Красотата на земята сме събрали във цветята! Пролетно- цветна тема.

• 49 271
  • 724
  •   1
Отговори
# 450
Нели за тия гадини при мен и Дециз не помогна. Да, продава се само в агроаптека. Слава Богу и аз отдавна не съм имала гадини, но вече без да му мисля вадя и хвърлям. По добре едно цвете жертва, отколкото всичките  Tired
Купя ли ново цвете и винаги го оставям наказано докато не си покаже скритите красоти. Последно с едни мини рози от Кауфланд бях завъдила буболечки и както бяха 5 или 6 саксии, така извърчаках всичките.

# 451
  • на североизток от Рая

както бяха 5 или 6 саксии, така извърчаках всичките.

Ауууу, какава си такава.  Laughing Заприлича ми на онова от аватара.  Hug

# 452
 hahaha е то не на празно е там  Mr. Green патила съм си и вече няма жал.

# 453
  • Бургас
А пък аз съм свидла и нищо не хвърлям.Още с внасянето пръскам профилактично.Миналото лято водих борба с акари по едно сандъче със циганчета.Опазих ги и си ги прибрах зимата,даже цъфтяха и още са живи.
Азалията градинската ми цъфна Heart Eyes
Гледайте от тук до края вчерашни снимки.
http://denima75.snimka.bg/flowers/gradina-2013.736090.30275601
И днес съм много доволна,получих цели три пратки  Crazy
Една орхидейка ,6 сентполии и две хости за градината.Всички в перфектен вид и аз съм на седмото небе.
http://media.snimka.bg/s1/2014/030272966.jpg?r=0

# 454
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 Blush аз като свекърва да се обадя  Blush не се сърдете, моля
за инсекти и всякакви живини може да опитате цитрусова настойка, корите от един портокла/грейпфрут/два лимона/няколко мандарини, каквото обичате, се нарязват на дребно и се заливат с литър вода, държат се на хладно и тъмно за седмица, след това разреждате непосредствено преди пръскане и можете да обработите китките. опити са правени и с масла от аптеката (цитронела, мандарина, лимонова трева  Crazy ) но там се капват няколко капки (10-15)  на литър вода.
безопасно за деца и животинки  Blush

# 455
Момичета, дайте съвет. Бенджамина ми го нападнаха някакви буби- с овална форма са, бежови на цвят и по клончетата и листата оставят едни бели паяжинки, като снежинки са. Не съм сигурна това листни въшки ли са. Преди около месец му сложих тор, купена от цветарски магазин, явно от там се появиха. Каква може да е тая гад и как да го спася?

Ако са листни въшки мисля Дециз имаше една отрова, която ги мори. Но ако са тези гадини, които си мисля, че са, аз вече директно изхвърлям цялото растение без жал. Това нещо колко пъти се мъчих да моря и няма и няма, че и другите цветя ми заразяваше. Ще се опитам да намеря снимка ей сега

Ох,и моите цветя ги имат тези гадини...същите са,първо седят като паяжина,после стават буболечките Sad

# 456
Благодаря ви много за съветите. Докладваха ми, че са видели нещо като гол охлюв ама по- малко в саксията. Аз азрових, но не ги намерих  Confused
Бягам да взема 2 лимона  Hug

# 457
Момичета, дайте съвет. Бенджамина ми го нападнаха някакви буби- с овална форма са, бежови на цвят и по клончетата и листата оставят едни бели паяжинки, като снежинки са. Не съм сигурна това листни въшки ли са. Преди около месец му сложих тор, купена от цветарски магазин, явно от там се появиха. Каква може да е тая гад и как да го спася?

Ако са листни въшки мисля Дециз имаше една отрова, която ги мори. Но ако са тези гадини, които си мисля, че са, аз вече директно изхвърлям цялото растение без жал. Това нещо колко пъти се мъчих да моря и няма и няма, че и другите цветя ми заразяваше. Ще се опитам да намеря снимка ей сега

Ох,и моите цветя ги имат тези гадини...същите са,първо седят като паяжина,после стават буболечките Sad

Тези гадинки езгризват листото от към стеблото и листото пада. Имах дърво на живота, и какво ли още не. Само восъчето ми се оттърва от тях, но така и не разбрах как  newsm78 Остана мистерия за мен. Явно не е било вкусно. Всичко останало директно на боклука и далеко от другите цветя.

# 458
  • Пловдив
Здравейте Момичета,аз вече изнесох почти всичко на терасата.Вие пак сте показали страхотни чудеса.
Имам едно питане,преди време си купих Хризантема...вече прецъфтява и ми казаха да я окастря,но не разбрах само цвета ли да отрежа или и клонките за да може пак да цъфти....Ето такава беше като "нова"

Нямам опит с такава, но ако листата са си ок-т.е. не са жълти ги остави.

Здравейте,искам да споделя нещо с вас и ще очаквам съвет ..Купих си кротон,от тези с къдравите листа,гледам го вече 1 месец и малко,но листата му падат,останали са 5 Sad Не зная какво да го правя вече,на прозореца ми е,понеже знам,че обича светлина,не го поливам много,сигурно веднъж в седмицата,гледам когато е засъхнала почвата,но не знам защо продължават да му падат листат:( Много ме е яд,толкова беше хубав като го купих,а сега не прилича на нищо
А старите листа ли падат? При кротоните мисля е нормално да падат старите листа и така се образува стъбло.

# 459
  • София

Опитай следното: с клечка за уши, от тези с памука поччисти хубаво всяко листо и после пакс друг клечка, но този път потопена в спирт почисти отново. Няма да се махнат от първия път, но щом се появят - отново дейставй, докато напълно изчезнат. Дава резултат, но трябва упорито тртиране. Simple Smile

# 460
И това съм пробвала. Накрая останах без нерви и хич вече не се занимавам (освен ако цветето не ми е супер много скъп мил спомен от някого). Иначе повечето ми цветя са "щипнати" от тук от тамй и пак мога да си ги набавя ако се наложи. Или пък ги има в любимия ми Пркстрой, който скоро трябва да навестя задължително.

# 461
здравейте!
искам да си украся слънчевата открита тераса с цветя. засега съм се спряла на кампанула и една по дребна  петуния. ходих скоро на изложение и видях кампанулата, която съм харесала- с дребни лилави цветчета, обаче коренчето беше 10 лв ,  възможно ли е да си я набавя за по малко пари от някъде или да си я купя на семена  newsm78 мерси!   bouquet

# 462
  • София
здравейте!
искам да си украся слънчевата открита тераса с цветя. засега съм се спряла на кампанула и една по дребна  петуния. ходих скоро на изложение и видях кампанулата, която съм харесала- с дребни лилави цветчета, обаче коренчето беше 10 лв ,  възможно ли е да си я набавя за по малко пари от някъде или да си я купя на семена  newsm78 мерси!   bouquet

Семена на Кампанула има в Сортови семена и бързо поникват.

# 463
благодаря! има ли нещо по-специфично при засяването?

# 464
  • София
благодаря! има ли нещо по-специфично при засяването?

Не знам, защото не съм сяла, но съм виждала семена и са доста евтини.

Общи условия

Активация на акаунт