Отговори
# 585
ku4o мислиш ли, че може да е опасно...навсякъде пише, че е често срещано по време на бременността, защото количеството вода в клетките се увеличава и това води до подуване на крайниците. Особено и като по цял деня съм седнала пред компа.
Иначе аз пия магнезии 3 пъти по една таблетка, така че това със сигурност не ми липсва.
Може и да звънна на доки за всеки случай.  Thinking

# 586
  • Gone with the wind
Мисля, че сега трябва да играем на сигурно Wink
А за опасно - една приятелка, бременна с близнаци беше няколко седмици в болница за наблюдение точно заради отоци и задържане на течности (но пък беше в 8 месец), та не смятам, че е шега.

# 587
Happy day, аз бях с подуване на крака и ръце, горе-долу от средата на предната ми бременност, Памперсче е запомнила. Недостиг на белтъчини, това ми каза следящата ме лекарка. Това на клетъчно ниво води до задържане на вода. Трябваше да ям много риба, пиле, млечни продукти, бобови. БЯх луднала в интернет търсех храни, богати на белтъчини и ядене до дупка  Laughing До края на бременността не можех да си обувам обувките и ходех с едни стари маратонки... След като родих ми изписаха протеин за културисти Grinning и се оправих за няколко дни буквално.
Все пак, наистина се консултирай с лекаря си, явно има и други причини за подуванията.

# 588
Ееее, най сетне и аз днес да пиша Hug имахме профилактика днес и бяхме без ток Joy като в каменната ера Mr. Green

Хепи дей, върви си бързо при доктора, точно както пуканка е писала, аз днес го четох в книгата това и трябва ежемесечно , после на две седмици, а за близнаци и по- често следене на урина, иначе безсолна диета, защото е натоварване на бъбреците и чорапи за стягане на краката Peace(доктор ОхБоли се обади)
Памперсче, честита ви квартирка, днес пак като четох, ах, ква съм Twisted Evil пишеше сега е момента, за 5 месец става реч, да смените жилището, ако ще го правите, но само като ръководител на семейното огнище, или по просто казано от дупе, и аз се сетих за теб Embarassed Hug
ЧЕСТИТИ ГАЩИ, А НА ТЕЗИ КАТО МЕН ДЕТО ОЩЕ НЕ ЗНАЯТ, ИМА ВРЕМЕ   bouquet
Някой питаше за витамините, след 16 седмица може да не се пият вече, ако не са предписани от лекар, така ми каза док, аз нали пих прегнакеър, после огестан, ама вече оже да не ги пия. Док ме пита не ми ли се яде от тях повече, аз ами не и тя каза ми пий си ги няма ти пречат hahaha
Днес пак гледах дихателните упражнения дето не могада ви ги кача Embarassed все още и мисля тия дни да ги препиша, защото ги пробвах и са много добри Peace и вие да си ги имате Mr. Green
Нищо не съм си купувала за бременни, моите дрехи си нося #Crazy ама аз дънки не обичам и всичките съм ги подарила тъй, че няма кво да ми стяга bowuu
И последно за тоя пост, че станах досадна, някои доктори още сега в 5 месец давали списък за необходими неща и съветвали месец преди термина да са готови подготвени, за преждевременно раждане, абе днес много информация синтезирах( не ме нападайте, че е рано споделям какво четох в книгата) Embarassed
Отивам да готвя  chef до по-късно

# 589

Всички варненки ли са с момчета? Mr. Green

еее,не всички,ние живот и здраве ще си имаме малка дама  Laughing

# 590
  Здравейте отново!
  Taнище, Ескито честити гащи!  Laughing
  То се е видяло, че бебешки дрешки този месец няма да купувам, затова поръчах хигиенен комплект (несесерче с четка, гребен, нокторезачка, термометър и др.), електрически уред за затопляне на шишета и бурканчета, 2броя термобокса и уред за студено стелиризиране за из път + 2броя шишета. Всичките неща са на Томи Типи. Утре ще пристигнат.

# 591
Момичета, на някоя от вас изписвали ли са профилактично ПОЛИЖИНАКС ?

# 592
  • Русе
Здравейте,сладки мами не съм ви писала отдавна ........
аз знам за полижинакса ,че може да се ползва по време на бременост аз съм го ползвала преди много е полезен за инфекций и други гъбичкине се тревожи Peace Peace Peace

аз днес ходих на фетална морфология и бебо е добре мърда си вътре в мен ,но ми установиха че имам ниска плацента и незнам какво означава това  newsm78 притеснявам се

Чудя се какъв крем против стрии да си взема гледам на гърдите ми са се появили червени лентички незнам какво е това
кожата ми е суха попринцип някои казват че със зехтин се мажат и са доволни други пък с кремове  newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 трябва да реша какво да ползвам newsm78

ColdEyes ти при кои гинеколог ходиш???/ аз също съм от Русе
като гледам маи ще бъдем в АГ септември заедно newsm53 момиченце или момченце ще си имаш????

Последна редакция: вт, 16 апр 2013, 18:44 от harikliq_222

# 593
Благодаря ви, момичета!  Hug
Запазих си час за преглед утре в 09:30, мисля да дам и една урина в лабораторията преди това.
Стискайте палци всичко да е наред и да намерим лек.  Praynig
А като бонусче може да видим и пола на бебчо.  Grinning

# 594

Аз ползвам масло против стрии на Икаров дори мисля, че ми заличи старите или поне част от тях и не е скъпо Peace
Някои от мамите са с ниска плацента, те да ти кажат какво са им препоръчали  Hug
Хепи дей, не се притеснявай, сигурна съм че не е нещо кой знае какво, ама за всеки случей, човек трябва да си обръща внимание, казвам го като човек патил от главата си Embarassed

# 595
  • Русе

Аз ползвам масло против стрии на Икаров дори мисля, че ми заличи старите или поне част от тях и не е скъпо Peace
Някои от мамите са с ниска плацента, те да ти кажат какво са им препоръчали  Hug
Хепи дей, не се притеснявай, сигурна съм че не е нещо кой знае какво, ама за всеки случей, човек трябва да си обръща внимание, казвам го като човек патил от главата си Embarassed
Peace Peace Peaceок ще го плзвам Анни ....доста добри отзиви чувам за Икаров

# 596

Някой питаше за витамините, след 16 седмица може да не се пият вече, ако не са предписани от лекар, така ми каза док, аз нали пих прегнакеър, после огестан, ама вече оже да не ги пия. Док ме пита не ми ли се яде от тях повече, аз ами не и тя каза ми пий си ги няма ти пречат hahaha

newsm78 Точно обратното на това, което аз знам и са ми казвали моите лекари  newsm78 Май всеки си говори, каквото си иска Simple Smile

До 16 г.с. мойта АГ казва, че е срокът за фолиевата киселина. За витамините - обратното. Тъй като до този момент бебето развива предимно органите си и се храни съвсем малко от майката, на практика не взима кой знае какви количества от нейните витамини и минерали и не се налага изрично допълнително взимане. За това пък след 20 г.с. бебето почва предимно да расте, да трупа килограми и да се храни все повече от майка си, като си взима от нейните витамии и минерали, съответно майката може да се окаже в недостиг на някои от тях, особено при неправилно хранене. На мен това обяснение ми звучи доста логично.
Предвид, че витамините наистина са основно химия, сегашната ми АГ определено избягва да ги предписва без изрична нужда. Ще видим на следващия преглед ще говорим дали се налага да пия (и аз мразя витамини на прах и по начало ми става зле от тях).

А пък мен бебето много ме гъделичка - на някой случва ли му се така? Thinking Нямам спомен Боил да е бил така. Такава силна степен на гъдел, че ме кара да се почеша по корема. Много странно усещане, различно от побутванията и преобърщанията, които иначе също усещам.

Последна редакция: вт, 16 апр 2013, 20:48 от Lulu25

# 597

Aз бях преди месец със зверски гъби (  както Памперсче ми казва с печурки :Д) та 6 глобули за 6 дни и се оттървах отъ тази напаст. сега нямам нищо..просто имам воднисто като течение... подмокряне.. помислих,че имам пак гъби, ама понеделник като бях при доки му казах,че имам гъби, а той ме пита как сама реших :Д та така../.

# 598
hariklia   аз ползвам ELANCYL  много съм доволна от него, също така имам чисто какаово масло на бучки с него също се мажа.. имам и бебешко олио с него мажа цялата кожа на тялото да не съм като гущер Simple Smileне че се лющя или ми е суха кожата ама профилактоично...

# 599
Аз си върнах злополучните бели дънки от Лидл и си взех клинчето, страхотно, много меко и с широка горна част.
harikliq_222, и аз съм с ниска плацента, доктора каза ли ти на колко см е от цервикалния канал? Иначе без натоварване и дълги разходки, повече почивка и лежане, аз вече 1 месец съм си вкъщи в болничен по тази причина. Има вероятност ниската плацента да се вдигне с нарастването на бебето. Аз днес като бях на консултация ме обнадеждиха, че нещата не са толкова зле Grinning
успехче, честито момиченце   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт