С какво ви дразнят свекървите- 24

• 64 121
  • 807
  •   1
Отговори
# 105

А това, че ние се превръщаме неусетно в тях толкова да не ми харесва, че не знам...но подозирам, че е факт. Гледайки например моята майка- спомянм си колко се ядосваше на определено поведение от страна на нейната си майка....сега прави точно, абсолютно същото едно към едно. Казвала съм и го- твърди, че нещата са различни. А те са същите.

Laughing
Отговорът на моята беше - да , но тогава тя не беше права, а сега аз съм.

# 106
Винаги съм казвала: "Дано един ден да съм добра свекърва и бъдещата ми снаха да намира приятел в мое лице"  Praynig Praynig Praynig Praynig

# 107
  • Бургас
Е, аз не вярвам нормален човек да не предложи тези варианти. Друга работа  те как се възприемат от отсрещната страна. Например на твърдението на сина, че няма как да отсъства от работа този ден, му се отговаря : "Едно нещо не можеш ли да направиш за майка си?!"...Примерно, де.
За мен това не е повод за яд. Щом майка може да изтърси такава глупост на сина си, едва ли й е за сефте, едва ли не си поназнайват репликите, очакванията и реакциите... и едва ли не са наясно с кои думи как ще се развие ситуацията...   Grinning
Колкото и да не ви се харесва, ние се превръщаме неусетно в тях. И ние си имаме изисквания точно както и те. Спрямо другите.

Така е. Някой в темата беше казал: "Половината от пишещите тук ще бъдат някой ден свекърви-страшилища". Истината е, че колелото се върти. Имам личен пример за това - баба ми и вуйна ми не се харесват още от познанството си. Баба ми наистина си е един малък кошмар - да не ти е в къщата. Навремето баба ми и вуйна ми се били спречкали, защото баба ми, гостувайки на вуйна ми е постъпила доста нетактично - имало е някакви изцепки. Та в сегашно време вуйна ми е също толкова нетактична като баба ми навремето /че и сега де/. Миналата седмица в рамките на не повече от 3 минути ми зададе следните въпроси: "Колко години направихте с Г.", "Кога ще имате бебе", "На колко пари те осигуряват", "Колко ти е заплатата".
Често се дразним на хората, но на моменти спрягаме поговорката "Присмял се хърбел на щърбел". Някои от нас, колкото и да сме широко скроени, няма да ни стане готино, да сме гледали цял живот сина си от едно парче месо, за да дойде някоя "пикла" да го върти на малкия си пръст и да ни избута на заден план. Да, някой ще каже, че това е нещо нормално, ама на практика не ти става хубаво от някои нормални неща.

# 108
Валенце  Hug
Така си е, miss july. Спор да няма! Mr. Green И от мислите и реакциите на жената в ролята на снаха, може да се предвидят с точност до 99.99% мислите и реакциите на същата като свекърва.

# 109
....Никакъв проблем не виждам в желанието на свекървата, чиято и да била тя, да поиска да си осигури комфорт с колата на сина. Mr. Green ......

едно е да я прибереш от гарата с колата,, а съвсем друго тя ежедневно да разчита на сина си за превозването и до работа, карането на майка и/баба му на ММ/ до болницата /при все, че бабата живее на 10 мин пеша от болницата и не е лежащо болна, а всекидневно си прави едно-дву-часови разходки/. Имало е и случаи, в които сестра и е идвала на гости след което се е налагало ММ да я кара до у тях/на другия край на града/ и много подобни случаи.

# 110
....Никакъв проблем не виждам в желанието на свекървата, чиято и да била тя, да поиска да си осигури комфорт с колата на сина. Mr. Green ......

едно е да я прибереш от гарата с колата,, а съвсем друго тя ежедневно да разчита на сина си за превозването и до работа, карането на майка и/баба му на ММ/ до болницата /при все, че бабата живее на 10 мин пеша от болницата и не е лежащо болна, а всекидневно си прави едно-дву-часови разходки/. Имало е и случаи, в които сестра и е идвала на гости след което се е налагало ММ да я кара до у тях/на другия край на града/ и много подобни случаи.
Едно е, разбира се. Изградени с години взаимоотношения до преди ти да се появиш.  Grinning Минаването им в друга плоскост зависи от съпруга ти повече, отколкото си мислиш. Ти пишеш твоята гледна точка, но ако той продължава в същия дух, значи не му тежи, удобно му е, приятно му е. и т.н.

# 111
  • sf
Прибира се един ден моята и носи бонибон на децата, за всеки по кутийка. Малкия е на 2 годинки, аз използвам случая да го пробутам на свеки да го погледа, ама той не ще и да чуе и да седи с нея , и тя ядосана му казва " щом не искаш да дойдеш при мен, ще си взема бонбоните"  ooooh! и си ги взе , а той се скъса от рев, та кака му си раздели нейните с него.  Rolling Eyes

# 112
Прибира се един ден моята и носи бонибон на децата, за всеки по кутийка. Малкия е на 2 годинки, аз използвам случая да го пробутам на свеки да го погледа, ама той не ще и да чуе и да седи с нея , и тя ядосана му казва " щом не искаш да дойдеш при мен, ще си взема бонбоните"  ooooh! и си ги взе , а той се скъса от рев, та кака му си раздели нейните с него.  Rolling Eyes

Трещерица, коментар?  Wink

# 113
Аз също ходя да посрещам, макар, че не съм шофьор. С такси, понякога моля майка ми ако е свободна да дойде като шофьор.
Имаме една история с баба му на моя и майка му.Не стига, че майка ми услужи и се разкара на не знам колко километра, ами бабата се нацупи, че не знам какво си и моя и пригласяше. И досега като се видим се споменава случая, колко се засегнала, колко наготвила.Моя и прави забележка, че са стари работи, държи ми ръката под масата, защото вижда как ми порастват рогата и ми излиза пупек вече през ушите. При все, че я предуоредих, казах, че няма да можем..тя през моите думи направи нещо и после защо така...
Иначе нямам против да правя услуги, дори съм си взимала почивни дни.Обичам събирания с роднини-негови, мои. Затова винаги съм много ентусиазирана и готова за гостита, посрещания, изпращания.   
Но ако имаме работа да вършим, нещи което се обмисля от отдавна и изведнъж някой звънне на моя мъж да ходи да го кара на 10 минути...само да посмее да се отзове и да зареже всичко.  Като си свършим нещата да ходи.

# 114

Трещерица, коментар?  Wink

Откачалка.

А пък дъщеря ми му взе любимата играчка, защото се лигавело. И то се скъса от рев, на баба душичката.

# 115
Защо сравнявате майка и свекърва? Отношенията са на различна основа.
Никакъв проблем не виждам в желанието на свекървата, чиято и да била тя, да поиска да си осигури комфорт с колата на сина. Mr. Green Проблемът идва после, в ответната реакция на сина, че и на снахата. Глупава, ще ме прощавате. Peace Като не им е удобно да си променят плановете, да си вземат ден-отпуска или да си губят времето, парите за бензина или нещо друго... за извозване на майка и багаж, да предложат друг вариант...  "Хвани си такси, аз ще те чакам пред дома!" - например. Така дори и таксито може да платят, ако желаят разбира се. Grinning Лесно, леко, просто.
И защо да се плати таксито ? А ако парите са само отчетни ?
И защо ,че някой е решил да си върши задачките или да гостува ,трябва
някой да се занимава с масрафа ? Без значение чия майка,кака,тетка и пр. е гостуващото лице.
Отговорила съм ти. Не съм съгласна точно с това - несъобразяване ,липсата на тактичност,
усещането,че винаги щом се каже А следва Б и на всяка цена трябва да се доминира.
Не случайно излизам от стандарта "майка-свекърва" , защото има и една друга
роднинска част,която също не е за подценяване.
Извинявай, ако по някакъв начин съм те засегнала,но не е лично.

Последна редакция: ср, 10 апр 2013, 15:33 от красива белла

# 116
Тя не е казала ,че е задължително .
На бабата на мъжа ми и става много драго ако я карам някъде ,не че не може да си вземе такси.Жената го заслужава та съответно и аз и отдавам нужното внимание дари и леко да обърква плановете ми .
Та няма редно или неродно всеки случай си е различен ,защото хората и взаимоотношенията са различни .За мен е редно ако свекърите ще ни идват на гости въпреки ,че са на 10 мин. пеш мъжът ми да отиде да ги вземе ,а родителите ми после да ги върнат.За друг това ще е наредно .За моята свекърва е редно и при проблем и за забавление само да каже "На разположение сме " за друга ще важи "който си има деца да си ги гледа"

# 117
  • BG
Защо сравнявате майка и свекърва? Отношенията са на различна основа.
Никакъв проблем не виждам в желанието на свекървата, чиято и да била тя, да поиска да си осигури комфорт с колата на сина. Mr. Green Проблемът идва после, в ответната реакция на сина, че и на снахата. Глупава, ще ме прощавате. Peace Като не им е удобно да си променят плановете, да си вземат ден-отпуска или да си губят времето, парите за бензина или нещо друго... за извозване на майка и багаж, да предложат друг вариант...  "Хвани си такси, аз ще те чакам пред дома!" - например. Така дори и таксито може да платят, ако желаят разбира се. Grinning Лесно, леко, просто.
някой да се занимава с масрафа ? Без значение чия майка,кака,тетка и пр. е гостуващото лице.

Вероятно защото му е майка, баба и т.н. и си ги обича! А е също толкова вероятно гостуващата да е помъкнала от прованса и някой буркан в чантата за "децата". Това, че някой се е оженил, не бива да значи, че трябва тотално да отсвири останалите си близки, смятам аз, дори и от позицията си на снаха, да не говорим за бъдеща свекърва.
Прекаленото го виждам в следната ситуация: преди година майка ми лежа в болница. На съседното легло - жена, оперирана от най-обикновена херния, нито умирающа, нито след операция на мозъка, да речем. На ден по три пъти идваха да я обгрижват двама от тримата и синове. Третият - в Испания. Два дни тормозеше момчетата да ги разпитва дали са успяли да се свържат с брат си, дали са му казали, че мама е оперирана и той дали вече се е качил на самолета да дойде. След като те и казаха, че са влязли в контакт с него, а той хич и не е хукнал да идва, тя попита: А вие не му ли напомнихте, като беше 4 годишен и болен от намсикво, как съм лежала 20 дена с него в София и съм се мъчила да го гледам, а? И момчетата се почувстваха виновни и от името на брат си, биля!  Crazy

# 118
  • София
Пълно е с такива свекърви и тъщи, както и с подобни снахи и зетьове.
Моето мнение е, че човек винаги трябва да е настроен с добро. Тогава поне знае, че е опитал. Е, при мен не се получи, но въпреки това пак продължавам да съм настроена позитивно, просто срещите ни станаха далеч по-редки и разговорите- далеч по...как да кажа, като между познати, а не между близки хора.
Но пък свеки добре се справя с интернет, има си и лаптоп, може би и тук да чете, знам ли...ако ме познае, да не се чуди- аз съм! Flutter

# 119

Е, аз откъде да знам, кое и защо ти смяташ, че трябва, в твоя собствен живот? Аз тая думичка нито я тача, нито пък прилагам.   Grinning

Общи условия

Активация на акаунт