Работа мечта си търсим - 30-та късметлийска!!!

• 50 655
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
Идеята ми беше да се допитам до вас в каква сфера да се насоча, защото какво писах с  правото сме в процес на "развод".Също така исках да споделя моето отчаяние, че за 10 месеца са ме викнали 2 пъти на интервю и как виждам обяви за който си мисля, че поне могат да ме викнат.Агронома го дадох за пример, явно и за това не ставам според вас.Благодаря ви , че разбихте представите ми , че скоро ще си намеря работа и че нещо от мен става.

Аааа, аз пък останах с впечатление, че си дошла да подтискаш агрономи и продавачки, за да се почувстваш по-добре.

Първи съвет - научи разликата между коИто и коЙто. (Приличаш ми на една от онзи тип хора, според които съкращението на Национален осигурителен институт е НОЙ).

Втори съвет - напиши си CV, изпрати го на някое от момичетата тук, за да ти го прегледа и (без да я обиждаш и да и плюеш съветите) започни да го изпращаш по обяви, които са подходящи за опита ти. (Според момичетата, не според теб и твоите представи какво би трябвало да искат работодателите, ако имаха мозък в главите си.)

Да, знам. Пак ти звучи грубо. Но това е твоята действителност. Груба като недостъпно секретарско място, заето от една, която има сестра в англо-говоряща страна.

# 151
Идеята ми беше да се допитам до вас в каква сфера да се насоча, защото какво писах с  правото сме в процес на "развод".
А защо записа правото? Ако си отговориш на този въпрос, може там някъде да намериш и правилните позиции, за които да кандидатстваш. Преквалификацията не е универсално лекарство против безработица.

ZinaSt, ти се заяде с мен, като цитира моя дума до чужда неграмотно написана. Ами хайде, когато изказваш критики, да си ги насочваш където трябва - тогава няма да ти се налага да си пас.

Утре ако те сложат да седнеш до някой пълен тъпак, това значи ли, че ти казват че ти си пълна тъпачка?

Хайде помогни ми, като си филолог. Как е женски род на щъркел?

# 152
  • Бургас
А някой може ли да ми разясни в какво се състои дейността на техническия сътрудник или технически секретар.
Защото като чета обявите ми изглежда като на секретарка, ама защо е това "технически"???

# 153
Приемам съвета за който и които.Ядосана съм , че нямам работа и пиша набързо и без да внимавам за правопис.
Зина, аз не съм от София и тук действителността е друга.Обяви за юристи има по 1 месец.

# 154

Аааа, аз пък останах с впечатление, че си дошла да подтискаш агрономи и продавачки, за да се почувстваш по-добре.

Първи съвет - научи разликата между коИто и коЙто. (Приличаш ми на една от онзи тип хора, според които съкращението на Национален осигурителен институт е НОЙ).

Да, знам. Пак ти звучи грубо. Но това е твоята действителност. Груба като недостъпно секретарско място, заето от една, която има сестра в англо-говоряща страна.

Цитирам, но забравих да си добавя изказването Simple Smile Зина, от години в българския език правилната дума е "потискам". Думи като "англоговорящ" се пишат слято. Подлогът в м.р. се пише с пълен опр. член.

# 155
  • Пловдив
Аз имам въпрос относно "лъгането" в СВ-то, но в другата посока - когато искаш да спестиш опит на нерелевантна позиция. Например, имам 5-6 години опит на административни дръжности, тип технически секретар и искам да кандидатствам за подобна. Но по средата на тези години имам 1 като юрисконсулт. Мога ли да я представя като сътрудник и да изтъкна офис задачите, които съм изпълнявала. Все пак юрисконсултите не пишат само искови молби и не седят само в съда, има и ежедневни задачки като работа с документи, офис техника, контакти с клиенти.

Според мен можеш да напишеш нещо от рода на "Сътрудник в правен отдел" и да опишеш само административните си задължения (щом това е позицията, която искаш). Това не е лъжа. Аз също имам разнообразен опит и пиша само релевантния. Напротив. CV се пише точно така - по обява и съгласно изискванията за длъжността.
Благодаря, ZinaSt.
Опитвам се да намеря сечението между това, което искам, това, което мога или в което имам опит и това, което предлага пазарът.

# 156
Искрено ме развеселихте. Темата  стана по-забавна от онази за "муните".
Не че е  хубаво да се смея на нещастието на другите, а аз разбирам, че липсата на работа и дори на интервюта, плюс разочарованието са си нещастие, но просто целия спор  hahaha
След разните кодекси и наредби, които чета, ми подейства доста освежаващо.

Сега сериозно-уча за два конкурса в ДА и да се оплача-списък с допуснати/недопуснати кандидати ще бъде пуснат в петък,евентуално-десет дни след крайния срок за подаване на документите:ooooh: А единия конкурс е в понеделник.Наистина ни е страхотна бюрокрацията.
Та-напълно разбирам защо закъсняват резултатите за "Старт в администрацията".
Между другото някой от темата да кандидатства в НОИ Пловдив?

А някой може ли да ми разясни в какво се състои дейността на техническия сътрудник или технически секретар.
Защото като чета обявите ми изглежда като на секретарка, ама защо е това "технически"???
Според мен просто масово си харесват едно звучене и си го пишат, без да влагат кой-знае какъв смисъл в това "технически". Общо взето дали е офис асистент, технически секретар, офис сътрудник-май е все тая.

# 157
  • София
С риск да се озова в ролята на разтърваващия, който ще изяде шамарите, пледирам към малко повече толерантност и търпимост и добро настроение. Всички сме изнервени, едва ли и тези постове помагат за разведряване на настроението.
 Hug

# 158
Утре ако те сложат да седнеш до някой пълен тъпак, това значи ли, че ти казват че ти си пълна тъпачка?

Утре какво ще стане - няма значение. Много бързо ме сортира в групата на хората с куция правопис, които не могат да си напишат автобиография. Можеше да си редактираш мнението, вместо да ми се правиш на интересна и "о, ама аз друго имах предвид".

# 159

"Технически" сътрудник или секретар има връзка с кода за длъжностите по класификатора. Ако не се лъжа отговаря на длъжност, за която е необходимо средно образование.

Red, благодаря Simple Smile Предполагам, че за условия над 1500лв. изобщо не може да се говори в такъв случай, но пък аз съм прекалено далеч от този бранш и идея си нямам  Rolling Eyes

Мисля, че можеш да говориш.
За call center-а ли?

Палмичка, много зависи за каква длъжност става дума. Заплати над 1200 Е не е като да няма. И не говоря за програмисти.

Тинки, може ли да кажеш за какви длъжности освен програмисти става въпрос?

# 160
nnnn82,не се отчайвай!За всеки влак си има пътници,а и хубавите неща стават бавно,нали знаеш  bouquet Зина,според мен по-скоро ти се изказваш грубо и крайно.Лошо ли е човек да си знае цената?! За пореден път се убеждавам,че тук всеки иска да те смачка...  Sick Каква злоба,каква злъч.... Confused И не ,че нещо,ама човек като чете постовете ти и ще си помисли,че даваш работа на половин България Laughing Хайде поне с единия крак да слезеш на земята!  Laughing

# 161
Направо сте чудесни...каква е тази злоба не мога да си обясня...не знам кой е виновен,но темата заприлича на хейтърска!Майки,бездетни,грамотни,неграмотни,юристи,агрономи,продавачки,секретарки какви са тези безумни спорове,според мен не е тук мястото за тях,моля ви да запазим добрия тон, на никой тук не му е нужно грубо отношение!Не знам кой,но определено някой скапа позитивизма в темета!
Какво значение има кой ти плаща курсовете не разбирам?????След като няма кой да ти ги плати не е нужно да се злобее срещу тези, при които са други обстоятелствата!
И за финал ще ви кажа само,че колкото и да се опитвате да ме убедите,че е нормално ,аз няма да се съглася,че може да работиш цял месец за 300-400 лв. при условие ,че сметката ти за ток е 250 и да се чувстваш удовлетворен и благодарен ,че имаш работа...Много ни е евтин труда в държавата и като гледам май ние сами сме си виновни! Naughty

# 162
Аз както писах, нямам самочувствие.Доволна съм и на 300-400 лева заплата, в някоя малка фирмичка.Като минус си изтъкнах езика, амбиции за компании нямам.Още в началото като писах за агронома, написах да не се обиждат агрономите.Въпроса е , че дори не ти се обаждат за интервю.Не разбирам защо ме нападнахте така.Съжалявам , че писах, защото вместо надежда  да намеря тук аз още повече се отчаях.
А що се отнася за правото , просто ме е яд , че си пропилях толкова години да уча.

# 163
И за финал ще ви кажа само,че колкото и да се опитвате да ме убедите,че е нормално ,аз няма да се съглася,че може да работиш цял месец за 300-400 лв. при условие ,че сметката ти за ток е 250 и да се чувстваш удовлетворен и благодарен ,че имаш работа...Много ни е евтин труда в държавата и като гледам май ние сами сме си виновни! Naughty
А, никой не твърди, че е нормално. И аз не знам как някои хора преживяват с такива пари, но.... По-добре да не се отплесвам, че последния път ме изкараха хитлерист. Пък да не споменавам как някои ме гледат, ако демонстрирам нещо, което смятам за нормално, а те не могат да си го позволят - все едно съм им взела хляба от устата.

# 164

Цитирам, но забравих да си добавя изказването Simple Smile Зина, от години в българския език правилната дума е "потискам". Думи като "англоговорящ" се пишат слято. Подлогът в м.р. се пише с пълен опр. член.

Ооо, моят правопис изобщо не е идеален. Напротив. За мен пълният и краткият член са тайнство, а запетайки слагам в повече, от страх да не изпусна някоя. Претенции за перфектност в точно тази облат нямам никакви. Но едно е да не си филолог, съвсем друго е да си откровено неграмотен. НОЙ и други подобни са си чиста неграмотност.

А и има промени в правописа, с които не мога да свикна. За мен например още е нетипично да напиша осемнайсет. Пиша си го осемнадесет пък нека ме смятат за архаична.

Общи условия

Активация на акаунт