин пост имаш, чак мен ме развесели Crazy

Ени-тка
, успокои ме, защото си мисля, че ако моето е момиче - как ли ще се справя с всички тези ухажори от съседните колички  hahaha

happy_day, и с краката стискам - не е шега работа това. Peace

Lulu25
, относно витамините моят АГ е на мнението на твоя  Mr. Green Никакви преди 4-я месец, после само при необходимост.

# 601
Памперсче, честита ви квартирка, днес пак като четох, ах, ква съм Twisted Evil пишеше сега е момента, за 5 месец става реч, да смените жилището, ако ще го правите, но само като ръководител на семейното огнище, или по просто казано от дупе, и аз се сетих за теб Embarassed Hug
  hahaha Знае квартирата кога точно да се появи, само дето е неделя влизам в 6-я, ама го боря за "точно на време" hahaha

Ти да не си прекалила днес с енергийните напитки Mr. Green Толкова енергечин пост имаш, чак мен ме развесели Crazy

Абе как 6 месец, 21 седмица е 6 месец или 22 по календар newsm78
Не съм пила нищо ама ми точиха кръв и четох книга и резултата е на лице Joy

За витамините-лично на мен много ми помагат, незнам кво има вътре ама коса нокти всичко ми се подобри откакто ги пия, според мен всеки сам трябва да си прецени дали има нужда, за мен храниш ли се нездравословно, трябва да се подаилваш, както знаете на докторите вяра им нямам

Последна редакция: вт, 16 апр 2013, 22:51 от Anni0422

# 602
Точно де - в неделя влизам в 21  Mr. Green

# 603
Точно де - в неделя влизам в 21  Mr. Green

Ужас, то отива към края на втория триместър аз от ангажименти и изпити даже не усещам времето Whistling Аз съм един ден преди теб  Joy значи за рождения ми ден ще съм в 20 седмица, ако не си забравя рожденния ден пак де Joy hahaha

За мамите дето не искат да пият химически витамини спешъл   bouquet
http://www.biberonbg.com/info/vitamini.htm

# 604
Добра вечер/нощ/  Rolling Eyes
Да дам и аз отчет от днескашната ни" разходка "до София!
Има и добри и лоши новини.Докторката се учуди ,защо аджеба моя док ме праща при нея.Попита ме какво очаква м аз да ми каже  Thinking
Предвид,че съм си правила късен скринийнг/по настояване на док/,нищо не можела да направи.Резултатите от бхс  били много много рискови.Прегледа ме/мисля не на 4д,много не ги разбирам аз /,огледа много хубаво бебето.Каза че нищо притеснително не вижда,което не означавало,че всичко е наред.Както ми каза после всичко зависи от нас,ние трябва да решим за амниоцентезата.Но тука идва и лошото,че не подлежа много на амнио,защото ми откри 3 миоми.Едната с големината на главата на бебо/4см/,Павлова каза че предвид миомите не препоръчва амниото.Имало двоен риск от вкарване на бацил вътре в матката и последващо абортиране.Но пък от друга страна трябвало амнио,защото риска ми е 4 пъти висок.така че,ми каза "топката е във вашата градина"  TiredПрепоръча ако не правя амнио да ида пак при нея след месец да огледа пак плода,защото само по външни маркери не можело да се съди за състоянието.Така ме хвърли пак обратно в притесненията този път за миомите.Ние с мъжо по време на пътя решихме,че има няма риск,ще правя амниоцентеза.Док Павлова ми препоръча Майчин дом София.Сега разбрах,че и при нас правят ,което щяло да ми струвя 300лв.От една страна много се успокоих,но от друга се разкъсвам между да правя или не при наличие на тези миоми.Между другото съм доволна от прегледа на Павлова,доста неща ни обясни.Пътя го понесох изключително добре.Стигнахме даже раничко и понеже паркирахме до Мол Сердика,2 часа се мотахме там  Simple Smile
Най -шокиращото ми беше за миомите,как може тук в Русе да ме гледат 3 доктори и да не видят тези големи миоми  newsm78   Утре рано сутрин ще звъня за среща с док на жк,да видим как ще процедирам нататък.ААА и да кажа ние сме 100%  stork-girl което донякъде беше още една този път хубава изненада за нас  Mr. Green
Ох много дълго стана за което ме извинете  HugЛека и спокойна нощ ,лягам да преспя и премисля нещата/както каза Павлова/

# 605
Сонка историята ти ми прилича  на моята за поликистозните яйчници, който нямам всъщност :$
Не се притеснявай природата си знае работата
Целувки и прегръдки и не се притеснявай @-}--

# 606

А пък мен бебето много ме гъделичка - на някой случва ли му се така? Thinking Нямам спомен Боил да е бил така. Такава силна степен на гъдел, че ме кара да се почеша по корема. Много странно усещане, различно от побутванията и преобърщанията, които иначе също усещам.
[/quote]
И аз на моменти така го усещам . И си се почесвам по тумбака Grinning

Днес сте изписали много , едвам смогнах да изчета всичко.
Честито , на разбралите пола , а на не разбралите - търпение , и това ще се случи скоро  Grinning
Аз също бях много надута предната бременност. Целият осми месец краката ми бяха като самунчета втасало тесто . Много неприятно явление  Sad Не са ми казвали да е някакъв по -сериозен проблем , но си мисля , че винаги е добре да се провери дали няма причина. Особено на този по-ранен етап от бременността.
Утре ще допълвам каквото се сетя , че очите ми се затварят вече !
Сонка, желая успех в каквото и да  решите ! Обаче наистина как така не са ги видели тези миоми другите лекари? Странно ! Каза ли ти колко голям е рискът от амниоцентезата ?

Последна редакция: ср, 17 апр 2013, 01:02 от sealover

# 607
Sonka това прилича и малко на юпята история.... Един док на 4д ми азва че имам хематом и септим, а други двама не виждат този септум. Единия казва апликирай зибор, другите двама не... Направих изследвания за 400лв оказа се че нямам нужда от него о генетично сум ок.... Спрях, но въпросния док. Пак каза да продължавам. Другите двама не..
Ако имаш възможност направи изследването. По добре е да знаеш. Миомите се отстраняват при секцио. Аз имам миомен възел, който казайа че не е опасен. Само бъди спокойна знам че е трудно и ще си кажеш- да лесно е да се каже ме сте на моята, но аз също така един ден се шашнах и плачех и се чудех кой път да хващам.
Направи всичко което ще те накара да се чувстваш спокойна. Аз мога да ти препоръчам много голям специелист в Плевен... Там направиха мн модерна клинила.

# 608
Добро утро на ранобудните!
И моят доктор на миналия преглед видя, че имам септум и аз се притесних, но каза, че това не е проблем. До колкото разбрах от него много жени имат такава преграда, но много малко доктори успяват да я видят явно зависи от какъв ъгъл гледат и за това не винаги се вижда.

# 609
От вчера като ме е запекло едно слънце, че и от сутринта  Nature Sunny влизам да ви кажа добро утро и ще ставам, то и без това днес ще съм без интернет. Вчера без ток, оня ден без водя, ей големи профилактики, много се гружат да ни вземат парите  Crossing Arms ooooh!
Айде, момичета хубав ден, само хубави новини да пишете днес и се радвайте на пролетното време, аз отивам на вилата да си накъсам малко цветя и да си видя доматчетата bowuu

# 610
Сонка, на мен ми се струват добри новините ти - лекарката не е видяла нищо притеснително по бебето, така че вероятността да си е съвсем добре, въпреки статистически високия риск, е доста голяма. Hug Стискам палци всичко да е наред, каквото и да решите! Действително е важно да се види колко е по-висок рискът от амниоцентезата - за да не се стане някоя неприятна ситуация със здраво бебе. Аз лично, ако бях, мисля, че по-скоро бих си я спестила, и бих отишла след месец пак на 4д -предният си правих 4д-тов 24-25 седмица, не помня точно, но бебето се виждаше прекрасно отвсякъде - и лице, и органи, всичко.

Пожелавам ви хубав слънчев ден Simple Smile

# 611
Добро и слънчево утро на всички!
Сонка, на теб пожелавам много кураж и повече спокойствие. Обмислете всичко много добре, ако трябва иди при 4 -ти лекар за мнение. А също смятам, че това са статистики с БХС, но лекарката ми не мисли така. Обмисли риска и за амниото, да не стане по-голяма беля, а бебчо да е здрав. Вярвам и се моля всичко да е наред с него и притесненията ви да са напразни!  Hug Hug Hug

# 612
Добро утро и от мен  Hug
Сонка честито ви девойка. И аз мисля, че повече са добрите новини. Аз може би пък бих рискувала а амниото, незнам, лесно е когато не трябва да го вземаш ти  това решение, а е на чужд гръб. Вярвам, че вие ще вземете точно решението, което почуствате, че е правилно и бебка ще си е добре и всичко ще си се нареди. Палчетата си ги имате от нас, а ние тук сме силна група, така че цялата положителна наша енергия и палчета са за вас и с вас. А с толкова положително мислене, няма как и резултата да не е такъв  Hug
Хубав слънчев ден   bouquet

# 613
Здравейте милички   bouquet, аз днес съм затрупанана с работа , но ще хвърлям и по едно оченце тук при вас  Hug
Пожелавам ви усмихнат и слънчев ден мацки   bouquet

# 614
Благодаря ви за отговорите, мацки. Питах за Полижинакс понеже ми го изписаха профилактично, аз нямам нито гъби, нито инфекции. Но на листовката пише, че не се прилагат по време на бременност, та се зачудих  newsm78
Благодаря ви и за отговорите за памперсите. Аз със моята свекърва не смея да споря, защото тя не приема чуждо мнение за вярно, много се дразни, че чета из интернет и че пиша във форуми и смята, че всичко това само ми давало грешна нагласа за нещата. А пък и 40 години вече е учителка в детска градина и казва, че е видяла всичко и сигурно е така. Но това, че някои хора си оставят сутрин децата с нощния памперс и те са изринати милите и развиват инфекции, не значи, че аз така ще си гледам детето  Crossing Arms Харесала съм си на детския щанд в Карфур тази бебешка дрешка и смятам да я закупя, за ужас на всички баби Simple Smile
Harikliq, аз съм при д-р Светла Христова. Тя е старши в АГ-то и има кабинет на първия етаж в Стоматологията. Като наближи термина ще се следим дали няма да се засечем при раждане Simple Smile Иначе аз съм за 01.09 определена и казват, че чакам момченце, но аз още не мога да повярвам и все още на моменти мисля за него като за момиченце Simple Smile
Sonka, оплетена ситуация. Ако миомите не пречат на бебето да се развива, защо ще рискуваш с амнио? Аз май не разбрах какъв точно е проблема и защо се налага да поемеш такъв риск, но си мисля, че ако бебето изглежда здравичко аз лично бих се страхувала много да се подложа.
И като цяло си мисля напоследък - какво ако при ФМ или друго изследване се установи,че нещо му има на бебчо. Всичко е статистика малко или много, и аз трябва в 21 седмица да си махна детето ли? И то на база предположения. Незнам как бих реагирала естествено, незнам и как другите жени процедират, но имам пред очите си примери как бебето уж не е читаво, уж трябва да се махне и после - то живо и здраво и всичко му е наред. Та много ме плашат на моменти такива изследвания. Става въпрос за бъдещите ни деца и няма как човек да не се уплаши и да повярва донякъде...
Хайде няма да пиша по тая тема вече, че не е приятна  Whistling
Вместо това ще ви пожелая хубав ден и да питам Hixxy защо не се мярка и кой ще пуска новата тема този път? Да не се дублираме  Mr. Green

Последна редакция: ср, 17 апр 2013, 10:53 от ColdEyes

Общи условия

Активация на акаунт