Трудно проговаряне -тема 12

• 65 837
  • 707
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Благодаря ви за пожеланията момичета Hug Аз си пожелавам едно - Гого да намери  среда, в която да не е отхвърлен и  нежелан. Да намери Учителя с голямо У, който да иска да работи с него, а не да го смята за бавноразвиващ и да го оставя на произвола. Честно ви казвам писна ми. Не знам до кога ще издържа и да не почна да  #2gunfire Милата ресурсна не можела да го чака до 10часа(в четвъртък го водя в толкова) и реално четвъртъка пак не върши работа. Сега пак ще пиша жалба до директорката на РЦ. Не ми стига, че в градината , особено едната учителка грам не се занимава с него, ами сега и това. На кой да се оплача - Закрила на детето при сигнал, записан в Пловдив казват, че нямало проблеми. При нас не е физическо насилие, а просто едно безхаберие. бясна съм...Нещо хич не ми е празнично...

# 61
  • София
Дони, честит рожден ден на синковеца ти   bouquet

Пожелавам ти да станеш два пъти свекърва, пожелавам ти и двете ти снахи да искат да си кръстят децата на теб, защото те обичат, пожелавам ти децата ти да живеят самостоятелно и да не ти се налага да живееш с тях, а само да притичваш за помощ за внуците. Естествено няма да си забравила писането си в този форум, защото аз ще ти го напомням когато с теб ходим заедно на почивки в Наречен да си лекуваме нервите заради своите свекърви  tooth - може пък да забием там по някой чужд дядка ей тъй зарад спорта  Wink

# 62
Честит рожден ден, Дони  bouquet  bouquet  bouquet Да сте живи и здрави всички у дома, а останалите работи ще си дойдат по местата Hug

При Андрей тръшкането и "мучането" ме изкарват от равновесие - направо ми идва да му отупам кожухчето Mr. Green 
Понеже баба му предимно го взима от яслата и ми го води до работата - научил се нашия като ме види, обръща се към бабата, почва да я побутва и крещи "влаааак" (демек да ходи да си хваща метрото) Laughing

# 63
  • София
Дони, честит рожден ден на синковеца ти   bouquet

Пожелавам ти да станеш два пъти свекърва, пожелавам ти и двете ти снахи да искат да си кръстят децата на теб, защото те обичат, пожелавам ти децата ти да живеят самостоятелно и да не ти се налага да живееш с тях, а само да притичваш за помощ за внуците. Естествено няма да си забравила писането си в този форум, защото аз ще ти го напомням когато с теб ходим заедно на почивки в Наречен да си лекуваме нервите заради своите свекърви  tooth - може пък да забием там по някой чужд дядка ей тъй зарад спорта  Wink
Както е модерно да се казва - направи деня ми Heart Eyes

# 64
Дони, да си жива и здрава, много щастие и това което желаеш скоро да е реалност!
ednakaka, за нашите успехи главно държа отговорни Слънчогледи, после си мисля и неговото израстване. Определено ако не ходеше там нямаше да го има този напредък. За нас тези хора се оказаха точните, той ги обича, ходи с желание и винаги когато съм се обръщала към тях за съвет и помощ винаги са били насреща. Вкъщи много рядко се съгласява да правим нещо. Използвам всички ежедневни ситуации да го науча на нещо. Градината също повлия добре на развитието му. Имах желание да почнем безглутеновата и казеинова диета, но се отказах защото той разбираше всичко и си искаше всичко да яде. Другото което открих, че го дърпа надолу или имаме застой е моето мислене и нагласа към него. Ако съм спокойна и той е спокоен, ако мисля позитивно и той дърпа. Факта, че от доста време не мисля за него като за дете с дефицити и диагноза и той започна да се държи по-добре. Говоря му като на голям човек, всичко се обяснава и той започна да приема по-лесно отказите. Той самия показва мисъл, разбиране, хитрост. Имаме още работа до правилното и свободно говорене, но той в момента смело мога да кажа, че говори. Напоследък много добре ми показва, че има и добра памет. Разказва за събития които са от преди две години когато не говореше. Спомня си операциите и как са му слагали маска и инжекция в болницата, а това е от преди две години и половина. Дано да ми продължава в същия дух човеченцето и да не ме чуе дявола. Не знам на вас как ще ви прозвучи, но и на черква не съм спряла да ходя, манастири, молитви. Аз вярвам, че и това ни помага.

# 65
  • Бургас
Дони, честит рожден ден на патерици и от нас!  bouquet Дано всичко, което си си пожелала ти се сбъдне!
За ресурсната, мисля, че ако има желание ще намери начин да компенсира Гого. Защо не пробваш да говориш пак с нея. При нас Сашко трябваше да има занятия с ресурсната в понеделник, сряда и петък. Понеже графикът на логопеда беше много натоварен и тя ни даде час за петък, се оказа, че не можем да го връщаме в градината при ресурсната. Тогава говорихме двете и се разбрахме в останалите два дни да му удължи времетраенето на занятията и така да компенсира. Те си изготвят графика за всеки месец и може да нанесе корекции, стига да има желание.
Ние сме си все още болни и вече се отчайвам, че ще влезем пак в болница. Уж пием лекарства, а ефект нула.
Иначе Сашко има нови думички и като че ли по-начесто започнах да ги чувам. Другото, което е ново е, че започна спонтанно да повтаря понякога след мен  Laughing. Дано са някакви зачатъци на ехолалия.

# 66
  • Варна
Доника,адмирации за вашия педиатър,аз нашата отдавна съм спряла да й споделям какво ме притеснява,след като ми изнесе една лекция за Айнщайн и обяви всичко за американски глупости. То детето си говорело,а това ,че не му разбирам си е мой проблем. Доста неглижира проблемът ни с проговарянето, пък иначе е свястна жена и добър специалист.
Аз също усетих промяна след приема на Ескимо кидс,но си мислех,че е съвпадение, но след като и други виждат положителен резултат,значи вече съм убедена,че има ефект. След първото шише Ескимо дадох Апетон,но там резултат не видях и пак купих Ескимо. Мислех си да пробвам и Омегата на Допелхерц,но тук във форума намерих ето тази тема:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=710905.msg24766635#msg24766635
Затова смятам да останем на Ескимо поне до края на май пък после ще видим.

# 67
capris аз не знам какъв ефект си очаквала от Апетона  newsm78, те въобще не са сравними с Ескимото. Ескимото е рибено масло, а Апетона са витамини с преобладаващи от групата В, целта на рибеното масло (по-конкретно Омега к-ните) е да стимулира мозъчната дейност, а витамините са си витамини  Crazy.

# 68
Ами не ви ли притеснява вит. Д во Ескимото. Аз взех на малката на Ноу Фууд, защото в Ескимото има вит Д.  newsm78

# 69
  • София
Днес Хриси беше на тест за психологическа пригодност за първи клас в едно училище. То не ми е фаворит, исках просто да видя как ще се справи. Ами доволна съм си от гарджето bowuu Психоложката каза, че много добре е работила психоложката му от Пумпелина. Говорихме, че преди 3г и емал изоставнае от близо 2г. Каза, че на когнинтивно ниво е наваксал всичко. Има леки поведенчески проблеми и бил обаче психически не зрял за възрастта си (то и аз си го виждам, че е инфантилче Embarassed) Според нея си е за първи клас, но че ще има нужда от подпомагане от могопед поне до 4ти клас, тъй като дисфазията ще си окажела влияние newsm78
Гогича вече няколко дни го дава науралист и се обличаме за градина буквално на качване в колата ooooh! Снощи вижда леля си и питал баба си - кой е това? Mr. Green

# 70
Ами Ели мен малко ме притеснява, но мисля че ако има нещо такова щеше да пише в упътването да не се приема летните месеци  Rolling Eyes . Ето прочети тук какво пише, в сиропа има 200МЕ а ето тук  пише, че дневната доза за деца е от 200 до 600МЕ

Дони браво на Хриси Peace

# 71
  • Варна
capris аз не знам какъв ефект си очаквала от Апетона  newsm78, те въобще не са сравними с Ескимото. Ескимото е рибено масло, а Апетона са витамини с преобладаващи от групата В, целта на рибеното масло (по-конкретно Омега к-ните) е да стимулира мозъчната дейност, а витамините са си витамини  Crazy.
Нали за витамините от групата Б се коментираше тук,че също оказват благоприятно влияние на мозъчната функция или аз нещо не съм разбрала? Не съм чела аутистичната тема,но мисля,че някой спомена за напредък на дечица от спектъра след прием на витамини от група Б. Ние нямаме подобни симптоми,всъщност освен трудното проговаряне и леко намалената концентрация други проблеми нямаме,но все пак реших да опитам.

# 72
Нали за витамините от групата Б се коментираше тук,че също оказват благоприятно влияние на мозъчната функция или аз нещо не съм разбрала? Не съм чела аутистичната тема,но мисля,че някой спомена за напредък на дечица от спектъра след прием на витамини от група Б. Ние нямаме подобни симптоми,всъщност освен трудното проговаряне и леко намалената концентрация други проблеми нямаме,но все пак реших да опитам.

Няма лошо, че си опитала аз дадох даже 3 опаковки една след друга  Crazy и то успоредно с рибено масло. По принцип витамините от В групата също са благоприятни за мозъчната дейност, но според мен са по-скоро за нервната система и аз лично ги давах с тази цел, но тъй като имат пчелно млечице и на малкия му се усили апетита и понъпълня и затова ги спрях.

# 73
  • Варна
Ха-ха,този апетит,и при нас е така. От рибеното масло също се усилва апетита,аз си спомням като дете ме тъпчеха с рибено масло,защото бях злояда,оттогава мразя миризмата му. Слава Богу,малкият го приема добре,даже бих казала,че много го харесва.

# 74
Дони, честит рожден ден на патерици, да си жива и здрава и все с такова готино чувство за хумор!

Искам да попитам, ескимото превъзбужда ли?

Общи условия

Активация на акаунт