прескачайки син/дъщеря и облагодетелствайки внук/сребърна линия/ - може да се оспори
и да се преразгледа.Н
По сребърна линия, викаш , се прескача дъщерята/ синът и се облагодетелства внук.

Ами по златна линия кой го отнася, м

Щот, ако ши ма прескачат, даже и платинена да е линията, пак няма да се навия, кълна се

И да не е спам- нито харесвам, нито уважавам, нито обичам свекърва ми. И това, че нито един ден не съм пребивавала в нейния дом и нито една нощ не съм преспивала под покрива й, ми дава пълното право да я държа по възможност по - далеч от моя дом. Ключ не е получила, няма и да получи, така както аз нямам и не искам да имам ключ от нейния.
Не спирам сина й и внучката й да общуват с нея, но синът й го прави от дъжд на вятър, а внучка й изобщо не се сеща за нея. Когато баща й я заведе за малко, детето почти не общува с нея, но виж, с дядо си играе и много му се радва.
Последна изцепка- дребното болно, с над 39 градуса температура, е заспало омаломощено, а баща й, върнал се от нощна, кротко спи до нея. Предвидливо съм изключила звука на всички телефони- лични, служебни и прочие и не смея да шукна, за да не ги събудя / бяха изпозаспали на диваните в хола/.
Изведнъж на вратата се звъни. Не искам да отварям и изобщо в този момент ми е все тая на кого сме потрябвали. Звъни се пак. И пак. И пак. Настойчиво, нахално, вбесяващо. Стискам зъби и беснея.И в този момент по вратата започва да се думка. Ама здраво. Този път издивях и буквално излетях от стаята, за да наритам подобаващо нахалника. В момента, в който съм в коридора, виждам как някой натиска дръжката и бута вратата. Отворих със замах, готова да убивам и върху мен с целия си устрем влетя свеки. И на висок глас ми се заобяснява как мислела, че не я чуваме и затова тропала. Изсъсках й да говори по тихо, защото детето спи, а тя все едно съм й казала точно обратното. Втори път я предупредих, та си смъкна децибелите. Казах й, ако иска , да влезе, но че малката спи в хола и че искам тишина. Слава богу, правилно усети тона ми и си тръгна си.
Питам- що за говедо трябва да си, за да тропаш и звъниш като луд на нечия врата, след като виждаш, че не ти отварят и след като знаеш, че вътре има изгарящо от температура дете
В крайна сметка, всеки е в правото си да прецени дали иска да отвори или не вратата на собствения си дом. А и щом не чуваш шумове отвътре, не е трудно да се сетиш, че може би обитателите на дома може да спят и че нахалството ти ще им попречи.Оттогава ми опротивя напълно и спрях да й вдигам телефон. Да звъни на сина си.
))