Красотата на земята сме събрали във цветята! Пролетно- цветна тема.

• 49 254
  • 724
  •   1
Отговори
# 465
Момичета, за първа година се реших на балконски цветя, които даже започнаха и да цъфтят (мъжът ми беше сигурен, че ще ги уморя преди това). Прочетох, че сухите цветове на петуниите трябва да отстраняват. Въпросът ми е само цветът ли се маха или цялата чашка се отчупва? Или пък клончето с чашката и цвета newsm78

# 466
  • в огледалото на живота
wild poppy,като завехне цветът на петунията си клюмва сам.Хващаш внимателно фунийката и леко издърпваш само нея,като с другата ръка придържаш клончето ,защото е рехаво и може да се изскубне или прекърши.Редовното отстраняване на прецъфтелите цветове стимулира появата на нови такива  Peace
А те ти трябват/останалите стръкове/иначе няма да има цъфтеж  Simple Smile
Успех и много да те радват с цветове  Hug

# 467
devi4ca, благодаря и аз така правя, но се замислих дали е правилно  bouquet

# 468
  • на североизток от Рая

Честит празник!

Прекрасни празници са Лазаровден и Цветница!   bouquet Бъдете здрави!

wild poppy , когато моите петунии прецъфтяват, аз с малка ножичка отрязвам и дръжчицата на цвета, а не само да махна фунийката. Но пък като се махне фунийката, после оттам пуска семенца. На мен не ми трябват, затова орязвам с дръжките и така петунията ми си става кичеста  и гъста  и цъфти много. И торя задължително. В жегите пък ги поливам по два пъти на ден.

# 469
  • Пловдив
Честит празник!
Нели, много сладка снимка!  Hug

Аз днес приключих, ама вече наистина надявам се, с озеленяването на терасата. Накичих със саксии и един цветарник, предни години само кактуси имахме. Сега има вече пъпки на фуксиите, мушкатото, единия лилиум и той ме изненада приятно. Ще има скоро страхотен цъфтеж, ако това горещо време не обърка нещата.  fingerscrossed

# 470
  • Бургас
Здравейте и Честит празник!
Днес и моите момичета бяха лазарки.Хладилника ми е пълен с яйца,утре ще правим сладки  Grinning
В понеделник пък ще имат благотворителен базар в училище и правих сувенири за продажба.
Дано да се харесат,че много си играх.Който иска да гледа от тук до края.
http://denima75.snimka.bg/hobby/suveniri.723678.30283847
Понеже сте обсъждали кампанула да кажа ,че аз сях семена.Първия път нищо не стана,от втория опит ми поникнаха само три и в момента са колкото карфица.Не знам дали семената не са били читави или нещо друго ама много бавно никне.В крайна сметка си купих едничка.
Може да се вкорени също,моя позната ми даде едно стръкче вкоренено направо,каза ми,че директно в почва го бучнала и във вода ставало.
Отивам да си полея китките на балкона,че днес не ми остана време а беше адски пек и сигурно са пресъхнали.

# 471
Аз да си поплача-малката вчера измъкна едната петуния, посадих я пак, а днес беладжийката и откъсна всичките цветове. Била си нейното цвете и щяла да си го прави каквото си поиска ooooh!

# 472
  • София
wild poppy,като завехне цветът на петунията си клюмва сам.Хващаш внимателно фунийката и леко издърпваш само нея,като с другата ръка придържаш клончето ,защото е рехаво и може да се изскубне или прекърши.Редовното отстраняване на прецъфтелите цветове стимулира появата на нови такива  Peace
А те ти трябват/останалите стръкове/иначе няма да има цъфтеж  Simple Smile
Успех и много да те радват с цветове  Hug

Не махаш само изсъхналото. Идеята е да не се образуват семенници Wink Аз с лозарска нощица подстригвам и основата Simple Smile)) Така се и разклонява допълнително.

# 473
  • Пловдив
Аз да си поплача-малката вчера измъкна едната петуния, посадих я пак, а днес беладжийката и откъсна всичките цветове. Била си нейното цвете и щяла да си го прави каквото си поиска ooooh!
Ами остави я да си има нейно цвете  Simple Smile нищо, че засега я къса. Елате ми на гости да види моя помощник как ми пълни саксиите с пръст като засаждаме и как полива цветята, може да си промени отношението  

# 474
  • на североизток от Рая
denima , страхотни сувенири си изработила! Поздравлние за сръчността!  Hug

Скрит текст:
А калинките присъстват навсякъде.  Simple Smile

Аз съм захващала кампанула от стрък, но го държах във вода да пусне корени. Много беше красива, една бяла, нежна. Обаче като я прибрах есента, не оцеля в стаята. Оттогава не съм гледала, но сега ме подсетихте да потърся. Не бих си играла да сея семена и да чакам. А и вече май е късничко.

Желая ви хубав празник утре!   bouquet

Това е любимият ми празник и живот и здраве утре ще ви поздравя!  Hug

# 475
Ами остави я да си има нейно цвете  Simple Smile нищо, че засега я къса. Елате ми на гости да види моя помощник как ми пълни саксиите с пръст като засаждаме и как полива цветята, може да си промени отношението  
А-тя помага като ги садихме, полива...
Но нещо я прихванаха тия дни-тя си го харесва това цвете, затова вика, че е нейно. Нещо още не схваща взаимовръзката / че като къса, после няма да има/. Но на мен ми е жал.

Не мога да я оформя моята градинка да ми хареса-постна ми е, рехава, на места претрупана.Не ми се отдава оформлението.Другата година само хоста навсякъде и на стената висящи саксии с петунии. Crossing Arms
Утре ще я снимам, да дадете идеи за оформление.

# 476
  • Бургас
Нели ,благодаря.Радвам се ,че ти харесват ама голяма играчка,цял ден отиде.
Скрит текст:
и аз харесвам калинки,на морски сувенири не вървят и коледни,но тук се вписват чудесно
А кампанулата не ти е оцеляла ако е била на много топло.Аз моето стръкче подареното го държах зимата на стълбите на хладно.А жената която ми го даде си ги гледа и зимата на вън на терасата.
Не знам дали всички видове са студоустойчиви,но май предпочитат на по-хладно.
И моята трябва да е бяла,но още е много мъничка и скоро май няма да цъфне.Тази която купих е синя,но и тя е съвсем малка и няма цвят сега.Като я взех имаше няколко цветчета,но нещо преболедува и опадаха.Иначе много ги харесвам,много са нежни.
Zolka,моите деца вече са големи,но кучето веднъж от ревност явно ми измъкна една копривка от саксията и я направи на кайма,опитах и аз да я посадя ,но не оцеля.

# 477
За кампанулата-аз му казвам камбанка.
Семето го сях август месец и есента като порасна го посадих на местото,което ще бъде в градината.
Не знам дали тази година ще цъфти,защото са още малки,но знам по принцип,че цъфти втората година.
Аз имам от този вид.  Thinking

Тези са от миналата година пролетта сети ,но не цъфнаха,сега гледам имат пъпки и явно ще имат доста клонки с цвят.

Ето това е от миналата година,което бях сяла семе и после ги разсадих и сега след като е презимувало е толкова голямо-до шареното лале долу.
http://media.snimka.bg/s1/2005/030253157.jpg?r=0

# 478
Здравейте!
Нахълтвам в уютната ви и цветна тема с молба за съвет. Не съм виден цветар. Успешно съм уморила не едно и две цветя  Embarassed Имам си обаче десетина саксийки, с цветенца, които явно са дуракоустойчиви и още ме търпят. Най-голямата ми гордост е един пахистахис, който преди година разбрах, че така се казва и намерих как се гледа. Иначе го имам от 4 и все се чудех защо седи без листа Whistling  Сега е станал един прекрасен с 5-6 едри цвята и още 2-3 малки... И мравки! Дойдох си на думата. Оказа се, че в пръстта е имало мравки и сега са плъзнали по всичките ми саксии, а от там и към кухнята. Посъветвайте ме с какво да преборя мравките в пръстта без да си съсипя цветята?  Praynig

# 479
  • Пловдив
Булка Марулка Развесели ме с началото на поста ти  и "дуракоустойчивите" цветя. За мравките..... "с любов"...какво да кажа.  Tired Миналата година едвам ги изгоних от кухнята, не бяха по цветята. Тази пролет обаче се оказа, че заедно с кактусите сме си внесли и мравки. И аз още не знам какво да ги правя. Под едната саксия от която видях,че излизат насипах пудра за мравки. Няма ги там, обаче са по другите. Но това е доста краен метод, може и кактуса да прецакам така- добре че са много. От опит знам, че ако им насипеш сол, сода или канела от мястото, от което излизат ще ги спреш. Но тава съм го пробвала само като имахме в кухнята, за цветята - ще се ослушвам за съвет от колежките заедно с теб  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт