Имам ли въобще нормална овулация...

• 2 707
  • 19
  •   1
Отговори
Момичета, привет! Ровех се наляво-надясно по форумите разни, но не успях да събера инфото, от което имам нужда. Въпросът ми е свързан с овулацията и фоликулометрия.

Правим опити за бебе от скоро – 4 неуспешни месеца досега. НО откакто сме започнали цервикалната ми слуз около овулационните дни просто изчезна. От време на време усещам болки, характерни за ову, но нищо друго. След овулация, докато не ми дойде новия цикъл, ме болят гърдите. Правя тестове за овулация, но досега НИТО ЕДИН не ми излиза с две еднакви по цвят чертички – едната винаги е бледа... Още не съм пробвала да меря базална...

Чудя се дали въобще се пукат тези фоликули...

Някоя от Вас сблъсква ли се/ сблъсквала ли се е с такъв проблем?

Обмислям да проследя следващия цикъл чрез  фоликулометрия, но така и не намирам отговори на въпросите – къде да отида в София (клиника по стерилитет?), да си взимам ли направление, колко парички струва посещението...

Мисля го твърде много и имам чувството, че сама саботирам функциите на организма си.

Дори и малко информация ще ми е полезна. Благодаря Ви Heart Eyes

# 1
аз имам също проблем с овулацията ние пък от година и половина правим опити и все не става сега направих трети курс със стимулация на овулацията с клостилбегит доктора ми прави фоликулиметрия   и сега чакам да видя  EFP дано вече е успешно. Но те съветвам да се заемеш сериозно с нещата отивай на лекар и ти стискам палци някой ден да ти се случи това щастие  Hug

# 2
girlche, благодаря ти за отговора. Стискам палци да се е получило този път  Heart Eyes  bouquet

# 3
  • В сърцето на любимия човек
аз имам също проблем с овулацията ние пък от година и половина правим опити и все не става сега направих трети курс със стимулация на овулацията с клостилбегит доктора ми прави фоликулиметрия   и сега чакам да видя  EFP дано вече е успешно. Но те съветвам да се заемеш сериозно с нещата отивай на лекар и ти стискам палци някой ден да ти се случи това щастие  Hug

А правили ли сте спермограма и изследване за проходимост на тръбите? Без тези изследвания стимулацията е форсиране на яйчниците на сляпо, да не говорим за рисковете, защото не искам да те плаша излишно.
Ако гинеколожката ти не е назначила тези изследвания, искрено те съветвам да се консултираш с друг лекар. Предишната ми лекарка искаше да ми изпише Клостобегит, след като по нейна вина ми беше подтиснала овулацията, а се оказа че имаме проблем при половинката.

# 4
не сме правили спермограма и проходимост на тръбите но и този път ако не стане вече ще сменям лекаря защото много хора ми казват че така не е редно

# 5
Определено не е редно. Стимулацията "на сляпо" при това за трети път ми се струва безотговорно към здравето ти от страна лекаря. Искрено се надявам при теб, макар и погрешно да доведе до щастлив резултат  Praynig
Скрит текст:
При мъжки фактор е излишно натоварване на яйчниците, което при неправилно лечение може да доведе до намаляване на яйниковия резерв. При тубарен фактор - ако тръбите са запушени е същото напразно натоварване като при мъжки фактор, а ако не дай Боже тръбите са проходими, но нагънати може да доведе до извънматочна бременност.
А поне хормони изследвани ли са ти?
Съветвам те да се насочиш към клиника за репродуктивно здраве, не за друго, а защото там са най-добрите лекари, които се занимават точно с нашите проблеми. Знам, че в началото звучи плашещо, но те уверявам, че не е. Опитвате достатъчно отдавна, за да имате основание да се насочите към подобна клиника. Според мен вярата, че мечтата ни ще се сбъдне е силата, която ни крепи, но самозаблудата, че всичко ни е наред и "още един месец и ще отидем" е излишно губене на време и пренебрегване на проблема.

# 6
4 месеца опити не са нищо притеснително като период на незабременяване при жената. За проблем се счита ако двойката има опити без успрех в продължение на година. Метода на базалната темпетарутура и Цервикалната слуз не са най добри метд за определяне на овулация. Самата аз никога не съм им вярвала а болките може и да не са евентуална овулация. Те може да са всичко. Наистина е хубаво че си решила да отидеш в клиника по стерилитет а аз ще ти оставя линк към някой от клиниките:

http://www.ivf.bg/
http://club.biberonbg.com/read.php?11,388187
http://www.ivf-bg.com/
http://invitro-bg.com/bg/home/

2 линк е посветен на изследавния при липса на бременност, но само искам да допълня че всички специалисти са доказани и ако не искаш да чакаш а понякога това е неизбежно се запиши в Клиника Щерев или при д-р Владимиров. Е усепх!!!  Simple Smile

# 7
Dados - последния ми пост беше насочен към girlche...; ) - според лентичката и опитват от 1г. 7м. и 8д
Иначе за успокоение на Suga Mama - 4 м наистина са малко, за да се тревожи.

# 8
Определено не е редно. Стимулацията "на сляпо" при това за трети път ми се струва безотговорно към здравето ти от страна лекаря. Искрено се надявам при теб, макар и погрешно да доведе до щастлив резултат  Praynig
Скрит текст:
При мъжки фактор е излишно натоварване на яйчниците, което при неправилно лечение може да доведе до намаляване на яйниковия резерв. При тубарен фактор - ако тръбите са запушени е същото напразно натоварване като при мъжки фактор, а ако не дай Боже тръбите са проходими, но нагънати може да доведе до извънматочна бременност.
А поне хормони изследвани ли са ти?
Съветвам те да се насочиш към клиника за репродуктивно здраве, не за друго, а защото там са най-добрите лекари, които се занимават точно с нашите проблеми. Знам, че в началото звучи плашещо, но те уверявам, че не е. Опитвате достатъчно отдавна, за да имате основание да се насочите към подобна клиника. Според мен вярата, че мечтата ни ще се сбъдне е силата, която ни крепи, но самозаблудата, че всичко ни е наред и "още един месец и ще отидем" е излишно губене на време и пренебрегване на проблема.
благодаря ти много за съветите. Да хормонални изследвания съм си правила. Това ме обърква много защотото доктора при който ходя е един от най-похвалните в Пловдив и отначалото му имах много доверие с това което прави но сега като разбирам че първото най-важно нещо е проходимоста на тръбите и спермограмата и се чуствам много объркана

# 9
Пънче постами е за всички, дано скоро се похвали всяка една от нас. Confused

# 10
Dados веднага ще разгледам линковете. Мен точно това ме притеснява - да не се окаже, че си чакаме, а пък над главите ни да виси проблем без дори да подозираме за него. Страховете ми идват от там, че 3 от най-близките ми приятелки ВЕЧЕ са бременни, но след години ходене по мъките и ин витро (едната чака цели 7 години...). Хаха, ако пък е успокоение и за мен, и за други дами - моя съученичка забременя и чак не вярваше, след като нямаше цикъл от години и си знаеше, че бебе естествено няма да стане. Е да, ама един прекрасен ден както си стояхме в едно морско капанче тя каза "Искам шкембе чорба!!!" Това беше момента, в който всички се спогледахме и я попитахме дали е добре - та тя не понася шкембе!!!!!

Пия Витамин Е, хапвам мака от месец някъде. Кой знае, може да ме изненада нещичко скоро. Но липсата на овулационни признаци от всякакъв род ме стряскат.

# 11
Имам две неуспешни бременности. След втората ме посъветваха да направя изследвания в клиника по стерилитет. Посетих тази на доц. Конова в Плевен. Там ми откриха завишени антитела ТАТ и МАТ и то в много пъти. Посетих еднокринолог, който ми постави диагноза Хашимото. Вече година и половина пия Еутирокс по 25 микрограма. От лятото на миналата година се опитвам да забременея, но неуспешно. Миналият месец посетих отново гинеколог, защото ми се стори притеснително, знаейки и за неуспешните си две бременности, приключили в съвсем ранен етап. Пих един месец дуфастон, защото имах и зацапване по средата на цикъла и преди 2 дни посетих гинеколога, за да ми направи фоликулометрия. При прегледа ми установи, че единият яйчник е без фоликул, а другият има фоликул, чиито размери са по-малки от нормалните за 11 ден от месечния цикъл. Каза ми, че размерът е 13 мм., а по това време трябва да достига размер от 17-20 мм. Изписа ми Клостибелгит. Четох из форумите, че преди да се започне стимулация с него е необходимо да бъде направена цветна снимка за проходимост на тръбите и спермограма. Отчитайки тази информация, попитах лекаря си, за спермограмата ме насочи към конкретен лекар, но защо на въпроса ми дали да направя изследване за проходимост на тръбите ми каза, че не е нужно.  newsm78 Струва ми се странно при все това, че съм претърпяла и два пъти абразио, което може да е създало някакъв проблем в послествие. Притеснявам се, защото скоро ще навърша и 35 години...

# 12
Хелинор - според мен е добре да потърсиш второ мнение в друга клиника за репродуктивни проблеми. Спермограмата е просто задължителна, а в твоя случай, предполагам и цветната снимка. Разгледай темите в "проблемно забременяване" за полезна информация и съвет или ако решиш попитай момичетата в групите за взаимопомощ в този подфорум:
Първоаприлско настроение и две чертички без съмнение–Бъдещи мами над 35
или
Априлски страсти + креватно спортуване = 9 месечно шкембо-подуване - тема 131
Успех!

# 13
момичета от снощи имам големи болки в корема все едно като преди да ми дойде много ме боли главата и днес около обяд имах само леко розово течение и сега нито корем нито течение все още какво ли става  newsm78

# 14
В кой ден от месечния си цикъл си?

Общи условия

Активация на акаунт