А пък това с обаждането на свекървите, когато децата са болни. Да, досадно е, особено когато си изнервен. Но пък свекървите може да се притесняват много за внуците си или просто да си мислят, че ако не се обадят поне два-три пъти през деня, ще сметнете, че не се интересуват от децата ви. За добро или лошо свекърите вървят с мъжете ни и трябва да ги понасяме и да преглъщаме някои неща. Като не ви харесва нещо го казвате с деликатен тон. Например: "Не ми се сърди, моля те, но когато детето е болно, не съм на себе си и се изнервям ако /посочвате какво ви изнервя/". Ако е нормален човек ще се съобрази, ако ли не - спокойно може да си позволите да сте по-груби или да не вдигате телефона. Аз нищо не си премълчавам - просто съм такъв човек. Въобще не ми минават разни тъпи номера и изказвания и свекърите това много добре го знаят и поне засега си стоят на г*зовете и не ме дразнят, защото знаят, че съм "так-так и режа като с нож"
Представям си как прекарвам време със свеки, но ако искам да й кажа, че предпочитам бучката сирене да стои на втори, а не на трети рафт от хладилника, пращам милото да го свърши, за да не си развалим отношенията 
Какво има да слушка 3-4 месечно спящо бебе в количката.Направо вече ми омръзна всеки ден едни и същи въпроси да ми задава.КОгато се роди малкия,тя беше при нас 1 месец и в началото детето пропусна 2 дни и не ака- 2 денонощия ни наду главата,карани да звъним на педи да питаме що не ака.Като се изходи детето си записа на коя дата е акал-ще си води дневник....ами майка ми е ама е прекалено-ММ и каза,че все пак ние сме родителите,а не тя.Обаче пак продължава и е много досадно да ви кажа.
. А свекито има един навик да ми говори малкия докато спи. Ама то на него му трябват 15-20 минути тишина и след това няма проблем. Явно първият сън не е така дълбок и от най-малкия шум се буди. А тя застава до мене и почва да шепне, а аз да речем съм си легнала и се опитвам да гледам филм, ама на - кимам и я слушам, пък по някое време след 2 минути и малкия се събужда и тя "Я кой се е наспал"