Трудно проговаряне -тема 12

• 65 842
  • 707
  •   1
Отговори
# 75
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=4363 - гала виж това. Не трябва да превъзбужда. Аз пък си взех на Ноу Фууд, защото там ДНА е повече от ЕРА, а тук пише
"В продължение на 12 седмици децата в третираната група са получавали добавка, съдържаща както n-3, така и n-6 ПНМК, за да се осигурят следните ежедневни дози: EPA 186 mg, DHA 480 mg, гама-линоленова киселина 96 mg, витамин E  60 IU, цис-линоленова киселина 864 mg, арахидонова киселина 42 mg и масло от мащерка 8 mg. В същото време плацебо-групата получава зехтин. Добавките ПНМК очевидно намаляват симптомите, свързани с ADHD, при деца със специфични проблеми при обучение."
http://nowfoods.bg/p/DHA-Kid-s-Chewable

# 76
  • София
Аз й давам един сироп - Wellkid Baby - за деца от 3 месеца до 5 години пише, че е.
според мен е доста хубав, има и витамини от група Б, и омега-3, само че от ленено семе, а не от риба. Има и вит. Д, ама аз и без това мисля да й давама още 1-2 седмици, общо да й се съберат не повече от 20 дни.

И често й давам Шуслерови соли за най-различни неща.

А някой давал ли е
Yummy bears - има един вид с Омега 3-6-9, но не от риба. Скъпички са - 30 лв. и ме е страх, че няма да ги пие, иначе досега да съм купила (защото Ескимото така си стои отворено и няма начин да го близне Sad ).

# 77
no4ko25, според мен тези мечета не стават. Много малко омега има в тях. Не си струва. Иначе Хриси в началото не искаше Ескимото аз и го давах смесено със сок в спринцовка от Панадол. Ама хич не съм я питала дали иска "Трябва да го пие" и толкова. После свикна. Първия път повърна. После не е имало проблем.  Рибеното масло се съхранява в хладилник и до 3месеца от отварянето. Сега и купих на НОУ ФУУДС. Но те са дъвчащи и тя не ги харесва. И аз не ги харесвам  Laughing. Пукам ги и така ги пие.

# 78
  • Ню Йорк
Здравейте момичета. Аз нали ви се оплаквах, че моя е много тромав, даже и влачеше единия крак и аз се бях засилила към Божинова. Сега пък го прихвана точно обратното, както едвам вървеше до оня ден сега взе да тича да скача и вчера чак кълбо направи на кревата. Мен естествено сега пък ме обзеха нови притеснения, той както е тромав, а сега както се е разбеснял дали няма да се контузи. Между другото много се уплаших като направи кълбото, реших, че ще си нарани врата или гръбнака  Embarassed Ох, кажете ми че съм луда и да приключваме въпроса Wink

# 79
Принцесо, поздравления, можеш само да се радваш.

# 80
Мисля че няма проблем с кълбото. Моето дете прави кълбета преди втората и година. Умирам от страх и все я спирам, но твоето е по-голямо

# 81
  • Бургас
Здравейте  Hug нашата кака в събота беше рожденичка и ходихме на клубче и на хижа вечерта. Почти през цялото време съм наблюдавала Мишо как се държи в обкръжението на други деца и като цяло съм доволна. Заигра се първо сам, после обаче започна да се включва в общото беснеене, по едно време пък седна сам да рисува, радва се на едно 10-месечно бебе, милва го по главичката - все неща, които не е правил преди. Вечерта в хижата дори нагушка една негова наборка и направиха нещо като танц  Mr. Green До клубчето имаше книжарничка и сам влезе, избра си един нов пъзел /отново с Мики Маус/ и като се прибрахме успя сам да нареди около 1/3 от него и с малко помощ от мен останалия пъзел.  Grinning Кръстниците на децата, които не го бяха виждали от Коледа казаха, че виждали огромна промяна у него, което направо стопли сърцето ми  Flutter А баща му е много доволен, че вече позира на снимките и раздава погледи и усмивки като го викне  Laughing Ето го с кака си и тортата  Wink

# 82
Много сладки деца и страхотна торта   bouquet

# 83
milena1976, да са ти здрави дечицата и все така усмихнати и лъчезарни. Много са чаровни и двамата като мама естествено. 
Галактическа принцеса, моя мъж отдавна ме е провъзгласил за луда, но е хубаво да знам, че имам сродна душа  Laughing. Та в събота бяхме на пикник и се убедих в лудостта си. Притеснявах се, че моето 4 годишно дете ще падне от един подиум висок, а майките си оставиха 2 годишните си деца сами.  Joy
Момичета искам да питам, ако някои знае за мултивитамини с минерали в течна форма обаче. Rolling Eyes(цинк, магнезии да има)

# 84
Ели ето това намерих Елефант

# 85
благодаря   bouquet. А аз два часа рових и ми излизат дъвчащи, смучащи, жилирани. Но не знам дали ще ги иска моята мома.

# 86
Върнах млякото във вид на кефир и детето полудя. Ако не вярвах, че кефира поне малко ще му възстанови стомаха и червата нямаше да си причинявам това. Малкото думички веднага зачезнаха и бяха сменени с викове, тичане, и още какво ли не.
Но пък веднага имаме подобрение - безкрайното разстройство и лошо миришещо аки взеха да се оправят.

# 87
Здравейте майчета! Скоро не съм писала, влизам само и Ви чета.
Днес ще Ви помоля за съвет, сама не успявам да взема решение. Детето ми, което е родено недоносено и диагнозата е лека  форма ДЦП  и леко умствено изоставане. Детенце проговори скоро а е на почти 6 години, все още говори като бебе ,свързва изречения смислени ,познава числа ,брои до 80 познава букви . Та ,в момента е в един Дневен център ,посещава го от година,  говорихме с една позната ,която иска да ни помогне  детето да влезе в масова детска градина ...В чуденка съм  Embarassed Чудя се какво да правя, да оставя детето в Дневния център или да го изпрата в масовата.
Страх ме е... Незнам как ще се справи детето ми там ,как ще се държат децата там с него ,дали няма да се чувства зле .Какво да правя мами, какво?
Детето търси контакти с деца  ,иска да си играе като всяко дете.. Но като го видят, че е по-различен дали няма да се отдръпнат и да го обиждат?Ще сгреша ли ако го преместя? Помогнете със съвет Praynig При Вашите деца как е?

# 88
  • Ню Йорк
Аз, както многократно вече съм споменавала, съм категорично против масовата детска градина. Детето няма да получава необходимото внимание. Моя син при последната реоценка се оказа, че е наваксал и е настигнал връстниците си и аз ако искам мога да го преместя в "нормална" група. Нямам обаче абсолютно никакво намерение да го местя, ще го оставя и следващите 2 години в логопедичната група. Там са малко деца, госпожата е логопед и психолог и ако не беше в такава специализирана група никога нямаше да навакса толкова много. Така, че аз съм категорично за работа със специалисти, а не с аматьори Wink

# 89
Принцесо, това при Вас е доброто ,че учителите са психолог и логопед. Радвам се много ,че детето Ви напредва ,само така да продължава Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт