С какво ви дразнят свекървите- 24

• 64 121
  • 807
  •   1
Отговори
# 180
  • Бургас
Моят свекър пък само върви и сумти колко пари сме давали за наеми. Като стане въпрос и все вкарва изречението :"Толкова пари давате за наем - много ме е яд" /все едно той ги дава/, при което аз му викам "И какво да направим? Ако искаш да се пренесем да си живеем всички дружно". След това млъква. Щял да ни даде 5 000 евро, които щял да вземе като изтегли кредит......и които после ние естествено ще му върнем, защото в тяхното семейство думата "безвъзмездно" не съществува. Обяснявам, че тези пари с нищо няма да ми помогнат, а и няма да позволя някой да тегли кредити заради мен, които утре ако спре да обслужва да трябва да ги плащам аз и да плащам отделно и моя си кредит. Е, поне човекът отби номера, че ни е предложил помощ, която 100% е знаел, че ще откажем. Споменах ли, че три месеца след предложението остана без работа.

# 181
  • Някъде на път....
......
Да...виждам с какво хората си тазнообразяват живота. А аз какво работа /че кредита няма кой да го плаща/, после до градината /че детето няма кой да вземе/, готвене / че пак мене чака/....все скучни неща. И освен с мъжа няма с кой друг да се заяда.
Hope for Two, кефиш!  Party

# 182
Наминавам да следя сеира Simple Smile
Имотните въпроси...са доста важни във взаимоотношенията снаха - свекърва.
Ние с кредитите да си налягаме парцалите.
Ха, права си!
Ама много е изстрадано това с кредитите бе... но поне знаеш точно цената на жилището си - и финансово, и емоционално!  Tired

Знаеш и, че е твое. Защото не всеки се чувства удобно в чужд дом.

# 183
  • Някъде на път....
......
Знаеш и, че е твое. Защото не всеки се чувства удобно в чужд дом.
О, да - определено!  Peace
Но понякога влагаме прекалено много емоция в тези неща...които не са чак от изключителна важност.  Wink

# 184
Bjorndalen, правилно ли разбрах-ти си мъж и се оплакваш от свекървата на жена ти? Grinning

Абсолютно правилно.
Все пак живея с жена си, а не със свекърва й (майка ми). Преди години дори се стигна и до "или приемаш снаха си такава, каквато е или губиш сина си"
Но жената не е толкова "черна", имало е само определени случки, като цяло, явно годините си казват думата, а и в нейните очи "на мама момчето трябва да е с най-доброто" въпроса е: от чия гледна точка.

Да не пропусна, има случаи, когато и жена ми се оплаква от милата ми тъща.  Joy

# 185
  • Някъде на път....
.......
Да не пропусна, има случаи, когато и жена ми се оплаква от милата ми тъща.  Joy
Е, това си е абсолютно в реда на нещата!  Peace

# 186
Като чуя апартамент или имот и се изривам. Имахме големи проблеми и все още старшата свеки(бабата) надига глас чат пат  Tired

# 187
  • До морето :)
За возенето с кола - свеки (казвам го с любов) не желае ММ да я вози. Той самия много мрази да шофира, да не говорим какво става като трябва да кара в града. Мрънка, врънка, с мерак да ти убие желанието да ходиш където и да е.  hahaha Та жената сама си казва, че ѝ е по-удобно с автобуса. Сега ако е нещо с багаж, да я вземем от гарата, да я закараме, да е нещо за лекар или подобно - да. Но за разходка - дори и аз си хващам автобуса.  Joy

За имотите - няма да пиша.  Mr. Green

# 188
Много сте чувствителни на тема имоти тук Simple Smile))

Аз съм на мнение, че ако е дадено едно жилище то си е на младото семейство вече. А подканванията да се даде такова жилище под наем, за да ходят младите някъде другаде да плащат наем направо ми се виждат идиотски.

# 189

Аз съм на мнение, че ако е дадено едно жилище то си е на младото семейство вече. А подканванията да се даде такова жилище под наем, за да ходят младите някъде другаде да плащат наем направо ми се виждат идиотски.

Много съм съгласна с теб. Щом подаряваш нямаш право да претендираш после. Това е

# 190

Много съм съгласна с теб. Щом подаряваш нямаш право да претендираш после. Това е

И ние с мъжа ми  сме подарила на децата ни по един нов етаж от 100 кв. + по 50 кв. изба + по 200 кв. двор и в двора друга  нова къща от 55 кв. на един етаж, в която живеем със съпруга ми. Друго имущество нямаме. Имаме  ли право да ни закарат до някъде  с колите им,като се има предвид, че  половината от парите за тях сме дали ние? Според вас това ще е претенция нали?

# 191
Не само за имотите,а за всичко! Дал си го и това е!
Моята свекърва преди време ни даваше мляко от овцете.Няколко пъти подхвърли:вий туй мляко ко го прайти, едети ли го,незнам.
Пускахме това покрай ушите си,но когато се повтори и потрети заявих:не носим го в нас и после в канала!Ами веднъж го правим на едно,друг път на друго.Ако не го ползваме ще го вземаме ли?

# 192
Не само за имотите,а за всичко! Дал си го и това е!
Моята свекърва преди време ни даваше мляко от овцете.Няколко пъти подхвърли:вий туй мляко ко го прайти, едети ли го,незнам.
Пускахме това покрай ушите си,но когато се повтори и потрети заявих:не носим го в нас и после в канала!Ами веднъж го правим на едно,друг път на друго.Ако не го ползваме ще го вземаме ли?

И какво толкова неприятно  е казала? Ако при първото питане ти не беше "пропуснала въпроса  покрай ушите си"а беше казала какво го правите, тя едва ли е щяла да ви попита пак. Знаеш ли как се гледат животни? И на жената сигурно й се е искало не толкова да разбере какво го правите това мляко, колкото да й кажете една дума за благодарност и да оцените труда й покрай животните. На нейно място след твоя отговор, че го хвърляте в канала, ще се замисля дали да го дам на вас или да го продам, или да си направя сирене. А ти да   си купуваш такова от палмово масло.

# 193
Е, досадно е.Така не звучи кой знае как, но е много важен тона, погледа, с който ти го казват.Ако ми е казано пренебрежително и то няколко пъти и аз ще се издразня и следващия път ще и откажа млякото.

# 194
Моля да ме извините, но нещо очевидно съм пропуснала/а уж чета внимателно/.Как пък стигнахте до връзка имоти-возенето с кола?
 :lol:K.A.G., ако дворовете бяха по декар, с къщи по половин, тогава ще се возиш в кола.Може да компенсираш, като им пълниш избата. LaughingАма, че си претенция... Laughing

Общи условия

Активация на акаунт