С какво ви дразнят свекървите- 24

• 64 120
  • 807
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Дразни ме с постоянното изтъкване на това, че няма пари, което не е вярно.
Явно от пусти страх да не й поискаме нещо- което за толкова години не се е случило, ма знае ли жената.
Дразни ме се това, че уж много заинтересована за децата, ама само по телефона. АКо се наложи истинска помощ- не я търси Mr. Green

Чудя се на изказването на Марсинка, че не й е приятно да й се изземват майчинските функции или квот беше там Mr. Green Как може да ти хрумне, че бабата ще замести майката? Ей тази неувереност носи много негативи в отношенията. С къв акъл допускаш, че може да бъдеш изместена от някой, докато детето ти е малко? Виж, станеш ли свекърва някой ден, работата е друга  Grinning

Абе, хора, то тва , че живеете заедно със свекървите, ясно че е отвратително. Ама нямате ли ключ да си заключвате спалните поне? Не мога да си представя, че някой ще ми връхлети нощем в спалнята, та не свеки, ами папата да е Crazy

# 286
Дразни ме,че откакто родих детето изведнъж стана много заинтересована от него- акало ли е,яло ли е, колко пъти и т.н. Shocked Въпросите ми ги задава по скайп, тъй като ме сложи в безплатните си минути,но на няколко пъти не й вдигнах тел и се усети да не звъни. Сега въпросите продължават,ама в писмена форма. Не сме в един град, виждаме се рядко и не знам какво значение има за нея какво е яло и колко е акало детето ooooh! Диалога ни по скайп се състои от въпроси от нейна страна и отговори с половин уста от моя- примерно с по една дума. Според мен се усеща, че и тез разговори не са ми приятни, но продължава напук.  Wink
Всъщност така написано не звучи кой знае какво, обаче има неща, които не мога да й простя и точно тоя интерес към детето е след дъжд качулка Crossing Arms

# 287
А защо те вижда като си в скайпа ?

# 288
Alinka_79 , ако имаш нещо друго, е друго. Но тези въпроси са си съвсем нормални. Не разбирате ли, че свекървите се интересуват от внуците? Дори вие да не сте тяхната мечта за снаха.

# 289
Е, трябва да се крие в скайпа заради свекърва си ли?
Аз не виждам нищо лошо във въпросите, пък особено като са така по чат. По-добре  е отколкото на живо да ти виси на главата. Пред другите варианти, въпросите по скайп са за предпочитане.
Естествено, че преди като е постъпвала лошо сега всичко ти бърка в очите.Но си мисли за по-лошите варианти и се успокоявай.

Иначе, мисля, че  е напълно нормално да се интересуват, да се грижат. Може би в моето семейство е по-друг начин, но децата са и на бабите и дядовците.Отгледана съм от прабаба си, в моето семейство бабите и дядовците участват много активно в гледане, възпитаване, и съм възпитана с мисълта, че детето ми е дете и на майка ми  Rolling Eyes Както аз бях дете на прабаба, на вуйчо ми, на дядо...

# 290
Бях с много рискова бременност, която ни струваше и много средства, нерви, притеснения и т.н. Тогава тя не ни помогна с абсолютно нищо и смятам, че сега аз не съм длъжна да я правя част от живота ежеминутно на внучето й Simple Smile Мисля тя осъзнава, че умишлено я държа на дистанция и й е гадно от това, обаче каквото повикало, такова се обадило, връщане назад няма Wink Като иска да говори със сина си, но той е много зает и няма време да си бъбри с нея и да й дава отчети  Simple Smile

П.С. В интерес на истината доста често се крия в скайп точно заради нея и все си мисля, че трябва да се е усетила, че не ми е приятно да си говорим, обаче продължава да си нахалства и това е.

# 291
  • София
Всичко щеше да е много по-лесно и просто, ако не живеехме постоянно с мисълта, че някой ни е длъжен за нещо.

# 292
....Чудя се на изказването на Марсинка, че не й е приятно да й се изземват майчинските функции или квот беше там Mr. Green Как може да ти хрумне, че бабата ще замести майката? Ей тази неувереност носи много негативи в отношенията. С къв акъл допускаш, че може да бъдеш изместена от някой, докато детето ти е малко? Виж, станеш ли свекърва някой ден, работата е друга  Grinning....

Аз написах, че това не го казвам от комплекс, но просто не ми е приятно да се правят нещата вместо мен. Давам пример - бубата я пипам само аз и никой друг. Това съм го казвала много пъти, ама не - тя при всеки удобен случай не пропуска възможността да я дръпне и да каже "Не, няма да стане, ще трябва да го цепят" все едно ми казва, че аз не се справям добре и че тя ще го направи по-добре от мен. Ей това ме дразни. Все пак това са неща, които трябва да прави майката, а не бабата. На мен ми е ясно, че тя няма как да ме измести, но не ми е приятно да се опитва да ми изземва функциите.

# 293
Да, така е, никой не е длъжен на никого - свекървата не е била длъжна да помогне, снахата не е длъжна да дава информация за внучето, нали?
Като общ случай - свекървите не са длъжни да помагат на младите, младите не са длъжни да им помагат като я закъсат, щото то колелото се върти.
Ама имаше хора, които критикуват тия, които не се превръщат в такси за прищявките на свекървата на предните страници. Подчертавам - прищявки, не здравословен проблем или друго.

Марсинка, вбесяващо е и за мен. Все едно майката не може да прецени и да вземе решение за детето си. И това влизане при лекаря с теб - ами извинявай, ама малко в повече ми идва - сякаш ти няма да разбереш какво ти говорят или пък ще скриеш в нещо.

# 294
Дразни ме с това, че не проявява грам интерес към единствената си внучка...Иначе много се бие в гърдите пред чуждите хора, а всъщност към момента от 2 месеца не е звъннала нито по телефон, нито по скайп.И айде за телефона - няма пари, скъпо и е / в чужбина е/. Но пък това не и пречи да звъни ежедневно на брата на ММ и да си говори с него празни приказки, но на ММ да се обади да го пита как е детето...Не !А после както винаги ще каже ,че аз крия детето и не го показвам,тъй като вече веднъж ме обвини в това пред непознаати.
Дразни ме ,че пише на сина си / ММ / гадни, злобни писма , пълни с обвинения.А когато той се защитава и и отвръща / или аз отвръщам/ се преврщаме в неблагодарници, лоши хора и прочие...Като че ли има за какво да и благодаря...

# 295
  • София
....Чудя се на изказването на Марсинка, че не й е приятно да й се изземват майчинските функции или квот беше там Mr. Green Как може да ти хрумне, че бабата ще замести майката? Ей тази неувереност носи много негативи в отношенията. С къв акъл допускаш, че може да бъдеш изместена от някой, докато детето ти е малко? Виж, станеш ли свекърва някой ден, работата е друга  Grinning....

Аз написах, че това не го казвам от комплекс, но просто не ми е приятно да се правят нещата вместо мен. Давам пример - бубата я пипам само аз и никой друг. Това съм го казвала много пъти, ама не - тя при всеки удобен случай не пропуска възможността да я дръпне и да каже "Не, няма да стане, ще трябва да го цепят" все едно ми казва, че аз не се справям добре и че тя ще го направи по-добре от мен. Ей това ме дразни. Все пак това са неща, които трябва да прави майката, а не бабата. На мен ми е ясно, че тя няма как да ме измести, но не ми е приятно да се опитва да ми изземва функциите.

Моля ти се, стига с тая бубаMr. Green , що за епитет?
Милото дете- майка му и баба му спорят кой има право да го пипа Grinning Прекалено много си я допуснала да ти се качи на главата, да знаеш, жената може и от добро да го прави, обаче е супер досадна цялата работа. Човек трябва да понякога да скръцне със зъби.

kati_v
, почти си разбрала идеята ми, ако хората правят нещата по своя воля, а не от съзнанието за "длъжен" и ако не си мислят постоянно кой с какво им е длъжен, нямаше да е зле.

Fraqueza, как писма? Писма ли пише наистина? ooooh!

# 296
Леле , ми като порасне и снахата почне да му пипа бубата.

# 297
Трещи, ти твоята свекърва още ли не си я уморила или те държи толкова дълго време, че трябва да списваш в темата за да намериш покой за злините извършени върху теб. Laughing

# 298
Дразни ме с това, че не проявява грам интерес към единствената си внучка...
Ама аз като бъдеща свекърва много взех да се плаша. Ако не пита за внучето, лошо. Ако пита - пак лошо.  Tired

# 299
Marleen, пише да...И по интернет и по пощата ...Абе ужас е някакъв...'
heureuse не съм чела назад в темата.Явно някъде ,някоя се е оплакала, че свекърва и пита за децата... newsm78  Не съм била аз...Аз бих се радвала ако бабата на детето ми се интересува от него, щото ми е некомфортно така.Чудя се като почне да разбира тва дете какво ще му кажа - че баба му не струва и за това не я търси или какво...Аз имама нормални отношения с моите баби, без да живея близо до тях, искам и детето ми да има такива със своите...

Общи условия

Активация на акаунт